Nogomet

Frančić: "Očekujte mnogo zreliji, čvršći i brži Slaven Belupo"

Iz Koprivnice:Ivana Strahija • četvrtak, 06.02.2014.
Frančić: "Očekujte mnogo zreliji, čvršći i brži Slaven Belupo"
Foto: Ivana Strahija

Iako im je prvenstvena stanka bila prekratka da naprave sve što su htjeli, Farmaceuti su, kažu, sasvim spremni u petak odigrati dobru utakmicu protiv Lokomotive. U dva gostovanja koja slijede traže četiri boda…

Od 7. siječnja, otkad su se okupili, Farmaceuti su odradili pedeset treninga i odigrali šest utakmica, od kojih su dvije pobijedili, dvije remizirali i dvije izgubili. To treneru Mladenu Frančiću nije bilo sasvim dovoljno: "Vremensko razdoblje koje smo imali na raspolaganju za pripreme bilo je zbilja kratko i u stvari nam treba još dva tjedna da bismo bili tamo gdje želim. Najviše bih volio da smo imali priliku odigrati još koju pripremnu utakmicu, da svi igrači dobiju podjednaku minutažu, no što je tu je."

Posebno su koprivnički nogometaši radili na fizičkoj spremi, pretrčali su 135 kilometara i digli 90 tona u teretani, što je trener Frančić naglasio: "Zbilja smo mnogo radili na tome da budemo u fenomenalnoj fizičkoj formi za drugi dio sezone. Čeka nas 18 utakmica i apsolutno je nedopustivo da ne budemo spremni."

Logika iz tog povećanog fonda fizičkog treninga je: "Kad su igrači fizički spremni onda su i psihički superiorni. Drugo poluvrijeme utakmice je najvažnije, kad drugi padaju mi se želimo dizati, a moja je ideja da kad završi utakmica, igrači mogu odraditi još jednu", objašnjava Frančić i dodaje kako od preuzimanja ekipe u jesen nije imao vremena poraditi na tom aspektu, jer usred sezone nije mogao dizati fizičko opterećenje na treninzima.

Radilo se svakako i na taktici: "Mislim da će navijači biti zadovoljni, ukomponirali smo tiki-taka princip, želim brzi protok lopte, igru od prve. Sigurno ćemo biti jači za jedno 30 posto. Možete očekivati zreliji, čvršći i brži Slaven Belupo!"

U zimskom prijelaznom roku nije bilo previše promjena, Silvio Rodić je posuđen u Zaglebie u Poljskoj, Dženan Haračić u Koprivnicu, kao i Matej Sanić, dok je Vilim Posinković otišao iz Kluba. Od pridošlica su tu Dominik Picak iz Lokomotive, Vedran Celišćak iz Croatije (Grabrovnica) te Antun Marković, koji se vratio s posudbe u Koprivnicu.

Najveće je pojačanje za Farmaceute oporavak onih koji su tijekom jeseni bili ozlijeđeni, a trener Frančić posebno je izdvojio jednog igrača: "Dominik Glavina je odlično radio na treninzima i konačno je zdrav. Ja želim da bude još bolji, gledao sam njegove utakmice u dresu Varaždina i znam što može."

Nastavak prvenstva

Prvi će izazov Frančićevim nogometašima biti zagrebačka Lokomotiva, koja je na rasporedu već u petak. Uz birane riječi pohvale za svoj kolegu Tomislava Ivkovića, koprivnički se strateg osvrnuo na protivničku momčad: "To je ekipa koja sve odlaske konstantno nadomješta kvalitetnim pojedincima. Imaju karakter. Posebno me veseli što nas čeka dobar teren."

U posljednjem susretu u Koprivnici, Slaven Belupo je upisao pobjedu, uz fantastični povratak ranije otpisanog Davora Vugrinca. Bila je to prva Frančićeva pobjeda od preuzimanja momčadi i jako se je rado sjeti: "Imali smo sreće u toj utakmici, ali je sjajno bilo gledati genijalnog Vugrinca. Bili smo vrlo izjednačeni, a pobjedu je odnijela borba i zalaganje."

Nakon Lokomotive, Farmaceutima slijedi još jedno gostovanje, u Osijeku. Na novinarsko pitanje koliko bodova je zacrtao osvojiti u ta dva gostujuća duela, Frančić je kazao: "S četiri boda bismo bili zadovoljni, no iskreno, ako ne doživimo poraz bit će to super."

SuperSport HNL

1Rijeka 3162:20+4271
2Dinamo 3157:24+3369
3Hajduk 3141:20+2158
4Osijek 3152:41+1145
5Lokomotiva 3141:32+944
6Varaždin 3135:41-636
7Gorica 3129:40-1135
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3113:69-567

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Assassin5506.02.2014. u 15:11
    Mi za 3 tjedna uvježbali tika - taku, a ovim antitalentima iz Barcelone za to treba cijela kraijera. Koji amateri...
    Assassin55
  • stooces06.02.2014. u 12:47
    prodavač magle
    stooces