Košarka

Petrovićev Lietuvos Rytas uz puno muke do pobjede i očuvanja stopostotnog omjera

Branimir Korać • petak, 07.02.2014.
Petrovićev Lietuvos Rytas uz puno muke do pobjede i očuvanja stopostotnog omjera
Foto: Kristijan Komarica

Trebao je Lietuvos Rytas imati lagan posao u svojoj desetoj ovosezonskoj utakmici u litavskom prvenstvu, međutim na kraju je uz dosta muke stigao do pobjede. Protivnik je bio Nevežis, momčad koja je na ispod 50 posto pobjeda, no do posljednjih trenutaka je prijetila domaćinu...

Previše živaca popili su igrači Lietuvos Rytasa svojim navijačima u susretu koji su trebali rutinski odraditi. Skromni Nevežis gostovao je u Vilniusu i do same završnice držao domaćina u neizvjesnosti.

Iako su gosti doputovali sa samo devet igrača i bez Valdasa Dabkusa, prvog skakača i jednog od ključnih igrača, borio se do samog kraja, ali Lietuvos je iščupao pobjedu 67:64.

Uoči posljednje četvrtine mirisalo je na veliko iznenađenje, vodili su gosti sa sedam poena prednosti, ali onda je presudila veća kvaliteta, ali i svježina domaćina koji je uspio napraviti preokret i u završnicu ući s prednosti. Renaldas Seibutis je pokrenuo preokret, a Gediminas Orelikas je potvrdio pobjedu. Sa sirenom je produžetak pokušao izboriti Aurimas Adomaitis ali nije bio precizan.

Najbolji kod pobjednika bili su Seibutis s 24 poena (8/15), sedam asistencija i šest skokova te Tautvydas Lydeka s 15 poena (5/7) i sedam skokova. Kod gostiju Simas Buterlevičius je ubilježio 23 poena (6/14, 5/10 trica), a Vidas Ginevičius 14 poena (5/9).

Litavsko prvenstvo:
Lietuvos Rytas - Nevežis 67:64

Ljestvica:
1. Lietuvos Rytas 10-0
2. Prienai 18-4
3. Neptunas 8-3
4. Žalgiris 7-4
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!