Zimski sportovi

Video: Rangersima nova pobjeda, veliki povratak Howarda za Detroit

Željka Jurkas • subota, 01.02.2014.
Video: Rangersima nova pobjeda, veliki povratak Howarda za Detroit

Velika pobjeda Red Wingsa u Hockeytownu bila je najuzbudljivija od pet utakmica sinoć u NHL-u. Na bliskom drugom mjestu je svakako pobjeda Winnipega, a za neizvjesnost su se pobrinuli i Predatorsi, dok su Carolina i Rangersi puno lakše došli do novih bodova...

New York Rangersi pomeli su dvije uzastopne utakmice s divizijskim rivalom New York Islandersima. Ovoga puta u Madison Square Gardenu, Henrik Lundqvist obranio je 38 pokušaja, a Derick Brassard razbio izjednačenje i zabio što će biti pobjednički gol na sredini zadnje trećine. Marc Staal asistirao je na prva dva gola, što samo potvrđuje njegovu sve bolju formu:“Od Božića, nakon povratka od potresa mozga, osjećam se sve bolje. Sve sam sigurniji i ugodnije se osjećam na ledu i mogu stvarati akcije na kakve sam navikao. Mislim da smo danas smireno ušli u treću jer znamo da imamo dečke koji mogu napraviti velike poteze u ključnim trenucima“, zaključio je Staal za klupske stranice. Brad Richards zabio je dvije i pol minute nakon Brassarda, a Ryan McDonagh sekundu prije kraja u praznu mrežu.

U brzom tempu Carolina Hurricanesi su prekinuli pobjednički niz St. Louis Bluesa. Prva trećina završila je neodlučeno nakon powerplay gola u svakoj mreži. U drugoj Jeff Skinner dovodi domaćine u vodstvo, a na samom kraju Alex Semin sprema u praznu mrežu. Anton Khudobin startao je u svojoj četrnaestoj utakmici u nizu i skupio 27 obrana. “Cijela momčad ispred mene igra odlično i mali broj udarca dolazi do mene. Odlično je i olakšava mi posao“, komentirao je Khudobin na svoju dvanaestu pobjedu.

Sedam krugova kaznenih udaraca bilo je potrebno da se odluči pobjednik između Capitalsa i Red Wingsa koji su igrali svoju 3000-tu utakmicu. U Joe Louis Areni Patrick Eaves je prevario Michaela Neuvirtha, a Jimmy Howard je zaustavio Jaya Beaglea za četvrtu shootout pobjedu ove sezone. “Vratio nam se Howie, jedan od ključnih igrača. Od Winter Classica Howie je onaj standardni koji omogućuje stvari. On nas može držati u igri, danas je imao velike obrane na penalty killu. To je veliki dio naše pobjede“, rekao je trener Detroita Mike Babcock o svom vrataru koji je kroz 65 minuta igre skupio 26 obrana. S druge strane leda Michael Neuvirth skupio je 42. Kroz sve tri trećine obje momčadi su lovile rezultat da bi konačno Alex Ovečkin izjednačio na 3:3 sa samo sedam sekundi do kraja.

Do zadnjeg trena čekalo se na odluku hoće li Shea Weber startati u sinoćnjoj utakmici utakmici protiv New Jersey Devilsa. Jedan od najvažnijih braniča Nashvillea propustio je kraj utakmice u utorak i treninge nakon nje, no za utakmicu se ipak spremio i zabio dva gola čime je prvi branič Lige po broju postignutih pogodaka. Zabio je prvi gol na utakmici slapshotom na dodavanje Patrica Hornquista i zadnji, najvažniji, u produžetku za konačnu pobjedu. Devilsi su preuzeli drugu trećinu i s golovima Patrika Eliaša i Jaromira Jagra došli u vodstvo. David Legwand izjednačio je utakmicu jedanaest sekundi prije kraja. “Jednostavno rečeno, on je jedan od najboljih na svojoj poziciji. On je temelj na kojem gradimo dalje. Sve počinje od igrača kao što je Shea, on je taj koji čini razliku“, pohvalio je trener Predatorsa Barry Trotz svog braniča.

Utakmica puna preokreta u kojoj su na kraju ipak prevagnuli domaćini koji su prvi i poveli odigrana je u MTS Centru između Jetsa i Vancouvera koji nije gostovao u Winnipegu od 1996. Devin Setoguchi koji se zadnjih 25 utakmica mučio s postizanjem pogodaka, zabilježivši tek jedan, zabio je dva gola, od kojih je drugi bio pobjednički tri minute prije kraja. Jetsi su na samom početku došli do dva gola prednosti, no Nucksi smanjuju na svoj prvom powerplayu. Ryan Kessel izjednačuje utakmicu na početku druge, ali to ne traje duge te Michael Frolik ponovo dovodi domaćine u vodstvo. U završnoj trećini gosti ponovo uspijevaju izjednačiti, no nakon drugog Setoguchijevog gola nemaju više snage. “Mislim da je u trećoj trećini moment bio na našoj strani. Maltene smo si pucali u nogu. Svaka čast dečkima što su se borili, ali moramo naći način da pobijedimo“, rekao je privremeni trener Vancouvera Mike Sullivan za službene stranice.

NHL
New York Rangers – New York Islanders 4:1
Carolina Hurricanes – St. Louis Blues 3:1
Detroit Red Wings – Washington Capitals 4:3 kazneni udarci
Nashville Predators – New Jersey Devils 3:2 produžetak
Winnipeg Jets – Vancouver Canucks 4:3

Foto - Robert Kowal, Wikipedia

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!