Ostali sportovi

Pikado: U Zagrebu održano 3. prvenstvo Hrvatske za gluhe

Sportnet • subota, 01.02.2014.
Pikado: U Zagrebu održano 3. prvenstvo Hrvatske za gluhe

U subotu je u Zagrebu u organizaciji Hrvatskog športskog saveza gluhih održano 3. prvenstvo Hrvatske u pikadu za gluhe osobe. Natjecanje koje je održano u bivšem OTV domu obilježili su rekordni broj ekipa i natjecatelja koji su nastupili, kao i vrhunska organizacija...

"Imali smo čak 22 ekipe iz cijele Hrvatske, a ukupno je nastupilo 110 igrača što je uz kuglanje najmasovnije državno prvenstvo za gluhe. Posebno se želim zahvaliti Hrvatskom pikado savezu i Pikado savezu Grada Zagreba koji imaju veliko iskustvo u organizaciji ovakvih natjecanja i bez čije pomoći ovo ne bismo mogli organizirati na ovako visokoj razini", rekao je Marijo Lušić, predsjednik Hrvatskog športskog saveza gluhih.

Natjecatelje je ispred Sportskog saveza Grada Zagreba pozdravio Vjekoslav Šafranić, legenda borilačkog sporta koji je danas predsjednik Nadzornog odbora SSGZ-a, dok je ispred Grada Zagreba došao Darko Gažan iz Gradskog ureda za kulturu, obrazovanje i sport.

Kao i na prethodna dva izdanja državnog prvenstva dominaciju su potvrdili pikadisti iz Varaždina čije su dvije ekipe osvojile zlato i srebro u ekipnoj konkurenciji, dok se njihov član Dimitrije Kolarić okitio naslovom prvaka Hrvatske u muškoj konkurenciji. Da ne bi sva tri zlata otputovala u Varaždin pobrinula se Katarina Vidaković, članica kluba Silent iz Zagreba koja je slavila u konkurenciji dama.

Ekipa Varaždin 1 nastupila je u sastavu Dimitrije Kolarić, Petar Telebar, Vladimir Hanjš, Vjekoslav Šipuš i Robert Šinko, a treba pohvaliti i njihovu drugu ekipu za srebro s obzirom da su u sastavu imali čak tri djevojke. Da je nježniji spol odličan u sportu sa strelicama potvrdila je i ekipa Belišća koja je osvojila broncu s dvije djevojke u sastavu, dok je svega sedam bodova od medalje dijelilo prvu ekipu Osijeka koja je završila na četvrtom mjestu.

3. PRVENSTVO HRVATSKE U PIKADU ZA GLUHE

EKIPNO
1. VARAŽDIN 1 4.199
2. VARAŽDIN 2 3.632
3. BELIŠĆE 3.578

POJEDINAČNO ŽENE
1. Katarina Vidaković (SILENT ZAGREB) 945
2. Vera Blankenhorn (SISAK) 930
3. Anita Radić (SPLIT) 899

POJEDINAČNO MUŠKI
1. Dimitrije Kolarić (VARAŽDIN) 1.147
2. Jurica Jurišić (SLAVA RAŠKAJ ZAGREB) 1.097
3. Josip Vidaković (BELIŠĆE) 1.077

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!