Rukomet

Nexe bolji od Zagreba, Kordi: "Kapitalizirali smo trud i rad"

Ivana Strahija • nedjelja, 02.02.2014.
Nexe bolji od Zagreba, Kordi: "Kapitalizirali smo trud i rad"
Foto: rknexe.hr

U Koprivnici su dva najbolja hrvatska rukometna kluba odmjerila snage u prijateljskom pripremnom susretu, a pobjedu je, kao iznenađenje, odnio Nexe...

NEXE – CO ZAGREB 36:34 (17:17)

Pripremna utakmica, Koprivnica, ŠD gimnazije Fran Galović
Gledatelja 1.500
Suci: Damir Barić (Čakovec) i Mario Ružić (Virovitica)

NEXE: P.Lelić (4 obrane), Bureš, Eter 1, F.Lelić 5, Mrđenović 1, Tomas, Kružić 1, E.Vešligaj, Jurjević 2, Sokolić 2, Pivac (1 obrana), Vujić 10, Božić Pavletić, Sakić 5, Vegar 1, Tomić 2, Ivić 6
Trener: Zdenko Kordi

CO ZAGREB: Mihić, Brozović 1, Matulić 7, Šprem 1, Stevanović (4 obrane), Ćorić 3, Šebetić 5, Ivić (5 obrana), Horvat 4, Šušnja, Šandrk 3, J.Valčić 1, T.Valčić 2, Mandalinić 1, Vuglač 3, Kovačević 3
Trener: Boris Dvoršek

SEDMERCI: Nexe 5/5 (Vujić 3, F. Lelić 2), CO Zagreb 5/5 (Matulić 4,Horvat)
ISKLJUČENJA: Nexe 6 minuta (Vegar, Ivić, Kružić), CO Zagreb 4 minute (Šandrk 2+2)

S dva gola više Nexe je pobijedio CO Zagreb u prijateljskom pripremnom susretu u Koprivnici, kojim su dva najbolja hrvatska muška rukometna kolektiva uveličala proslavu 60 godina muškog rukometa u tom gradu.

Iako pripremna utakmica, bila je to prva povijesna pobjeda Našičana nad Zagrepčanima, te je stoga proslavljena kao da je bila prvenstvena. "Stalno ponavljam kako pripremne utakmice služe za provjeru nekih stvari i situacija, tako gledamo i na ovu utakmicu. Drago mi je što sam vidio kako stvari trenutačno stoje. Naporno smo radili tijekom ovih priprema i drago mi je zbog igrača koji su na najbolji mogući način kapitalizirali sav taj trud i rad", kazao je trener Nexea Zdenko Kordi za službenu internetsku stranicu Kluba.

Prva utakmica i prva pobjeda, našički se trener nada da će takvih prilika biti više: "Naravno, drago mi je i što smo prvi puta u povijesti kluba uspjeli pobijediti tako renomiranog protivnika, bez obzira što je riječ o prijateljskoj utakmici. Također mi je drago što smo prvi puta u povijesti uopće odigrali prijateljsku utakmicu sa CO Zagrebom i vjerujem kako je ovo početak suradnje i na tome planu. Tu smo jedni za druge, ovakve nam utakmice trebaju biti na obostranu korist."

Obje ekipe iz susreta su dobile dobre uvide u stvari koje treba popraviti, a vremena za fino uštimavanje nema previše. Nexe naime već iduće subote gostuje kod Vojvodine u sklopu Regionalne lige, dok će Zagreb malo odgoditi regionalne izazove kako bi se posvetio onim europskima i odradio utakmicu protiv Motora iz Zaporožja.

Zagreb je na tablici grupe A Lige prvaka trenutno peti, sa svega dvije pobjede u sedam utakmica, dok je Nexe na tablici Regionalne lige sedmi, s tri pobjede i dva remija u 12 odigranih utakmica.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • vanDjukooy02.02.2014. u 13:00
    Pa mogli ste barem izvjestiti čitatelje zašto je baš u Koprivnici odigrana ta prijateljska utakmica, da je to bilo u sklopu 60. obljetnice Rk Koprivnica te da Nexe i CO nisu bile jedine ekipe koje su igrale. Mislim postoje i drugi klubovi u Hrvatskoj. Žalosno.
    vanDjukooy