Zimski sportovi

Video: Rangersi lakoćom svladali Colorado, Senatorsima važna pobjeda kod St. Louisa

Branimir Korać • srijeda, 05.02.2014.
Video: Rangersi lakoćom svladali Colorado, Senatorsima važna pobjeda kod St. Louisa

Devet NHL dvoboja bilo je na rasporedu noćas, a samo je jedan od njih završio u produžetku. Riječ je o dvoboju St. Louisa i Ottawe koji je u konačnici riješen izvođenjem kaznenih udaraca gdje su uspješniji bili Senatorsi. New York Rangersi su u najzanimljivijem susretu večeri bez ikakvih problema nadigrali Colorado Avalanche...

Kapetan New York Rangersa pregovara s čelnicima kluba o produženju ugovora i dobro će mu doći u ojačavanju pregovaračke pozicije dva pogotka protiv Colorada. Ovo je drugi put ove sezone da je zabio dva gola u jednoj utakmici, ali i dobrodošli golovi u sušnom razdoblju u kojem je u proteklih 19 utakmica samo dvaput bio strijelac.

Od početka susreta Semjon Varlamov je bio na mukama, u prvoj trećini Avalanche je bio potpuno natpucan s omjerom udaraca na gol 20:4, a Rangersi su vodili s 2:0 golovima Callahana. Do kraja susreta Varlamov je upisao ukupno 38 obrana, ali nije bilo dovoljno. Kratko je Colorado bio ponovno u igri i to nakon što je Gabriel Landeskog smanjio na 2:1 da bi nakon toga Anton Stralman svojim prvim golom ove sezone te Derick Brassard i Brad Richards odveli domaćina na konačnih 5:1.

“Colorado nije ušao dovoljno odlučno u utakmicu, mi smo odredili ritam. Iako nismo postigli pogodak u početnim minutama, stvorili smo puno prilika i nakon što smo postigli prvi gol, napravili smo puno toga dobroga“rekao je Henrik Lundqvist.

Iako St. Louis voli igrati protiv momčad iz Istočne konferencije i protiv njih je uoči dvoboja sa Senatorsima imao gol razliku 43-13, Ottawa je odnijela pobjedu nakon kaznenih udaraca 5:4. Senatorsi su slavili u dobrom dvoboju u kojem je Robin Lehner primio četiri gola, ali je i obranio 46 pokušaja domaćina.

Nakon dvije trećine Blues je imao prednost 3:1 golovima Brendena Morrowa, TJ-a Oshieja i Davida Backesa dok je jedini strijelac za goste bio Erik KarlssonMilana Michaleka, Kylea Turrisa i Jasona Spezze da bi Jordan Leopold svojim prvim golom sezone ipak osigurao produžetak. Tamo je St. Louis bio znatno opasniji, međutim nijedan pak nije završio iza leđa Lehnera. Otišlo se u lutriju kaznenih udaraca, a pobjednik je odlučen u petoj seriji nakon što je Maxim Lapierre promašio cijeli gol, a zatim Kyle Turris zabio za pobjedu.

“Postoje neke stvari koje trebamo raščistiti, ali smatram da ne trebamo padati u depresiju. Dečki koji su napravili pogreške, svjesni su da su pogriješili i bit će na kraju u redu“, rekao je nakon susreta Oshie.

Boston Bruinsi su na svom ledu odradili dobru utakmicu protiv Vancouver Canucksa i gostima nanijeli peti uzastopni poraz. Loša forma u posljednje vrijeme dovela je Canuckse u tešku poziciju i nisu sigurni za ulazak u doigravanje.

Od početka je Boston izgledao dobro i poveo je već u šestoj minuti golom Milana Lucica. Lucicu je asistirao Jarome Iginla kojem je to bila 600. asistencija u karijeri, a vrlo brzo Iginla se upisao i među strijelce podigavši na 2:0. Gosti se nisu predali i smanjili su prvim golom Raphaela Diaza, no na kraju druge trećine Daniel Paille podiže na 3:1 što je u konačnici bio i završni rezultat.

“Ovaj poraz ide u potpunosti na moju dušu. Nisam bio dobar u ovom susretu“, rekao je Roberto Luongo koji je preuzeo odgovornost bez obzira na 29 obrana.

U sastav Tampe se nakon kraćeg odsustva zbog ozljede vratio Valtteri Filppula, no niti to nije pomoglo njegovoj momčadi na gostovanju u St. Paulu. Minnesota je slavila s 2:1 uz 34 obrane pričuvnog vratara Darcyja Kuempera.

Nakon ozljede se vratio i Jared Spurgeon i odmah bio ključan igrač u pobjedi domaćina. Asistirao je kod oba pogotka Tampe i to Niederreiteru i Heatleyu dok je Filppula šest minuta prije kraja susreta uspio tek smanjiti na konačnih 2:1.

“Dobro će nam doći povratak kući uoči olimpijske stanke jer smo umorni i ovo je bila vrlo dugačka gostujuća turneja. Ne želimo stvarati nikakve isprike niti se izvlačiti, svjesni smo i sami da moramo bolje od ovog“, rekao je nakon susreta vratar Tampe Ben Bishop.

Momčad koja je odigrala najmanje utakmica u NHL-u ove sezone, Carolina Hurricanes, ugostila je Winnipeg Jetse. I jedni i drugi se grčevito bore za ulazak u play-off društvo, a pobjedu su na kraju odnijeli Jetsi s 2:1. Pogodaka nije bilo sve do kraja sredine druge trećine kada je Andrew Ladd doveo Jetse u vodstvo da bi Riley Nash početkom zadnje dionice poravnao na 1:1. 63 sekunde prije kraja utakmice za veliko slavlje gostiju i pobjedu 2:1 pogodio je Chris Thorburn.

Četvrtim shutoutom sezone i s 27 obrana na kontu Carey Price je odveo Montreal Canadiense do pobjede protiv Calgaryja. U čvrstom kanadskom dvoboju pobjedu Montrealu osigurali su Rene Bourque i David Desharnais koji je pogodio 11 sekundi prije kraja susreta s igračem više nakon isključenja Mikea Cammallerija, bivšeg igrača Montreala koji je mijenjan upravo za Bourquea.

Niti vrlo dobra večer Jonathana Berniera koji je skupio 44 obrane, nije pomogla Torontu na gostovanju kod Floride. James Van Riemsdyk je nastupio u svojoj 300. utakmici unatoč visokoj temperaturi i osjetilo se da nedostaje njegov pravi doprinos. Florida je na kraju visoko slavila s 4:1 uz golove Toma Gilberta, Jessea Winchestera, Shawna Matthiasa i Marcela Goca dok je jedini strijelac za Toronto bio David Clarkson.

Washington Capitalsi i New York Islandersi nisu ponudili „ljepoticu“. Gosti su na kraju odnijeli pobjedu 1:0 uz 22 obrane Evgenija Nabokova koji je stigao do 57. shutouta u karijeri. U utakmici u kojoj je branič Capitalsa John Carlson upisao 271. uzastopni nastup i tako izjednačio klupski rekord što se tiče braniča, pobjedu Islandersima donio je Andrew MacDonald golom u 43. minuti.

Da Starsi imaju više utakmica protiv divizijskih rivala, zasigurno bi imali puno bolji omjer. Novu pobjedu upisali su u susretu protiv Phoenix Coyotesa koje su svladali s 3:1, a kojima nije pomoglo niti 37 obrana Mikea Smitha. Coyotesi su poveli golom Antoinea Vermettea, međutim vrijednu pobjedu u borbi za doigravanje Starsima donose Shawn Horcoff, Antoine Roussel i Ryan Garbutt.

NHL:
New York Rangers – Colorado Avalanche 5:1
St. Louis Blues – Ottawa Senators 4:5 (SO)
Boston Bruins – Vancouver Canucks 3:1
Minnesota Wild – Tampa Bay Lightning 2:1
Carolina Hurricanes – Winnipeg Jets 1:2
Montreal Canadiens – Calgary Flames 2:0
Florida Panthers – Toronto Maple Leafs 4:1
Washington Capitals – New York Islanders 0:1
Phoenix Coyotes – Dallas Stars 1:3

Foto - Resolute, Wikipedia

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!