Tenis

PBZ Zagreb Indoors siromašniji i za Melzera, posljednja pozivnica Anti Paviću

Vedran Babić • četvrtak, 30.01.2014.
PBZ Zagreb Indoors siromašniji i za Melzera, posljednja pozivnica Anti Paviću
Foto: Kristijan Komarica

Posljednji četvrtak uoči početka PBZ Zagreb Indoorsa donio je još jedan otkaz. Na ovogodišnjem izdanju neće biti ni lanjskog finalista Jürgena Melzera, koji još nije uspio zaliječiti ozljedu ramena. Otkriveno je i kako je posljednja od tri pozivnice za glavni turnir otišla Anti Paviću...

Nakon Janka Tipsarevića i Grigora Dimitrova, nastup na PBZ Zagreb Indoorsu otkazalo je još jedno "zvučno" ime - Jürgen Melzer. 32-godišnji Austrijanac, trenutno 32. tenisač svijeta, zbog ozljede ramena nije nastupio još od listopada prošle godine (Šangaj) i još uvijek nije dovoljno oporavljen za nastup.

Umjesto Melzera, koji je lani u finalu poražen od Marina Čilića, u glavnom će se ždrijebu naći Slovenac Blaž Kavčič.

Od Melzerova odustajanja koristi će imati i Čilić, koji će se tako naći među nositeljima. Ako u sljedećih nekoliko dana prije samog početka turnira ne dođe do novih odustajanja, lista nositelja trebala bi izgledati ovako: Milos Raonic (1.), Tommy Haas (2.), Mihajl Južnij (3.), Feliciano Lopez (4.), Philipp Kohlschreiber (5.), Florian Mayer (6.), Ivan Dodig (7.) i Marin Čilić (8.).

Treća pozivnica Anti Paviću

U četvrtak su organizatori otkrili vlasnika treće pozivnice za nastup u glavnom turniru. Prve dvije dobili su Borna Ćorić i Mate Delić, a treći je sretnik Ante Pavić. 24-godišnjak iz Ogulina lani je u ovo doba bio izvan 500 tenisača svijeta, a sada je 229., što mu je najbolji renking karijere.

"Kandidati za posljednju pozivnicu bili su Toni Androić i Pavić. Odlučili smo se za Antu jer je imao odlične rezultate u drugom dijelu prošle sezone, a imao je i vrlo dobar nastup u kvalifikacijama Australian Opena", kazao je pomoćnik direktora turnira Goran Ivanišević.

"Svima im želim da se što lakše i brže opuste pa će igrati još bolje. Znam da to nije lako, pogotovo na ovakvom turniru, koji nikada nije bio jači, ali oni to mogu."

Pavić je do sada pet puta nastupao u Zagrebu, ali nikada nije uspio proći kvalifikacije. Najbliže plasmanu u glavni turnir bio je prošle godine kada ga je u posljednjem, trećem kolu porazio Filip Veger. Ove je sezone Pavić igrao osminu finala Challengera u Noumei, a na Australian Openu i Challengeru u Heilbronnu zapeo je u drugom kolu kvalifikacija. Pavić je bio presretan po saznanju dobre vijesti.

"Drago mi je da su Branimir Horvat i Goran Ivanišević prepoznali moje dobre igre krajem prošle godine. Pozivnicu nisam očekivao, ali sam joj se nadao. Drago mi je da sam dobio priliku okušati se protiv ponajboljih igrača na svijetu i na tome zahvaljujem. Vjerujem da će mi iskustvo iz Newporta biti od pomoći", izjavio je Pavić mislivši na svoj debi u glavnom ždrijebu ATP turnira prošlog ljeta na travi u Newportu. Tada je prošao tri kola kvalifikacija i u prvom kolu glavnog turnira ispao od Čeha Jana Hernycha. Do danas mu je to ostao jedini nastup na ATP razini u glavnom turniru.

Ždrijeb glavnog turnira PBZ Zagreb Indoorsa održat će se u subotu. Toga dana započinju i kvalifikacije, a mečevi glavnog turnira započinju u ponedjeljak.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • raz_bojnik31.01.2014. u 14:40
    Neće doći ni raonić ni haas.
    raz_bojnik
  • Obrisan korisnik31.01.2014. u 12:07
    kaj konkretno znači "paravan za kladionice"? ajde mi molim te to objasni...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik31.01.2014. u 11:48
    ma taj turnir treba ugasiti,ionako je to paravan za kladionice na kojem sve kladionice masno zarade
    Obrisan korisnik
  • Archie Bronson31.01.2014. u 10:36
    Zašto Baghdatis nije dobio pozivnicu?
    Archie Bronson
  • Obrisan korisnik31.01.2014. u 00:45
    ma super :(
    Obrisan korisnik