Tenis

Pavić u završnici kvalifikacija, Čilić i Delić u ponedjeljak

Ivor Krapac • nedjelja, 02.02.2014.
Pavić u završnici kvalifikacija, Čilić i Delić u ponedjeljak
Foto: FaH

Mate Pavić prošao je i drugo kolo kvalifikacija PBZ Zagreb Indoorsa. Jedini preostali hrvatski predstavnik u kvalifikacijskom ždrijebu u nedjelju je bio jači od Talijana Flavija Cipolle, a u ponedjeljak će se boriti za ulazak u glavni turnir. U akciji će biti i Marin Čilić i Mate Delić, koji idu jedan na drugoga...

Nakon što je u prvom kolu u hrvatskom dvoboju nadjačao Tonija Androića, Mate Pavić prošao je i drugu prepreku u kvalifikacijama PBZ Zagreb Indoorsa. Pavić je u nedjelju s 2:6, 7:5 i 6:4 pobijedio sedmog nositelja, Talijana Flavija Cipollu, približivši se svojem drugom uzastopnom nastupu u glavnom ždrijebu zagrebačkog dvoranskog ATP turnira.

Pobjedom nad Cipollom, 182. na svijetu, Pavić je "osvetio" sunarodnjaka Dinu Marcana, od kojega je Talijan bio bolji u prvom kolu.

Hrvatski adut je u nedjelju nadoknadio rani break zaostatka u drugom i trećem setu, a novi izazov čeka ga u ponedjeljak u trećem kolu kvalifikacija. S druge strane mreže bit će drugopostavljeni Rus Andrej Kuznjecov (141.), koji je prošao drugo kolo sa 6:3 i 6:2 protiv Austrijanca Dennisa Novaka.

Pavić i Kuznjecov igrat će drugi meč iza podneva u Ledenoj dvorani zagrebačkog Doma sportova, ne prije 14:30 sati. U kasnom popodnevnom terminu, ne prije 17, u Ledenoj će u akciji biti Marin Čilić i Mate Delić u hrvatskom ogledu u prvom kolu glavnog turnira.

U ponedjeljak će biti odigran još jedan meč glavnog ždrijeba singla. Nizozemac Jesse Huta Galung i Nijemac Benjamin Becker ići će jedan na drugoga nakon završetka susreta Čilić - Delić.

Poslije Hute Galunga i Beckera, ponedjeljak u Ledenoj zaključit će ogled prvog kola parova, s dvije hrvatske kombinacije na suprotnim stranama. Ivo Karlović i Franko Škugor srest će se s Marinom Čilićem i Tonijem Androićem, vlasnicima pozivnice.

PBZ Zagreb Indoors, 2.2.2014., kvalifikacije, drugo kolo:
Krstin (Srbija) - Quinzi (Italija) 7:5, 6:2
Fischer (Austrija, 8) - Arnaboldi (Italija) 6:2, 6:0
Kuznjecov (Rusija, 2) - Novak (Austrija) 6:3, 6:2
M. Pavić (Hrvatska) - Cipolla (Italija, 7) 2:6, 7:5, 6:4
Evans (Velika Britanija, 3) - Beck (Slovačka) 4:6, 6:3, 7:5
Phau (Njemačka) - Viola (Italija, 6) 6:4, 3:6, 6:3
Berrer (Njemačka, 4) - Pospišil (Češka) 6:3, 6:4
Cecchinato (Italija, 5) - Napolitano (Italija, WC) 6:4, 7:6(5).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!