Košarka

El Clasico u finalu Kupa kralja, Real Madrid i Barcelona bez muke u polufinalu

Branimir Korać • nedjelja, 09.02.2014.
El Clasico u finalu Kupa kralja, Real Madrid i Barcelona bez muke u polufinalu
Foto: EPA

Lakše od očekivanja madridski Real i Barcelona plasirali su se u finale Kupa kralja. Madriđani su se prošetali protiv Zaragoze dok je Perasovićevu Valenciju zaustavila raspoložena Barcelona...

Real Madrid dominira europskom košarkom ove sezone, upisao je tek jedan poraz u cijeloj sezoni i pred Zaragozom je bila najteža moguća zadaća. Za pobijediti Madriđane morala je ispuniti nekoliko važnih uvjeta, a jedan od tih je bio i visok postotak vanjskog šuta, ali on je za Zaragozu bio neuobičajeno nizak. Tek 2/17 za tricu u kombinaciji s čak 22 izgubljene lopte, Zaragozi su garantirali samo uvjerljiv poraz.

Real je nemilosrdno punio koš protivnika, od početka susreta je konstantno povećavao prednost i u konačnici je upisao vrlo visoku pobjedu, „nedostojnu polufinala“, 98:66.

Rudy Fernandez je predvodio Madriđane sa 16 poena (5/11), Nikola Mirotić je dodao 15 poena (6/12) i pet skokova, a Sergio Rodriguez 13 poena (5/9) i 11 asistencija. Dontaye Draper je za 12 minuta upisao sedam poena (2/2 za dva, 1 za tri) uz tri asistencije.

U redovima poraženih Giorgi Šermadini je ubilježio 19 poena (7/8) uz osam skokova, a Damjan Rudež je za 30 minuta dodao 11 poena (4/9 za dva, 1/1 za tri) i četiri skoka.

Očajan ulazak Valencije u utakmicu ubio je neizvjesnost u drugom polufinalu. Barcelona je dobila prvu četvrtinu s čak 31:9 i na Valenciji je ostavila traga teška četvrtfinalna utakmica protiv Laboral Kutxe u kojoj je ostala i bez Serhija Liščuka zbog ozljede.

U nastavku susreta Perasovićeva momčad se pokušala vratiti i napraviti čudesni preokret, ali na bliže od šest razlike u posljednjoj minuti, nije mogla doći. S linije slobodnih bacanja Juan Carlos Navarro je čuvao prednost Barcelone koja je slavila 89:81.

Predvodili su je Navarro s 20 poena (5/10) i pet asistencija te Ante Tomić koji je za 22 minute ubilježio 16 poena (7/10 za dva) uz pet skokova. U sastavu Valencije Romain Sato je ubacio 21 poen (8/12) uz 11 skokova, a Sam Van Rossom je dodao 15 poena (5/10).

Kup kralja, polufinale:
Real Madrid – CAI Zaragoza 98:66
Barcelona – Valencia 89:81

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!