Zimski sportovi

Finkinje lomile kanadsku obranu, Amerikanke prelako sa Švicarkama

Ana Legradi • ponedjeljak, 10.02.2014.
Finkinje lomile kanadsku obranu, Amerikanke  prelako sa Švicarkama
Foto: EPA

Drugog dana olimpijskog hokejskog turnira za žene odigrana su dva susreta skupine A. U Šajba Areni su očekivano slavile Amerikanke i Kanađanke.

SAD - Švicarska 9:0 (5:0, 1:0, 3:0)

Švicarke nisu imale prevelike šanse u ogledu s favoritkinjama iz SAD-a. Susret je praktički riješen nakon prvih 15 minuta i vodstva SAD-a uz 5:0. Po dva pogotka je upisala Amanda Kesel, te po jedan Hilary Knight, Brianna Decker te Monique Lamoreux.

Ulaskom u drugi dio susreta Lamoreux se po drugi puta upisala na listu strijelaca za 6:0. Kendall Coyne je uz dva pogotka povećala prednost u posljednjih 20 minuta, a konačnih je 9:0 postavila Alex Carpenter.

Finska - Kanada 0:3 (0:0, 0:0, 0:3)

Drugi danas odigran susret je bio puno zanimljiviji. Dok su Švicarke svojem nadmoćnijem protivniku pružale mali otpor, Finkinje su s druge strane u ogledu s Kanađankama držale rezultat na 0 sve do 49. minute kada je greškom Finkinja Meghan Agost-Marciano s igračicom više donijela svojoj klupi prednost.

U sljedećih sedam minuta finska obrana se potpuno slomila i rezultat su povećale Rebecca Johnston i Jayna Heford za 3:0.

Skupina A, poredak:
1. SAD 6
2. Kanada 6
3. Finska 0
4. Švicarska 0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!