Rukomet

Ruskinje dokinule Podravkine snove o nastavku europskog proljeća

Iz Koprivnice:Ivana Strahija • nedjelja, 09.02.2014.
Ruskinje dokinule Podravkine snove o nastavku europskog proljeća
Foto: Ivana Strahija

U Koprivnici je u nedjelju odigrana druga utakmica osmine finala Kupa kupova, u kojem je hrvatska ekipa bila bolja od ruskog Rostov Dona. No, Kokice nisu uspjele nadoknaditi –5 iz Rusije, te će se s Kupom kupova, kao i prošle sezone, oprostiti u osmini finala.

Podravka – Rostov Don 30:28 (14:15)

Koprivnica, dvorana Fran Galović, gleatelja 2000
Suci: Covalciuc / Covalciuc

PODRAVKA VEGETA: Jukić -, Kapitanović 7 obrana, Milenković 5 obrana / Čović 1, Gavranić 3, Pongrac, Havić 2, Živković 5, Vukojević 2, Nemaškalo 4, Zagorščak, Milanović Litre 4, Dragišić 1, Vidak, Trifunović 8(5), Poljak
Trener: Goran Mrđen

ROSTOV DON: Gabisova 4 obrane, Skladčikova -, Barjaktarović 5 obrana/ Artamonova 4, Slivinskaja 2, Managarova 2, Sen 2, Svitanko 1, Šibanova, Elez 2, Jartseva, Bobrovnikova, Baranik, Adžiderskaja, Šimkute 6, Borščenko 9(7)
Trener: Sergej Belitskij

SEDMERCI: Podravka 5/5, Rostov Don 7/7
ISKLJUČENJA: Podravka 4 minute, Rostov Don 6 minuta

U uzvratu osmine finala Kupa kupova Kokice su imale nadu, i priliku, ispraviti neugodnu situaciju iz Rusije, u kojoj su izgubile s 19:24. Iako +5 nije malo, nije to Ruskinjama omogućilo ni mirni san te su u Hrvatsku svakako doputovale "nabrijane" za akciju.

Kako i ne bi, kad su prošle sezone u ovom natjecanju došle do polufinala, u kojem ih je izbacio pariški Issy. No, isto vrijedi i za Podravkašice, koje su nakon prilično – bodovno – neimpresivne serije u Ligi prvakinja svakako htjele nastaviti s europskim izazovima.

Kolikogod međutim htjele, Kokice se od početka muče s Ruskinjama, iako je igra koju su protivnice pokazale bila daleko od fantastične. Domaće rukometašice dolaze do početnog vodstva, no onda Ruskinje uz pomoć dva sedmerca, ali i četiri minute Podravkinog posta, okreću rezultat u svoju korist.

Domaće se dižu, Mirjana Milenković počinje braniti, a Lea Vukojević i Jelena Živković opet skreću "vodu na domaći mlin" te rezultat postavljaju na 5:4. Na tome međutim suigračice ne znaju graditi daljnju prednost, već nakon šestog gola padaju u još jednu crnu rupu, u kojoj osam minuta nisu zabile ni gola, što u svakom slučaju olakšava Rostov Donu dolazak na velikih +6 (6:12). Tek tada Jelena Trifunović, i to iz penala, postiže pogodak.

Slijede minute u kojima Podravka ima i dvije igračice više (kad su isključene Anna Sen i Ekatarina Artamonova), što ne koristi onako kako bi trebala, no već ranije spomenuti problemi u gostujućem napadu ipak dopuštaju izjednačenje kod 13:13. Na odmor se ide s, minimalnom ali ipak, prednošću gošći.

U nastavak Kokice ulaze klimavo te Rostov Don povećava razliku na +3 (16:19), a dolazi nakratko i na +4 (18:22). Bio je to poziv za buđenje domaćima, koji rade seriju od četiri zgoditka i izjednačuju na 22. golu, a kod ulaska u pedesetu minutu imaju i prvo vodstvo poluvremena, 25:24.

Ruskinje se međutim drže na najmanjem razmaku, svjesne da Podravkašicama treba +6 da bi prošle dalje. Uspijevaju Kokice dići na +3 (28:25 54.) i bude nadu publike, no za nešto više, a kamoli potrebnih šest golova viška, nisu imale snage.

Tako će u četvrtfinale Kupa kupova Rostov Don, dok Podravkašicama ostaje Regionalna liga te hrvatsko prvenstvo i kup.

Kup kupova, osmina finala, uzvratna utakmica
Podravka – Rostov Don 30:28 (14:15)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • litleben09.02.2014. u 19:50
    Dobro je, što se ipak sjetili napisati i rezultat, na kraju.
    litleben