Rukomet

Krim u Stožicama slomio Larvik, Budućnost uzela bod Györu

Jelena Bagarić • subota, 01.02.2014.
Krim u Stožicama slomio Larvik, Budućnost uzela bod Györu
Foto: EPA

Liga prvakinja se nakon duže stanke ponovo vratila i polako ulazi u svoju završnicu. Trima utakmicama započela je glavna faza natjecanja u ovom najelitnijem europskom ženskom rukometnom natjecanju. U grupi 1 Midtjylland je u dramatičnom susretu slavio protiv Sävehofa, dok su u grupi dva Györi i Budućnost podijelili bodove, a Krim je slavio protiv Larvika.

FC Midtjylland – IK Sävehof 25:24 (12:14)

Skandinavski derbi prvog kruga skupine 1 pripao je danskom Midtjyllandu koji je u dramatičnoj završnici uspio pobijediti Sävehof. Iako su Šveđanke vodile veći dio utakmice, sama završnica pripala je Dankinjama koje su upisale prve bodove u glavnoj fazi Lige prvakinja.

Prvo vodstvo u susretu pripalo je Midtjyllandu, ali brzo se istopilo. Šveđanke su bolje otvorile susret i zasluženo vodile cijelo prvo poluvrijeme na kraju kojeg su i otišle na odmor s prednošću od dva pogotka. Međutim, u drugom poluvremenu Midtjylland se priključuje i poravnava na 17:17. Imale su čak dva puta priliku iz sedmerca i povesti no Filippa Idehn je oba obranila. Izjednačenost se nastavila do samog kraja, ali 43 sekunde prije kraja Fie Woller zabija za 25:24. No, opasnost od izjednačenja je još vrebala. Sävehof je pozvao minutu odmora, imao je čak i igrača više, ali nisu Šveđanke to iskoristile i pobjeda je otišla na stranu Midtjyllanda.

Cornelia Nycke Groot i Trine Troelsen postigle su po četiri pogotka za Midtjylland, dok su kod Sävehofa istakle Ida Oden s devet pogotka i Jamina Roberts koja je postigla jedan manje.

Györi Audi ETO KC – Budućnost 23:23 (9:13)

Veliki bod iz Györa odnijele su rukometašice Budućnosti. U veoma neizvjesnoj utakmici uspjele su aktualnim osvajačicama Lige prvakinja i uzeti prvo važan bod u skupni 2 koja je prozvana skupinom smrti. U toj skupini nalaze se četiri ekipe koje su barem jednom osvojile Ligu prvakinja, Györi, Budućnost, Krim i Larvik.

Nakon početne izjednačenosti, Györi je u 12. minuti poveo prvi puta s plus dva (5:3), ali onda je uslijedio period odlične igra Budućnosti koja četiri minute kasnije prelazi u vodstvo 5:6. Do kraja poluvremena uspješno su igračice Budućnosti održavale prednost, a u samoj završnici poluvremena su je i dodatno povećale. No, postepeno se u drugom poluvremenu Györi počeo vraćati u susret. U 40. minuti Katarina Bulatović dovela je mađarsku ekipu na samo pogodak zaostatka. Iako se Budućnost vratila na plus tri, rukometašice Györa rade seriju od četiri pogotka i prelaze u vodstvo.

Međutim, Budućnost se nije predala pa su u 54. minuti preko Majde Mehmedović ponovo došle do prednosti od dva pogotka. Nakon što su rukometašice Györa uspjele izjednačiti na terenu se vodila prava bitka. Kinga Byzdra zabila je za 22:23, a Eduarda Amorim poravnala je na 23:23. Imala je Budućnost priliku preko Elene Georijevske zabiti za pobjedu, no njezin udarac bio je blokiran. Amorim je za mađarsku ekipu postigla šest pogodaka a dva manje ubilježila je Bulatović. Kod Budućnosti je također šest zabila Dragana Cvijić, a pet je postigla Radmila Petrović.

RK Krim Mercator – Larvik 24:18 (12:10)

Veliki korak k polufinalu napravile su rukometašice Krima koje su predvođene Andreom Penezić stigle do velike i uvjerljive pobjede nad norveškim Larvikom. I prošle godine u polufinalu pobijedio je Krim na domaćem terenu, no posrnule su na gostovanju u Norveškoj.

Odlično su u utakmicu krenule Krimovke koje su povele s 3:0. No, borbene Norvežanke koje j predvodila Nora Mörk stigle su u 18. minuti na samo pogodak zaostatka. Međutim, domaće nisu dopustile Larviku da uhvati priključak pa su se preko Oane Manee u 27. minuti vratile na plus tri, no na odmor su ipak otišle s dva pogotka prednosti. U nastavku Krim je nastavio s odličnom igrom, a prednost su na četiri pogotka digle u 48. minuti kada je Daniela Piedade postigla pogodak za 19:15. Gošće se do kraja nisu uspjele vratiti u susret, a Krim je sigurno i bez većih problema priveo utakmicu kraju u osvojio dva važna boda.

Krim je do pobjede predvodila najbolja hrvatska rukometašica Andrea Penezić koja je postigla sedam pogodaka, a Sergeja Stefanišin na svoj konto upisala je velikih 19 obrana. Kod Larvika se istaknula Mork sa šest pogodaka i Cecilia Leganger koja je skupila 18 obrana.

Liga prvakinja - Grupa 1

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Midtjylland25:24Sävehof
Vardar SCBT31:25Thüringer HC
1Vardar SCBT 6154:142+128
2Midtjylland 6152:147+57
3Thüringer HC 6157:156+17
4Sävehof 6149:167-182

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Liga prvakinja - Grupa 1

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Midtjylland25:24Sävehof
Vardar SCBT31:25Thüringer HC
1Vardar SCBT 6154:142+128
2Midtjylland 6152:147+57
3Thüringer HC 6157:156+17
4Sävehof 6149:167-182

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!