Tenis

Čilić i Androić zaključili dan pobjedom u paru, u utorak nastupa sedam Hrvata

Vedran Babić • ponedjeljak, 03.02.2014.
Čilić i Androić  zaključili dan pobjedom u paru, u utorak nastupa sedam Hrvata
Foto: Kristijan Komarica

Ponedjeljak na PBZ Zagreb Indoorsu završen je susretom parova u kojemu je nastupilo četvero hrvatskih tenisača. Pobjedu su poslije tri seta odnijeli Marin Čilić i Toni Androić protiv Ive Karlovića i Franka Škugora. U utorak tri hrvatska predstavnika nastupaju u singlu i još ukupno četvorica u paru...

Nakon pobjede nad Matom Delićem u prvom kolu pojedinačnog dijela turnira, Marin Čilić pobjedu je ostvario i u prvom kolu turnira parova. Zajedno s Tonijem Androićem porazio je Ivu Karlovića i Franka Škugora 6:7 (3), 6:4, 10-7.

Čilić i Androić za nastup su dobili pozivnicu, a u drugom bi kolu mogli igrati protiv prvih nositelja Ivana Dodiga i Marcela Mela, ako bi oni pobijedili Philippa Marxa i Michala Mertinaka.

Posljednji hrvatski predstavnik u kvalifikacijama Mate Pavić zaustavljen je u trećem, završnom kolu. Splićanin je poražen od drugog nositelja Andreja Kuznjecova 6:7 (3), 6:3, 7:6 (4). U trećem setu Pavić je vodio 2:0, no Kuznjecov je nadoknadio break. U 13. igri Rus je od 4-4 osvojio tri uzastopna poena za pobjedu i plasman u glavni turnir, gdje će igrati protiv Ukrajinca i bivšeg pobjednika Zagreba Sergija Stahovskog.

Osim Kuznjecova, u glavni su se turnir kroz kvalifikacije plasirali još dvostruki finalist Michael Berrer, 19-godišnja srbijanska senzacija Peđa Krstin i Björn Phau.

33-godišnji Berrer, trenutno 148 tenisač svijeta, u prvom će kolu igrati protiv 17-godišnjeg vlasnika pozivnice, Borne Ćorića (303.). Njih su se dvojica jedini prijašnji put sastali baš u Zagrebu prošle godine. Tada je u drugom kolu kvalifikacija Berrer slavio s glatkih 6:2, 6:2.

Čak treći hrvatsko-njemački okršaj (sastaju se, naime, i Ivo Karlović protiv Daniela Brandsa) upotpunit će Ante Pavić (229.), također vlasnik pozivnice, i već spomenuti kvalifikant Phau (358.). Pavić je 34-godišnjeg Nijemca svladao prošle godine na Challengeru u Bratislavi (6:3, 7:6 (4)) na podlozi sličnoj onoj u Zagrebu. Bio je to njihov jedini međusobni dvoboj. Pobjednik tog susreta u drugom kolu ide na drugog nositelja Mihajla Južnog.

U utorak su u akciji A. Pavić, Ćorić i Karlović u singlu te parovi Marin Draganja/Mate Pavić i Dino Marcan/Nikola Mektić.

PBZ Zagreb Indoors, 1. kolo:
Becker (Njemačka) - Huta Galung (Nizozemska) 6:7 (4), 6:3, 7:6 (6)

1. kolo parova:
Čilić/Androić (Hrvatska, WC) - Karlović/Škugor (Hrvatska) 6:7 (3), 6:4, 10-7

PBZ Zagreb Indoors, 3. kolo kvalifikacija:
M. Pavić (Hrvatska) - Kuznjecov (Rusija, 2) 7:6 (3), 3:6, 6:7 (4)
Krstin (Srbija) - Fischer (Austrija, 8) 2:6, 6:3, 6:2
Phau (Njemačka) - Evans (VB, 3) 6:3, 6:4
Berrer (Njemačka, 4) - Cecchinato (Italija, 5) 6:2, 6:2

Raspored za utorak, 4. veljače:

Središnji teren (od 11.30):
Marcan/Mektić (Hrvatska) - Brunstrom/Knowle (Švedska/Austrija, 3)
Ne prije 14.30 - A. Pavić (Hrvatska, WC) - Phau (Njemačka, Q)
Ne prije 17.00 - Ćorić (Hrvatska, WC) - Berrer (Njemačka, Q)
Karlović (Hrvatska) - Brands (Njemačka)

Teren br. 1 (od 11.30):
Čermak/Elgin (Češka/Rusija) - Demoliner/Raja (Brazil/Indija)
Erlich/Rosol (Izrael/Rusija) - Bednarek/Kowalczyk (Poljska)
Lajović (Srbija) - Krstin (Srbija, Q)
M. Draganja/M. Pavić (Hrvatska, 4) - Huta Galung/Moser (Nizozemska/Njemačka)
Lacko (Slovačka) - Struff (Njemačka)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Josippo04.02.2014. u 08:39
    Lani je Coric izgubio u kvalifikacijama od Berrera 6:2 6:2. Bas sam radoznal kako ce danas zavrsiti, koliko je napredovao. Berrer je ovdje vec igrao Finale, ova podloga mu jako lezi, tako da je tesko ocekivati pobjedu. Samo treba pogledati kako je lako prosao kvaliifikacije protiv dobrih igraca.
    Josippo