Košarka

Larry Bird "bacio kocku": Andrew Bynum u Indiana Pacersima do kraja sezone

Bernard Jurišić • nedjelja, 02.02.2014.
Larry Bird "bacio kocku": Andrew Bynum u Indiana Pacersima do kraja sezone
Foto: EPA

Trenutno najbolja momčad NBA lige Indiana Pacersi odlučili su se "kockati". Larry Bird do kraja sezone potpisao je ugovor s problematičnim centrom Andrewom Bynumom, koji je tako u pola godine promijenio i četvrti klub...

Andrew Bynum potpisao je ugovor do kraja sezone s Indiana Pacersima. Momčad s najboljim omjerom lige trenutno tako je dodatno pojačala svoju ionako snažnu unutarnju liniju koju predvodi All Star centar Roy Hibbert.

Bynum će Indianu do kraja sezone koštati tek milijun dolara, no navijače puno više zanima hoće li ih koštati kvarenja atmosfere u svlačionici i problema koje je donosio svim momčadima čiji je dres nosio. GM Pacersa Larry Bird odlučio se na ovaj potez kako bi dodatno pojačao svoju centarsku liniju u borbi za naslov, ali i kako bi spriječio neke od svojih izravnih konkurenata, prije svih Miami, da ga uzmu.

"Zadovoljni smo što smo ga mogli uzeti. On će našoj momčadi dodati još visine, a ima iskustvo u lovu na titulu. S obzirom na minutažu koju će imati, trebao bi biti vrlo koristan", kazao je Bird.

27-godišnji Bynum je karijeru započeo u Los Angeles Lakersima, gdje je proveo 7 sezona i osvojio dva naslova prvaka prije negoli je u razmjeni koja je Dwighta Howarda dovela u Lakerse završio u Philadelphiji. No, za 76'erse zbog ozljede nije odigrao ni jednu minutu čitave prošle sezone, na kraju koje je preselio u Cleveland.

Tamo je odigrao 24 utakmice i imao prosjek od 8.4 poena i 5.3 skokova, ali nakon novih problema s ponašanjem Cavaliersi su ga prije mjesec dana poslali u Chicago u zamjenu za Luola Denga. No, ni u Bullsima nije odigrao ni minute, bio je otpušten odmah nakon razmjene.

Karijeru su mu obilježile ozljede i gluposti koje je radio na parketu i izvan njega, no Indiana Pacersi će mu ponuditi šansu da nakon Lakersa opet sudjeluje u šampionskom pohodu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaTop temaNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Archie Bronson02.02.2014. u 20:50
    Dvije muhe jednim udarcem ubijene, samo džaba sve jer će Perkins u finalu u jedan džep spremiti njega, a u drugi Hibberta.
    Archie Bronson
  • jeffhardy1902.02.2014. u 20:04
    Ukoliko se Bynum uklopi u ekipu i u playoffu da svojih dobrih 20 minuta Indiana će uzet naslov i preko Miamia i preko Oklahome(ili ko već dođe sa zapada). Bynum nije zaboravio igrat košarku, to se moglo vidjeti i u Cavaliersima gdje je imao par vrlo dobrih partija. Druga je stvar što se njemu neda... [više na forumu]
    jeffhardy19
  • Obrisan korisnik02.02.2014. u 17:04
    čuj ove bisere koji mi daju minuse.. nisu ni svjesni da je Žižić od veće pomoći od kuglača Bynuma
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.02.2014. u 16:01
    Bolji bi im bio Boban Marjanovic..kojeg je doduse Atlanta prva uzela iz straha da ih ne pojede
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.02.2014. u 14:52
    bolje da su doveli Žižića xD
    Obrisan korisnik