Zimski sportovi

Video: Veliki povratak Flyersa, odličan Bobrovski

Željka Jurkas • utorak, 04.02.2014.
Video: Veliki povratak Flyersa, odličan Bobrovski

Sedam zanimljivih susreta odigrano je u noći s ponedjeljka na utorak u NHL-u. U Pittsburghu su vratari briljirali; Bryzgalov i Bobrowski dali su svoj pečat pobjedama; Abdelkader, Foligno i Kane zabili su po dva gola u pobjedama, a Nieto u porazu; Avalanche je došao do svoje osme pobjede u zadnjih deset susreta...

Ilja Bryzgalov odradio je odličan posao u golu i zaustavio 42 pokušaja Sabresa, taman dovoljno da njegova momčad s tri paka u mreži Jhonasa Enrotha ode s dva boda iz First Niagara Centra. Pobjednički gol Matta Hendricksa došao je u bijegu s igračem manje kada Cody Hodgson nije uspio blokirati dodavanje Boyda Gordona. “Gordon je odlično uzeo pak i mislio sam da će ga samo ispucati, pa sam se zaletio dolje da napravim malo panike. Ali on ga je uspio malo zadržati i poslati odlično dodavanje“, rekao je Hendricks o akciji prije koje je prevario Enrotha. Oilersi su došli u vodstvo par sekundi nakon početka utakmice, no Sabresi do kraja trećine uspijevaju preokrenuti rezultat. U drugoj trećini jedini gol pripao je Justinu Schultzu, za izjednačenje.

Marc-Andre Fleury došao je do svoje tridesete pobjede sezone više nego zasluženo, iako se suočio s gotovo duplo manje udaraca nego Craig Anderson. Uz par briljantnih obrana s obje strane leda, utakmica je otišla u produžetak i James Neal je prekinuo pauzu od osam susreta bez pogotka i pospremio odbijanac Roberta Bortuzza. “Pokušavao sam što više pucati na mrežu. U zadnjih par utakmica sam previše komplicirao i dobar je osjećaj napokon zabiti. Mislim da smo cijelu utakmicu igrali kako smo htjeli“, rekao je Neal za klupske stranice. Gosti su došli u prednost golom Stephanea Da Coste, no ona nije dugo trajala. Na samom kraju svog prvog powerplaya druga jedinica Pensa je bila na ledu i snažan udarac Ollija Maate skreće palica Briana Gibbonsa za izjednačenje.

Justin Abdelkader zabio je dvaput, a Jonas Gustavsson i Jimmy Howard obranili su sva 24 pokušaja Vancouvera u Joe Louis Areni. “Za večerašnju utakmicu smo morali stisnuti zube i odigrati, bila je treća u četiri dana. Zna se dogoditi da nemaš više snage, ali morali smo stisnuti obranu i oba vratara su napravila dobar posao i našli smo način da pobijedimo“, rekao je za Fox Sports Detroit dvostruki strijelac. Gustavsson je branio samo prvu trećinu nakon koje je zbog vrtoglavice ostao na klupi. U redove gostiju vratili su se kapetan Henrik Sedin i trener John Tortorella, no to nije pomoglo u četvrtom porazu u nizu. Canucksi su ranije u danu doveli braniča Raphaela Biaza iz Montreala u zamjenu za napadača Dalea Weisea. Nakon što je zbog potresa mozga odlučeno da Johan Franzen neće sudjelovati na Olimpijskim igrama, momčad tri krune odlučila se za njegovog suigrača Gustava Nyquista.

Pokušavajući popraviti grešku Michaela Rydera, Andy Green napravio je prekršaj nad Mattom Ducheneom i zaradio isključenje 42 sekunde prije isteka regularnog vremena pri izjednačenom rezultatu 1:1. Colorado je iskoristio svoj peti pokušaj powerplaya kada je Ryan O'Reilly pospremio dodavanje Duchenea nakon nepunih pola minute produžetka. “Bio sam ispred mreže. MacKinnon i Barrie su dobro micali pak, Duchene mi ga je dodao na palicu i nisam puno trebao napraviti. Bio je taman na pravom mjestu“, rekao je O'Reilly o pobjedničkom golu. Ryan Carter doveo je domaćine u vodstvo na samom kraju prve trećine. Avalancheu je trebalo četrdeset minuta do izjednačenja i preokreta utakmice, manje od dvije minute prije kraja P.A. Parenteau spremio je dodavanje Tysona Barriea.

Columbus je započeo svoje tri utakmice gostovanja prije pauze u jednoj od najtežih arena Lige, Anaheimovom Honda Centru. Uz odličnog Sergeja Bobrovskog i s dva gola Nicka Foligna upisali su treću pobjedu u nizu i zadali Ducksima prva dva poraza u nizu na domaćem ledu. Blue Jacketsi su poveli s dva gola kroz prve dvije trećine, a domaćini su odgovorili jednim golom tek početkom treće. Mathieu Perreault smanjio je zaostatak, ali ne za dugo jer Foligno s dva gola vraća uvjerljivu prednost gostima. Ryan Getzlaf uspijeva smanjiti poraz pred sam kraj:“Znali smo da ćemo imati loše periode ponekad. Večeras je bio frustrirajući početak i manjak truda. Nismo bili spremni igrati, a oni su izašli i krenuli čvrsto. Vratar im je bio odličan, a mi nismo odgovorili“, rekao je kapetan za klupske stranice.

Prva zvijezda sinoćnjeg gostovanja Blackhawksa u Los Angelesu bio je Patrick Kane. Nakon što je par sati prije početka utakmice saznao za smrt svog djeda, izašao je na led i vodio svoju momčad do pobjede s dva gola i asistencijom. U redovima Kingsa Anže Kopitar nastavlja biti jedan od najboljih. “Ovo je bila posebna utakmica za njega. Djed mu je puno značio i ovo je jako emocionalna večer, ali odigrao je briljantno. Kontrolirao je pak i zabio dva komada, ali napravio je puno drugih stvari. Siguran sam da je ponosan s time što je napravio njemu u čast“, rekao je trener Chicaga “Joel Quenneville o Kaneu. Nakon što su početkom druge domaćini izjednačili utakmicu na 2:2, nastavili su pritisak i nadpucali Hawkse 15:2 sve dok treći udarac gostiju, onaj Marcusa Krugera nije prevario Jonathana Quicka i gosti su preuzeli inicijativu koju nisu puštali. U završnoj trećini dodali su još dva, a sve što su uspjeli domaćini je smanjiti na 5:3.

Philadelphia Flyersi došli su u goste Sharksima koje nisu uspjeli pobijediti u zadnjih trinaest godina i na kraju druge trećine, s vodstvom domaćina 2:1 izgledalo je da će tako i ostati. “Ulaskom u drugu trećinu rekao sam sam sebi da trebam zadržati rezultat kakav je jer, obzirom na to kako su dečki igrali, znao sam da je samo pitanje vremena kada će naći mrežu. Nisam očekivao da će treća biti takva, ali dečki su zaslužili“, rekao je za službene stranice Steve Mason, vratar Phillyja o furioznom završetku svoje momčadi. Matt Read, Michael Raffl i Claude Giroux zabili su na samom početku završne trećine unutar 2:45 minute tri gola i preokrenuli utakmicu na svoju stranu. S četiri gola u mreži Antti Niemi poslan je na klupu, a Alex Stalock brani četiri udarca i pušta onaj Jakuba Voračeka pred sam kraj. U prvoj trećini gosti su prvi došlu u vodstvo na powerplayu, ali Sharksi uzvraćaju na isti način par minuta kasnije. Isti strijelac, rookie Matt Nieto drugi puta pronalazi rješenje za Masona u trinaestoj minuti utakmice.

NHL
Buffalo Sabres – Edmonton Oilers 2:3
Pittsburgh Penguins – Ottawa Senators 1:2 produžetak
Detroit Red Wings – Vancouver Canucks 2:0
New Jersey Devils – Colorado Avalanche 1:2 produžetak
Anaheim Ducks – Columbus Blue Jackets 2:4
Los Angeles Kings – Chicago Blackhawks 3:5
San Jose Sharks – Philadelphia Flyers 2:5

Foto, Wikipedia, Beanhugger

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Blizunj04.02.2014. u 15:41
    Bobrowski? Vi se šalite?
    Blizunj