Tenis

Majoli: "Nadam se da će ove godine Fed Cup curama poslužiti za povratak forme"

Vedran Babić • petak, 31.01.2014.
Majoli: "Nadam se da će ove godine Fed Cup curama poslužiti za povratak forme"
Foto: FaH

Hrvatska Fed Cup reprezentacija u petak je u Zagrebu započela pripreme za turnir Skupine 1 Euroafričke zone koji se sljedećeg tjedna održava u Budimpešti. Izbornica Iva Majoli vjeruje kako njezine igračice mogu izboriti plasman u viši rang...

Hrvatska reprezentacija započela je "akciju Fed Cup". Od 4. do 9. veljače u Budimpešti Hrvatice će tražiti promociju u viši rang natjecanja, a to je doigravanje za Svjetsku skupinu 2. Reprezentacija je s pripremama započela u petak u Zagrebu.

"Pripreme su krenule, nisu predugačke, a cure dolaze iz cijelog svijeta. Donna dolazi iz Pattaye, Petra iz Pariza, a Darija večeras dolazi također iz Pattaye. Ujutro smo odradili prvi trening. Tu su Tereza Mrdeža i Jana Fett, koju smo uključili nakon Australije. To joj je lijepa nagrada za ostvareni rezultat i daj Bože da nam se što prije pridruži", izjavila je izbornica Iva Majoli.

Uz reprezentaciju će biti i Ana Konjuh, koja se nedavno podvrgnula operaciji lakta te će s terena izbivati oko četiri mjeseca. Ona naravno neće uzeti reket u ruke i trenirati, ali će biti podrška svojim suigračicama.

"Ona je cura koja uvijek naglašava da obožava igrati za reprezentaciju i da se tome tjednu u godini najviše veseli", kaže Majoli.

Hrvatska će u Budimpešti biti u sastavu Donna Vekić, Petra Martić, Tereza Mrdeža i Darija Jurak. Udarne snage, Vekić i Martić, nisu u formi - Vekić za pobjedu ne zna od rujna prošle godine, a Martić je u 2014. ostvarila jednu pobjedu u četiri meča. Majoli se nada kako će upravo nadolazeća akcija u Budimpešti vratiti njima dvjema izgubljeno samopouzdanje.

"U Fed Cupu je sve otvoreno. Vjerujem u cure i mislim da je svima do sada Fed Cup bio odskočna daska. Nadam se da će ove godine to natjecanje poslužiti za popravak forme jer su sve malo slabije startale ove sezone. No sve se to može preokrenuti u jednome meču, najviše je to stvar glave i pozitive."

Na turniru nastupa 16 reprezentacija koje su smještene u četiri skupine po četiri. Hrvatska je smještena u skupinu A sa zemljama Beneluksa: Belgijom, Nizozemskom i Luksemburgom. Prema neslužbenim informacijama, sve će tri reprezentacije biti bez nekih od svojih glavnih aduta. Za Belgiju vjerojatno neće igrati Kirsten Flipkens, za Nizozemsku Arantxa Rus, a za Luksemburg Mandy Minella.

Skupina A "križa" se sa skupinom D u kojoj su Bjelorusija (vjerojatno bez Viktorije Azarenke), Bugarska, Portugal i Turska. Majoli se, međutim, ne zamara previše informacijama iz ostalih reprezentacija.

"Ne znam da li za Belgiju igraju Flipkens i Wickmayer, ali spremam se kao da igraju. Trebamo u svakom susretu dati maksimum i biti prvi u grupi, ali neće biti lako. Svaka ekipa ima barem jednu curu koja je jako kvalitetna."

Pobjednici četiriju skupina na nadolazećem turniru odlučuju o tome koje će dvije reprezentacije dalje ići u doigravanje za Svjetsku skupinu 2 u travnju ove godine. Drugo i treće mjesto u skupini donose ostanak u ovom rangu, a iz Prve skupine ispadaju dva od četiri sastava koji u grupi zauzmu posljednje mjesto.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisDavis Cup/Fed Cup
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik01.02.2014. u 20:32
    majolika
    Obrisan korisnik
  • raz_bojnik31.01.2014. u 15:37
    naučit će ih iva, puno lijepih stvari
    raz_bojnik