Košarka

Video: Durant vukao Thunder u Portlandu, LeBron u pravom izdanju u Phoenixu

Ivor Krapac • srijeda, 12.02.2014.
Video: Durant vukao Thunder u Portlandu, LeBron u pravom izdanju u Phoenixu
Foto: EPA

Oklahoma City Thunder i Miami Heat uspješno su prošli zahtjevne gostujuće izazove u NBA programu u noći s utorka na srijedu po našem vremenu. Thunder je došao do pobjede u Portlandu, a Heat u Phoenixu, uz vodeće uloge Kevina Duranta i LeBrona Jamesa...

Oklahoma City Thunder (42-12) ne usporava. Kevin Durant nastavio je vlastiti niz odličnih nastupa u izostanku ozlijeđenoga Russella Westbrooka i u zvučnom dvoboju Zapadne konferencije u Portlandu, na putu do gostujućih 98:85 protiv Trail Blazersa (36-16). Durant se u pobjedi nad Blazersima istaknuo s 36 poena i 10 skokova, uz osam izgubljenih lopti, predvodeći Thunder u dvoboju momčadi koje se "međusobno poštuju, ali se ne vole", kako je opisao poslije utakmice.

Gosti iz Oklahoma Cityja vratili su se poslije zaostatka od 55:45 na poluvremenu i osigurali pobjedu u gustoj završnici. Poslije trice Jeremyja Lamba za 96:95 za Thunder nešto više od minutu i pol do kraja, domaći su u nastavku imali četiri napada za preokret, ali prilika im je propala s dva promašaja LaMarcusa Aldridgea za dvicu i promašenom tricom i izgubljenom loptom Damiana Lillarda. Reggie Jackson zapečatio je gostujuću pobjedu s dva pogođena slobodna bacanja u posljednjim trenucima utakmice.

Jeremy Lamb ubilježio je 19 poena i pet skokova, a Reggie Jackson 17 poena, šest skokova i pet asistencija za Thunder. Nicolas Batum imao je 18 poena i četiri asistencije, Robin Lopez 17 poena, 14 skokova i dvije blokade, a Damian Lillard 16 poena i sedam asistencija za domaće, koji su još jednom bili bez Moa Williamsa (osobni razlozi), a potkraj prve četvrtine poremetila ih je ozljeda koljena pričuvnog centra Joela Freelanda.

Miami Heat (36-14) nastavio je svoju turneju Zapadnom konferencijom dolaskom do 103:97 protiv Phoenix Sunsa (30-21), a LeBron James iskupio se za slab nastup u gostujućem porazu od Utah Jazza. LeBron je u subotu u Salt Lake Cityju imao samo 13 poena, uz 4/13 iz igre, dok se u Phoenixu istaknuo s 37 poena, devet skokova i pet osvojenih lopti. Šut mu je bio puno bolji, 12/22, a tome je dodao i 11/14 iz slobodnih bacanja.

Heat se protiv Sunsa vratio poslije slabog ulaska u utakmicu i dvoznamenkastog zaostatka u prvoj četvrtini. Odluka je pala u završnici susreta, odlaskom gostiju do sedam poena prednosti (92:85) tri i pol minute do kraja. Sunsi su iza toga još samo jednom bili na -3, smanjujući na 92:89 malo manje od tri minute prije posljednje sirene, ali s osam poena u čuvanju prednosti svoje momčadi, LeBron ih nije pustio bliže.

Chris Bosh pridružio se Jamesu s 21 poenom i osam skokova, uz važnu tricu za 99:92 za goste 40 sekundi do kraja, dok Dwyane Wade nije bio u akciji, sa službenim objašnjenjem da ga muči migrena. Gerald Green ubilježio je 26 poena i pet skokova, Goran Dragić 15 poena, devet asistencija i četiri osvojene lopte, Channing Frye 15 poena i šest skokova, a P.J. Tucker 14 poena, osam skokova i pet asistencija za Sunse, koji su i dalje bez ozlijeđenog Erica Bledsoea.

Chicago Bullsi (26-25) pretekli su Atlanta Hawkse (25-25) u poretku Istočne konferencije i izbili na četvrto mjesto Istoka sa 100:85 u međusobnom susretu te dvije momčadi. Ogled u Chicagu obilježio je Joakim Noah, s 19 poena, 16 skokova i 11 asistencija, svojim prvim triple-doubleom ove sezone, a četvrtim u NBA karijeri.

Bullsi su rano obavili najvažniji dio posla na putu do pobjede, s 33:17 na kraju prve četvrtine i 58:39 na poluvremenu. Hawksi su potkraj treće i rano u četvrtoj četvrtini smanjivali na samo osam poena zaostatka, ali nisu mogli bliže od toga.

Taj Gibson zabio je najviše za Bullse, 24 poena, a dodao je i 12 skokova i pet asistencija, dobro koristeći novu priliku u početnoj petorci umjesto ozlijeđenoga Carlosa Boozera. Paul Millsap ubilježio je 15 poena, a Louis Williams 13 poena i četiri asistencije za Hawkse.

Charlotte Bobcatsi (23-29) su uvjerljivom predstavom pred svojim navijačima prekinuli pet utakmica dugi pobjednički niz Dallas Mavericksa (31-22). Bobcatsi su kod kuće slavili sa 114:89, potpuno dominirajući protiv suparnika koji je slavio u 17 od njihovih prethodnih 18 međusobnih susreta.

Al Jefferson (30 poena, osam skokova) i Anthony Tolliver (22 poena) vodili su domaću momčad. Dirk Nowitzki ubilježio je 16 poena, a Monta Ellis 16 poena i sedam asistencija za goste iz Teksasa.

Memphis Grizzliesi (28-23), trenutno devetoplasirani u Zapadnoj konferenciji, nastavili su svoj lov na jednu od pozicija koje vode u doigravanje s domaćih 92:89 protiv Washington Wizardsa (25-26), kojima nije bilo dovoljno 37 poena i pet skokova Bradleyja Beala. Marc Gasol i Nick Calathes upisali su po 18 poena i sedam skokova, a Calathes je imao i šest asistencija za Grizzliese, nadoknađujući izostanak Mikea Conleyja zbog ozljede gležnja.

Anthony Bennett, prvi izbor prošloljetnog NBA Drafta, odigrao je najbolju utakmicu u kratkoj karijeri u domaćoj pobjedi svojih Cleveland Cavaliersa (19-33) nad Sacramento Kingsima (17-35). Bennett se u dolasku Cavsa do 109:99 istaknuo s 19 poena i deset skokova, uz najbolji učinak karijere u obje kategorije, dok je najviše za domaće zabio Luol Deng (22 poena, četiri asistencije). Dion Waiters imao je 20 poena i osam asistencija.

DeMarcus Cousins je s 21 poenom i deset skokova vodio Kingse, koji su prije mjesec dana kod kuće nadjačali Cavalierse s +44 (124:80).

Utah Jazz (18-33) bio je uspješan u Los Angelesu, s 96:79 protiv domaćih Lakersa (18-34), koji su pretrpjeli šesti uzastopni poraz kod kuće i time izjednačili negativni klupski rekord. Alec Burks upisao je 24 poena za Jazz, a Chris Kaman 25 poena, 14 skokova, četiri asistencije i tri blokade za Lakerse, koji su ponovno bili ozbiljno oslabljeni brojnim ozljedama.

Osim dugo odsutnoga Kobea Bryanta, nije bilo ni Paua Gasola, Jodieja Meeksa, Nicka Younga, Xaviera Henryja i Jordana Farmara.

NBA, 11.2.2014., rezultati:
Charlotte Bobcats - Dallas Mavericks 114:89
Cleveland Cavaliers - Sacramento Kings 109:99
Chicago Bulls - Atlanta Hawks 100:85
Memphis Grizzlies - Washington Wizards 92:89
Phoenix Suns - Miami Heat 97:103
Portland Trail Blazers - Oklahoma City Thunder 95:98
Los Angeles Lakers - Utah Jazz 79:96

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!