Zimski sportovi

Video: Bruinsi u produžetku poraženi u St. Louisu, Flyersi bolji od Colorada

Branimir Korać • petak, 07.02.2014.
Video: Bruinsi u produžetku poraženi u St. Louisu, Flyersi bolji od Colorada
Foto: EPA

11 utakmica bilo je na rasporedu noćas u NHL, a utakmica večeri igrala se u St. Louisu gdje je Blues ugostio Bruinse i svladao ih u produžetku. Dobru formu potvrdila je Philadelphia slavljem protiv Colorada, a lošu Vancouver porazom u Montrealu...

St. Louis Blues je u dvoboju jednih od najboljih momčadi Zapadne i Istočne konferencije nakon produžetka svladao momčad Bostona s 3:2. Domaćin je s(p)retno stigao do pobjede golom TJ-a Oshieja iz odbijanca minutu i pol prije kraja produžetka te je tako nastavio utrku s Anaheimom i Chicagom za sam vrh Zapada.

Jaroslav Halak je skupio 36 obrana i držao je domaćina u prednosti sve do posljednjih deset minuta susreta. Vodio je St. Louis 2:0 golovima Alexandera Steena i Jadena Schwartza da bi onda u dvije minute Boston poravnao preko Davida Krejčija i Brada Marchanda. Ipak, u produžetku Oshie je uspio sretno odbijenim pakom osigurati pobjedu St. Louisu.

“Nakon svake utakmice protiv Bostona točno dobijete osjećaj gdje se trenutno nalazite i pokazuje vam na kojoj ste razini i kako se snalazite pod pritiskom. Naš najbolji igrač večeras bio je vratar, Halak je bio na nevjerojatnoj razini i puno nam je pomogao“, priznao je trener St. Louisa Ken Hitchcock.

Flyersi su stigli i do treće uzastopne pobjede svladavši na svom ledu Colorado Avalanche s 3:1. Steve Mason je zaustavio 38 pokušaja Colorada, loš nije bio niti Semjon Varlamov koji je na drugoj strani obranio 32 udarca, ali dva paka su ipak završila u njegovoj mreži.

Sve bolji Flyersi poveli su golom Marka Streita sredinom druge trećine da bi Michael Raffl povisio na 2:0 u 48. minuti. Sve do dvije i pol minute prije kraja imali su ugodnu prednost, a onda je Nathan McKinnon smanjio na 2:1 i vratio neizvjesnost u utakmicu. U završnici su gosti izvukli s gola Varlamova, no na prazan gol pogodio je Claude Giroux i 20 sekundi prije kraja susreta riješio pitanje pobjednika.

“Cijela situacija je smiješna, baš me briga da se ZOI održavaju u i Philadelphiji, ne možeš prekinuti ligu na tri tjedna usred sezone. Nitko ne prekida ligu, zašto mi moramo. Nema nikakve koristi od toga već samo negativnosti“, ljut je bio predsjednik Flyersa Ed Snider kojeg je naljutio i neizbor Claudea Girouxa u kanadsku reprezentaciju nakon što je postalo poznato kako Stamkos neće moći u Soči. “Sve je to farsa, Claude je bolji od polovice igrača koji idu u Soči. Svi koji misle da Giroux nema mjesta u kanadskoj reprezentaciji, nemaju pojma o hokeju. Sve je to politika, Yzerman je morao izabrati svojeg igrača, Martin St. Louis je dobar, ali Giroux je bolji.“

Spomenuti St. Louis u večeri kada je saznao da će zamijeniti Stamkosa u dresu reprezentacije u Sočiju, na ledu nije briljirao kao niti cijela njegova momčad. Tampa je poražena u Torontu s 4:1, a zaustavio ju je raspoloženi Jonathan Bernier s 33 obrane. Da stvar bude lošija za Lightning, prije kraja susreta zbog ozljeda su led napustili Ben Bishop i Valtteri Filppula, no zasad nema informacija o koliko teškim ozljedama se radi.

Maple Leafsi su poveli sredinom druge trećine preko Masona Raymonda da bi u posljednjoj dionici vrlo brzo golovima Jaya McClementa i Jamesa van Riemsdyka pobjegli na 3:0. Ondrej Palat je smanjio na 3:1 davši nadu gostima, no u završnici susreta Tyler Bozak je otklonio svaku nedoumicu podignuvši na konačnih 4:1.

“U početku se nije činilo da će utakmica dobro završiti za nas. Srećom Bernier je bio sjajan i držao nas u igri nakon čega smo se ipak probudili i počeli igrati bolje“, pohvalio je svojeg vratara McClement.

Los Angeles Kingsi odradili su posljednju utakmicu uoči olimpijske pauze i uspjeli su doći do pobjede. Za razliku od Flyersa, oni su jedva dočekali ovu stanku jer već duže vrijeme igraju vrlo loše i teško se sastaju s pobjedama. jedna od rijetkih upisana je protiv Columbus Blue Jacketsa 2:1 u produžetku.

Kada je Jack Johnson nakon samo 100 sekundi igre doveo Blue Jacketse u vodstvo, činilo se da će to biti još jedna dugačka večer za Kingse. Srećom po njih, gosti u nastavku susreta nisu uspjeli stvoriti tako jak pritisak i ponovno svladati Jonathana Quicka te je Jake Muzzin uspio poravnati početkom posljednje trećine i izboriti produžetak. Tamo je Robyn Regehr golom u trećoj minuti napokon dao razloga za slavlje navijačima Kingsa.

“Jako je važno da smo došli do pobjede u ovom susretu. Mučili smo se već neko vrijeme i tražili način za pobjedu i lijep je osjećaj otići na pauzu s pobjedničkim okusom u ustima. Imamo dobru momčad, u to nema sumnje, samo smo trebali probiti tu barijeru“, rekao je kapetan Kingsa Dustin Brown.

New York Islandersi su u dvoboju momčadi sa začelja konferencija na svom ledu poraženi od Calgary Flamesa 4:2. Flamesi su vodili 2:0 golovima Seana Monahana i Dennisa Widemana, no domaćin se vratio u utakmicu golovima Thomasa Hickeya i Calvina De Haana. Ipak, u završnici susreta David Jones i Mikael Backlund vraćaju prednost na stranu gostiju, a Reto Berra s nizom odličnih obrana priječi domaćinu novo izjednačenje.

Ben Scrivens stao je na put i New York Rangersima obranivši 35 pokušaja domaćina koji je razočarao i upisao domaći poraz od Edmontona 2:1. Oilersi su do pobjede došli zahvaljujući golu Naila Jakupova minutu i pol prije kraja susreta kada se već činilo da će se otići u produžetak. Inače, Edmonton je i prvi poveo i to golom Ryana Smytha da bi Rangersi u drugoj dionici poravnali preko Dericka Brassarda.

Winnipeg Jetsi poraženi su u Washingtonu s 4:2 u susretu u kojem su gubili pa napravili preokret i onda svejedno otišli u poraz. Braden Holtby je s 34 obrane bio dobar na vratima Capitalsa koji su poveli rano golom Troya Brouwera da bi Bryan Little i Dustin Byfuglien napravili preokret. Pogodak Littlea je u biti autogol Martina Erata kojeg su ipak u posljednjoj dionici „izvukli“ Tom Wilson, Alex Ovečkin i drugim golom Brouwer.

U lošoj formi je Vancouver koji je upisao i šesti uzastopni poraz. Ovaj je stigao u Montrealu kod Canadiensa 5:2, a gostima svakako nije pomogla niti činjenica da su morali nastupiti bez ozlijeđenih Henrika Sedina i Dana Hamhuisa. Osim toga odličnu večer imao je Carey Price koji je zaustavio 42 pokušaja Canucksa dok je napadački nezaustavljiv bio Max Pacioretty s tri gola te još promašena dva kaznena udarca. Prvi pogodak u sezoni postigao je Ryan White dok je još jedan dodao Tomaš Plekanec. Strijelci za Canuckse bili su Chris Higgins i Alexander Edler.

Sabresi i dalje traže način kako doći do pobjede. Četvrti uzastopni poraz upisali su na gostovanju kod Ottawe koja je slavio s 3:2 uz 30 obrana Craiga Andersona. Na drugoj strani Jhonas Enroth je imao tri obrane više, ali nije bilo dovoljno. Gosti u ovom susretu nisu koristili Linusa Omarka, Markusa Foligna i Tylera Myersa, malo su izmiješali postavu, ali su svejedno poraženi golovima Erika Karlssona te dvaput Milana Michaleka. Strijelci za Buffalo bili su Tyler Ennis i Drew Stafford.

Nakon propuštenih 14 utakmica zbog ozljede u postavu Detroit Red Wingsa vratio se Pavel Dacjuk. Ruski reprezentativac sudjelovao je u pobjedi Red Wingsa kod Panthersa 3:1, no nije upisao poen. Tim Thomas je s 30 obrana davao kakvu-takvu nadu Panthersima neko vrijeme, ali niti on nije uspio zaustaviti sve gostujuće napade. Pogotke za Detroit postigli su Daniel Alfredsson, Gustav Nyquist i Brian Lashoff dok je jedini pogodak za domaćina, ujedno i prvi na susretu, zabio Scottie Upshall.

Tešku, ali zasluženu pobjedu izvukla je Minnesota u produžetku protiv Nashvillea. Wild je slavio s 3:2 u susretu u kojem je Carter Hutton kod gostiju upisao 33 obrane, a domaćin nastupio oslabljen neigranjem Marca Scandelle zbog problema s koljenom. Dva puta je Minnesota vodila golovima Jonasa Brodina i Zacha Parisea, ali prednost je poništavao Craig Smith. Ipak, u produžetku je pravda zadovoljena i domaćin je golom Nine Niederreitera slavio s 3:2.

NHL:
St. Louis Blues – Boston Bruins 3:2 (OT)
Philadelphia Flyers – Colorado Avalanche 3:1
Tampa Bay Lightning – Toronto Maple Leafs 1:4
Los Angeles Kings – Columbus Blue Jackets 2:1 (OT)
New York Islanders – Calgary Flames 2:4
New York Rangers – Edmonton Oilers 1:2
Washington Capitals – Winnipeg Jets 4:2
Montreal Canadiens – Vancouver Canucks 5:2
Ottawa Senators – Buffalo Sabres 3:2
Florida Panthers – Detroit Red Wings 1:3
Minnesota Wild – Nashville Predators 3:2 (OT)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!