Košarka

Fenerbahče i Karsiyaka prvi do polufinala na završnom turniru u Ankari

Branimir Korać • četvrtak, 06.02.2014.
Fenerbahče i Karsiyaka prvi do polufinala na završnom turniru u Ankari
Foto: EPA

Osam najboljih turskih momčadi s izuzetkom Banvita koji nije uspio proći na završnicu, nalaze se na turniru u Ankari koji će dati osvajača Turskog kupa za ovu sezonu. Već su poznata prva dva polufinalista i to su očekivano Fenerbahče i Karsiyaka...

Fenerbahče i Karsiyaka uspješno su odradili posao u četvrtfinalu Kupa i plasirali su se među četiri najbolja. Fenerbahče je sa 72:66 bio bolji od Trabzonspora dok je Karsiyaka trebala produžetak kako bi izbacila Turk Telekom.

Obradovićeva momčad je mogla posao protiv Trabzonspora dovršiti i s manje stresova. Na poluvremenu je imala ogromno vodstvo 50:29 da bi u završnici zakomplicirala utakmicu.

Predvođeni raspoloženim Kirkom Penneyem igrači Trabzonspora uspjeli su smanjiti na malih 59:57, ali trica Bogdanovića i mini serija Kleize odvojili su Fenerbahče na rub dvoznamenkaste prednosti. U posljednjoj minuti Trabzonspor je opet stigao na svega četiri poena zaostatka da bi Nemanja Bjelica s linije slobodnih bacanja ipak zaključio priču.

U pobjedničkom sastavu Kleiza je ubacio 21 poen (8/13) uz pet skokova, Bo McCalebb je dodao 17 poena (7/8) uz pet asistencija, a Bojan Bogdanović je za 21 minutu ubacio sedam poena uz skromnih 0/2 za dva i 2/6 za tri te tri skoka. Emir Preldžić je uhvatio 11 skokova. Kod Trabzonspora Penney je ubacio 21 poen (6/10), a Can Mutaf je dodao 14 poena (3/7).

U drugom četvrtfinalu Pinar Karsiyaka se pošteno namučila s Turk Telekomom. Telekom je dugo bio u prednosti, vodio je početkom drugog poluvremena i s plus 12 da bi Karsiyaka napravila seriju 12:0 i vratila se u utakmicu. Do kraja se igralo praktički koš na koš i susret je završio u produžetku. Tamo je Turk telekom izdržao svega minutu i pol, poveo je 78:75, a na kraju je poražen 87:80.

Najbolji u pobjedničkom sastavu bili su Robert Dixon s 28 poena (8/13, trica 6/10), šest asistencija i pet skokova te Esteban Batista s 21 poenom (8/9) i deset skokova. Kod poraženih Kerem Tunceri je ubacio 22 poena (8/16) uz sedam asistencija, a Cemal Nalga je dodao 14 poena (5/8) uz pet skokova. Lukša Andrić je za 20 minuta ubacio pet poena (2/4 za dva) uz dvije asistencije.

Turski kup, četvrtfinale:
Pinar Karsiyaka - Turk Telekom 87:80 (produžetak)
Fenerbahče Ülker - Trabzonspor Medical Park 72:66

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!