Zimski sportovi

Video: Velika pobjeda Sharksa, porazi Penguinsa i Blackhawksa

Željka Jurkas • subota, 08.02.2014.
Video: Velika pobjeda Sharksa, porazi Penguinsa i Blackhawksa

Dva niza vodećih momčadi prekinuta su sinoć u NHL-u. Nakon pune dvije godine Pensi su izgubili u shootoutu, a Blackhawksi su nakon 125. utakmica u regularnom dijelu sezone ostali bez postignutog pogotka. U ostala tri susreta, Carolina je lagano svladala Floridu, Devilsi tek u produžetku Edmonton, a Sharksi su došli do pobjede u Tanku...

Rookie branič Devilsa Jon Merrill zabio je svoj prvi NHL gol u 31. utakmici i postao prvi igrač kluba kojemu je prvi gol bio gol u produžetku. Na samoj polovici dodatnih pet minuta u lijevom krugu primio je dodavanje Michaela Rydera i zabio Ilji Brizgalovu u dalji kut. “Imao je veliku minutažu jer je bio možda najbolji branič kroz šezdeset minuta. Drago mi je da je nagrađen za igru. Kada u Albanyju pričate o njemu s ljudima svi hvale njegovu igru na powerplayu. Ima napadačke instinkte, ima tu mogućnost“, rekao je trener New Jerseya Peter DeBoer za klupske stranice. Obje momčadi postigle su samo jedan pogodak, i to sa 29 sekundi razmaka. Domaćini su došli u prednost golom Andreja Loktionova, a izjednačio je Taylor Hall.

Druga momčad divizije bila je u gostima u Pittsburghu. Utakmica u kojoj su Rangersi u svakoj trećini poveli, a Pensi se nakon devet minuta u prosjeku vraćali, otišla je iz produžetka u kaznene udarce. Henrik Lundqvist odnio je pobjedu nad Marc-Andre Fleuryjem obranivši jedan od tri udarca. “Mislim da smo zaslužili pobjedu obzirom kako smo igrali cijelu utakmicu. Oni su dobra momčad, imaju puno vještine i talenta na koje se oslanjaju. Bila je ovo večer posebnih momčadi i mi smo izašli kao pobjednici. Nakon poraza dan prije ovo nam je važna pobjeda“, rekao je Lundqvist za službene stranice. Čak četiri gola pala su na powerplayu, a samo jedan sa svake strane pri izjednačenom broju igrača. Benoit Pouliot zabio je dva, a Dan Girardi jedan, odmah nakon podbacivanja na powerplayu. Za domaćine, Olli Maatta i Jevegenij Malkin poravnavali su rezultat kroz prve dvije trećine u igri s igračem više, a James Neal zabio je tri minute prije kraja za produžetak. Kris Letang, branič Penguinsa koji se zbog ozljeda ove sezone nije puno naigrao nakon što je potpisao novi ugovor, doživio je moždani udar ranije ovoga tjedna. Prema treneru Danu Bylsmi, idućih šest tjedana će uzimati terapiju za sprječavanje zgrušavanja krvi nakon čega će ići na nove pretrage.

Anton Khudobin zaustavio je 34 udarca i upisao jedanaestu pobjedu u petnaest susreta ove godine. “Nevjerojatan je. Vjerujemo mu, znao da ako zabrljamo i pak nekako prođe, on će biti tamo i izvući nas“, rekao je Brett Bellemore, branič Canesa o svom vrataru. Tri gola u prvoj trećini i još dva kroz ostale dvije bile su dovoljne da sve obrane Khudobina ne ostane uzaludne. Domaćini su poveli golovima Reileyja Nasha i Alexa Sjomina nakon čega je jedini gol za goste postigao Nick Bjugstad. Bellemore, Jiri Tlusty i Andrej Sekera još su zabili.

Nakon ceremonije ispraćaja Olimpijaca, glavnu riječ (barem u ofenzivom dijelu) preuzela su dva igrača koji su izostavljeni s popisa svojih zemalja. Keith Yabdle i Radim Vrbata zabili su svaki po jedan powerplay gol, a Mike Smith zaradio je svoj dvadeset i šesti u karijeri i treći shutout protiv momčadi Blackhawksa. “U tom smo dijelu sezone kada je vrijeme za akciju. Ova momčad zahtjeva naše najbolje izdanje i drago mi je da smo uspjeli ispuniti“, rekao je Smith koji u zadnja tri susreta ima devedeset i tri obrane uz tri puštena paka.

Iako su nadpucani više nego duplo, momčad Sharksa došla je do tri gola i pobjede koja ih je prije pauze ostavila na drugom mjestu divizije, s pet bodova manje od vodećih Ducksa. Sergej Bobrovskij na vratima Columbusa obranio je 43 udarca dok je Antti Niemi u svojoj 29. pobjedi skupio devetnaest. Sharksi su s golovima Johna McCarthyja i Patrica Marleaua poveli s prednošću od dva gola u prvoj trećini. Gosti odogovaraju odmah na početku druge, Ryan Johansen iskoristio je grešku San Josea u njihovoj zoni nakon osamnaest sekundi i zabio za prepolavljanje rezultata. Da pobjeda ne dođe u pitanje potrudio se Tommy Wingels svojim dvanaestim golom sezone. Boone Jenner joše jednom je smanjio razliku na samo jedan pogodak. “U dobroj smo situaciji. Neki igrači će nam se vratiti s ozljeda, dobro ćemo se odmoriti i svježi moći stisnuti i vidjet ćemo gdje ćemo završiti na kraju sezone“, rekao je kapetan Sharksa Joe Thornton za klupske stranice.

NHL
New Jersey Devils – Edmonton Oilers 2:1 produžetak
Pittsburgh Penguins – New York Rangers 3:4 kazneni udarci
Carolina Hurricanes – Florida Panthers 5:1
Phoenix Coyotes – Chicago Blackhawks 0:2
San Jose Sharks – Columbus Blue Jackets 3:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!