Rukomet

Dvoršek: "Sve smo poduzeli da momčad bude spremna za subotu, imamo šanse za pobjedu"

Zvonka Keliš • četvrtak, 06.02.2014.
Dvoršek: "Sve smo poduzeli da momčad bude spremna za subotu, imamo šanse za pobjedu"

Pred rukometašima CO Zagreba najvažniji je europski dvoboj sezone, naime, u subotu u sklopu osmoga kola skupine A Lige prvaka stiže ukrajinska ekipa Motor Zaporožja protiv koje je Zagrebašima nužno potrebna dobra igra te, naravno, sigurno slavlje. Nadolazeći susret stoga su najavili trener Boris Dvoršek te lijevi vanjski Josip Šandrk.

Aktualni hrvatski i regionalni rukometni prvak posljednjih dana usavršava posljednje detalje pred svoj najvažniji dvoboj europskog dijela sezone, onaj s ukrajinskim Motor Zaporožje, koji ove subote u poslijepodnevnom terminu u zagrebačkoj Areni odlučuje o sudbini CO Zagreba u najelitnijem europskom rukometnom natjecanju.

Nakon minimalnog poraza i lijepog uzdizanja Hrvata u drugome dijelu susreta s ekipom Motora u Harkivu te nakon napornih zimskih priprema koje su donijele neke nove detalje, ali ovoga tjednu kompletnu i zdravu Zagrebovu momčad, vrijeme je da ista pokaže sve ono što zna i može te da s nova dva boda krene u daljnju borbu za prolazak dalje u osminu finala Lige prvaka.

Ono što svakako, možda i najviše može veseliti trenera CO Zagreba, Borisa Dvoršeka, jest činjenica kako su njegovi momci konačno u punom sastavu: "Jučer smo konačno kompletni trenirali, svi smo zdravi i u punom pogonu. Meni osobno to je najbolja moguća situacija, naime, imali smo problema u posljednjih 10, 15 dana s ozljedama Obranovića koji je imao problema sa skočnim zglobom, pa Stepančićem kojemu je napuknuo prst na nozi, te ozljedom vrata Josipa Valčića. No, Stepančić i Obranović su od ponedjeljka u punom treningu, a Valčić je s nama od srijede, kompletni smo i moći ćemo nakon dugo vremena biti u punom sastavu."

Nakon osvrta na zdravstveno stanje ekipe vrijeme je bilo i da Zagrebov strateg najavi dvoboj koji dolazi: "Svi znamo koliko nam ta utakmica znači, na njoj rješavamo šanse za prolazak skupine Lige prvaka jer ukoliko izgubimo nemamo više nikakvih šansi. Dakle, najvažnija je ovo utakmica sezone, toga smo svjesni, za nju se već dva mjeseca pripremamo kako fizički tako i psihički i tehnički, sve smo poduzeli da momčad bude spremna u subotu te da da svoj maksimum."

Zanimljive promjene u obrani, na golu starta Stevanović

Iza Zagrebaša jest i nekoliko zanimljivih pripremnih utakmica na kojima su nizani uglavnom uspješni rezultati, no ona posljednja u Koprivnici donijela je poraz od našičkog Nexea koji ipak nije zabrinuo članove hrvatskog prvaka: "Poraz od Nexea nas nije ni najmanje zabrinuo, možda smo čak ušli i malo bahato i podcjenjivački u utakmicu s njime, ali ništa dramatično se nije dogodilo. Mi smo isprobavali razne taktičke varijante koje smo pripremali i pokušali doraditi. Jednostavno smo iskoristili utakmicu kako bi prisustvovali proslavi 60 godina rukometa u Hrvatskoj te kako bi poradili na obrani koja nam je nepoznata", izjavio je Dvoršek te dodao: "Dali smo naglasak na igri u napadu, naime, otkada smo započeli s pripremnim utakmicama zabijamo preko 30 golova po utakmici tako da je napad dobar. Bila je to prijateljska utakmica koja je poslužila svrsi."

Otkrio je potom Zagrebov trener i što se sve promijenilo i izmijenilo u obrani njegove ekipe: "Ključne figure obrane su Tonči Valčić i Josip Šandrk u sredini s time da smo im zamijenili mjesta u obrani što nije nebitno. Problem je bio u prvome dijelu prvenstva što su jedan kraj drugoga igrali Stepančić i Šandrk, a s druge strane Tonči i Josip Valčić pa smo imali dva niža i brža na jednoj strani te dva visoka i spora na drugoj. Sada smo to malo razmjestili pa imamo višeg i sporijeg pa nižeg i bržeg pa opet višeg pa nižeg igrača u obrani. Tako da smo u obranu stavili te neke detalje koji mogu biti presudni u utakmici."

"Status prvog golmana nosi Stevanović, odradio je kompletno cijele pripreme i praktički je pet utakmica branio sam, dok je Ivić bio dva tjedna bez utakmica u Danskoj", završio je obrambeni osvrt svoje momčadi trener Dvoršek.

Osim pobjede u subotu Zagrebašima je potom potrebno još jedno europsko slavlje, kao i malo sreće u preostalim rezultatima, no najvažnije je ipak kako su momci spremni i željni novih slavlja i dobre igre: "Svjesni smo da nam trebaju dvije domaće pobjede i da nam se poklope još neki drugi rezultati kako bismo prošli dalje. Dečki su dobro trenirali, oni koji su se vratili iz Danske vratili su se u dobrom stanju, malo im je možda nedostajalo utakmica pa smo možda u utakmici s Nexeom svjesno riskirali rezultat kako bi dečki igrali nešto više. No, brzo su se uklopili u ritam treninga, dok dečki koji su bili ozlijeđeni sigurno neće biti na sto posto, ali će biti na 80% spremnosti."

Trener Dvoršek potom je otkrio koje su najjače snage njihova novog suparnika: "Čeka nas teška utakmica i zahtjevan protivnik kod kojeg smo u gostima izgubili jedan razlike. Protivnik koji je svakim danom sve bolji, situacija u klubu mu je dobro posložena, ima dobrog golmana Stochla, odlična krila, na vanjskoj liniji im je najjača snaga, Burka, Ostrouško i Aflitulin,a doveli su Angela Pereza iz Španjolske koji je korektan igrač, razigravač, zabija tri, četiri gola po utakmici, brz je i niži. Tu je i ključni igrač, desni vanjski Onufrienko, na pivotu je Evdokimov, dok je u obrani tu i Kamanjin."

"Mi smo pogledali video naše utakmice, uvidjeli smo gdje smo griješili. Činjenica je da smo u Harkivu imali devet ili deset meč lopti, drugo smo poluvrijeme zaista dobro odigrali, tako da realno imamo šanse dobiti ovu utakmicu", kazao je Dvoršek.

No, i Zagrebaši su mnogo radili na sebi, kako u obrani tako i u napadu te na taktici i bit će zanimljivo vidjeti što su sve Dvoršek i njegovi momci spremili za Ukrajince: "Promijenili smo našu igru s mnogo taktičkih detalja i noviteta, uvidjeli smo gdje smo griješili u prvom dijelu prvenstva, ključni problem nam je bio broj promašenih zicera i mekana obrana. No, sada smo kompletni, to smo ispravili i trebalo bi biti bolje. Zreliji smo no u prvome dijelu, mogu stoga obećati da će Zagreb biti borben, pun motiva i da će sve napraviti da dobije utakmicu."

Riječ, dvije o svom zdravstvenom stanju, kao i nadolazećem dvoboju kazao je i Zagrebov lijevi vanjski, ovoljetno pojačanje Josip Šandrk: "Konačno sam zdrav, dobro se osjećam i nadam se da ću to pokazati na terenu u subotu. Imao sam problema od početka sezone, jedna ozljeda pa druga pa vraćanje u formu, konstantno treniranje i nikako da ulovim ritam utakmica, no sada sam to konačno ulovio i dva, tri mjeseca sam u punom pogonu te se nadam da ću u subotu pokazati što mogu jer većina publike još nije vidjela što sve mogu i znam."

"U subotu nas očekuje jako teška utakmica, ona nam određuje cijelu sezonu stoga u nju moramo ući maksimalno od samoga početka, agresivno u obrani i kroz tranziciju iz obrane u napad probati dobiti utakmicu na što lakši način. To je zapravo jedini način da dobijemo utakmicu, dakle, kroz polukontru i kontru te agresivnu obranu", zaključio je Šandrk.

Foto: Matija Hećimović

Liga prvaka, skupina A

1Kiel 14410:379+3122
2Aalborg Handball 14430:382+4819
3Paris Saint-Germain 14431:412+1917
4Kielce 14413:402+1116
5RK Zagreb 14373:373014
6Szeged 14401:414-1313
7Kolstad 14393:401-811
8Eurofarm Pelister 14333:421-880

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Liga prvaka, skupina A

1Kiel 14410:379+3122
2Aalborg Handball 14430:382+4819
3Paris Saint-Germain 14431:412+1917
4Kielce 14413:402+1116
5RK Zagreb 14373:373014
6Szeged 14401:414-1313
7Kolstad 14393:401-811
8Eurofarm Pelister 14333:421-880

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik06.02.2014. u 19:09
    Valčić mlađi jest sjebo repku na EP,ali nemojte biti toliko naivni glupi i lagati,te to sve povezivati sa RK Zagrebom.Šta tek reći za panja i kostolomca Musu,za jednog Ninčevića zbog kojeg korisnij i bolji igrač Lovro Šprem nije išao na EP.Šta reći za loše golmane,za jednosmjerne i solidne igrače... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.02.2014. u 17:46
    jebote čuj ovog lika!? imamo šansu...sjebali ste reprezenteciju pa sad je i ZG na tom putu! Koga je ovaj uopće vodio do sad da je postao trener Zagreba??
    Obrisan korisnik
  • Bigguy06.02.2014. u 14:15
    Ovo je prevažna tekma da Zoki ne bi riješio suđenje.....ako Bota kaže da su sve pripreme napravljene onda je valjda i to odrađeno :-)
    Bigguy
  • markoli06.02.2014. u 14:08
    čuj imamo šansu.. pa pobjeda je pod muss..
    markoli