Zimski sportovi

Video: Playoff atmosfera u Washingtonu, Jetsima pobjeda u Montrealu

Željka Jurkas • ponedjeljak, 03.02.2014.
Video: Playoff atmosfera u Washingtonu, Jetsima pobjeda u Montrealu
Foto: EPA

Na dan američkog sportskog praznika, Super Bowl nedjelje, NHL je održao dvije matineje. U glavni grad došli su gosti iz Motor cityja i pružili pravu ludnicu, a drugu matineju u dva dana odigrali su Habsi...

Dva dosadašnja susreta ove dvije momčadi, oba u Joe Louis Areni završila su shootoutom, s jednom pobjedom po klubu. Večeras u Verizon Centru produžetak je bio dovoljan. Nakon što je utakmica promijenila sve moguće smjerove i dinamiku, Alex Ovečkin je sa „svog“ mjesta opalio na powerplayu na polovici produžetka i osigurao pobjedu Washingtona. “Bio sam otvoren. Poprilično je dosadno kada stave flaster na mene i praktički me zatvore, komentirao je strijelac pobjedničkog gola taktiku Detroita kojom su ga uspješno čuvali na powerplayu u regularnom dijelu. No, zatvorivši Ovečkina, otvorili su prilike drugima koji su ih iskoristili. Joel Ward i John Carlson upisali su se u strijelce u igri s igračem više. Wingsi su u prvoj trećini izgledali dosta usporeno i prije nego su uspjeli uputiti prvi udarac na vrata Michala Neuvirtha domaćini su već vodili s dva gola razlike. Na svom prvom powerplayu i drugom udarcu u utakmici Gustav Nyquist postiže svoj prvi gol i smanjuje razliku. Nyquist će zabiti još dva gola za svoj prvi hat trick, a zadnji će prvi puta izjednačiti utakmicu na 4:4. Troy Brouwer vraća prednost Capsima, ali ona traje samo dvije minute do izjednačenja Justina Abdelkadera.

Winnipeg Jetsi nisu ista momčad koja su bili sredinom kolovoza kada je Carey Price zaradio svoj prvi shutout sezone. Pod vodstvom Paul Mauricea došli su na 8-2-0 u deset utakmica koliko ih je vodio. Pa iako to još uvijek nije to, momčad napreduje i danas je srećom Al Montoya bio spreman dati svoj doprinos s nekoliko velikih obrana zadržao goste u igri i omogućio pobjedu. “Većinu problema danas smo si sami zadali. Ima trenutaka kada igramo dobro i s lakoćom. Sve ostalo je dio učenja i još važnije, samopouzdanja. Jedan od ciljeva nam je doći do igre za koju ćemo znati da nam je dovoljno ako se nje držimo da ćemo biti uspješni“, komentirao je na kraju Maurice. Tobias Enstrom zabio je za vodstvo Jetsa sredinom druge, a osam minuta kasnije Brian Gionta je izjednačio. Pobjednički gol dolazi na samom počeku treće kada Michael Frolik sprema dodavanje kapetana Andrewa Ladda u praznu mrežu nakon što je Price krivo procijenio situaciju, izašao s mreže i izgubio pak.

NHL
Washington Capitals – Detroit Red Wings 6:5 produžetak
Montreal Canadiens – Winnipeg Jets 1:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • irilov03.02.2014. u 17:33
    ljudi, za 7 dana počinje olimpijada u sočiju i spektalularan hokejaški turnir- pa dajte najave, ko će igrat sve, odnosno ko neće, ko fali i zbog čega, kakve su šanse, prestavite malo reprezentacije!
    irilov