Rukomet

Dvoršek: "Veszprem nam je prilika da pokažemo svoju kvalitetu"

Iz Kutije šibica:Zvonka Keliš • četvrtak, 13.02.2014.
Dvoršek: "Veszprem nam je prilika da pokažemo svoju kvalitetu"

Momčad CO Zagreba ove će subote, u sklopu devetoga kola Lige prvaka, snage odmjeriti s ekipom mađarskog Veszprema kojoj će igrač više zasigurno biti njihovi sjajni navijači i odlična podrška s tribina. Iako će u takvoj atmosferi mnogi mladi Zagrebaši zaigrati po prvi puta trener Boris Dvoršek otkrio je kako njegovi momci idu na gostovanje dati sve od sebe te pružiti dobar otpor, a s time se složio i Zagrebov dokapetan Josip Valčić.

Pred rukometašima CO Zagreba drugi je europski dvoboj drugoga dijela itekako zanimljive rukometne sezone, naime, nakon sjajnog i izuzetno važnog slavlja nad Motor Zaporožjem protekle subote, vrijeme je da se Zagrebaši upute u goste mađarskome Veszpremu i pokušaju pružiti što bolji otpor momčadi koja slovi za jednog od favorita Lige prvaka.

Uoči puta u Veszprem trener CO Zagreba Boris Dvoršek prvo se osvrnuo na dva dvoboja, s Motor Zaporožjem i Partizanom, koja su iza njegove momčadi: "Sjajno smo krenuli u drugi dio sezone, naime, iza nas su dvije dobre pobjede, pogotovo ona protiv Motora koja je bila izuzetno važna zbog šansi da prolaz skupine u Ligi prvaka. Potom je stigao Partizan nad kojim nam je pobjeda važna zbog bodova za plasman na Final Four SEHA lige. Rezultatski smo zadovoljni, ali igrom nismo u potpunosti."

"Protiv Motora smo igrali sjajnih 20 minuta kada smo razbili Motor, no i ostalih 40 minuta mora biti bolje. Motor je dobra ekipa, ali mi smo morali igrati bolje u prvome poluvremenu, posebice u obrani gdje moramo biti jači i agresivniji i moramo od početka ići na glavu", nadodao je Dvoršek.

Nastavio je potom Zagrebov strateg s još pokojom riječi o samome susretu s Partizanom: "Pobjeda nad Partizanom jest najbitnija jer se teško prebaciti s Lige prvaka na SEHA ligu pa sada ponovno na Ligu prvaka koja nam je ipak važnija. Međutim, postoje dvije stvari koje nam se protiv Partizana nisu smjele dogoditi, to su činjenica da smo bili premekani u prvome poluvremenu u obrani te da smo primili 18 golova, dok je drugi problem što smo kod 26:22 počeli igrati kao da gubimo, počeli smo juriti, a trebali smo stati na loptu i igrati dugačke napade. No, to je proces sazrijevanja i odrastanja ove ekipe, ali bolje da smo jučer odigrali tešku utakmicu u Beogradu nego neku prosječnu."

Zagrebaši rasterećeni odlaze u Veszprem

Riječ, dvije o narednom suparniku CO Zagreba u Ligi prvaka kazao je i Zagrebov dokapetan Josip Valčić: "Idemo u goste velikoj ekipi koja parira za Final Four, idemo se boriti i dati sve do sebe. Nemamo teret na leđima tako da možemo igrati rasterećeno, trčati i pokazati svoj maksimum pa ćemo vidjeti što ćemo napraviti."

"Svakako možemo probati iskoristiti Veszpremovu opuštenost, no njihova je obrana opasna s Alilovićem na golu, izlaze na deset metara stoga se mi trebamo fokusirati na našu obranu jer kada igrač protiv jačeg suparnika jače ulaziš u njega. Također je važno da budemo oprezni s obzirom na njihov napad i da im ne dopuštamo kontranapade", jasan je bio mlađi brat Valčić.

Otkrio je također Valčić i koliko je momčad CO Zagreba napredovala u odnosu na prvi dio sezone: "Napredovali smo tako što sada imamo širinu, vratili su nam se Šandrk i Obranović, Mandalinić je u naponu snaga, Šebetić i Stepančić se nadopunjuju, imamo i Vuglača koji nam se priključio. Razlika je u širini vanjske linije, dobro se nadopunjujemo i rotiramo te smo mnogo toga promijenili za razliku od prvoga dijela sezone."

Vrijeme je bilo da Dvoršek potom baci pogled u budućnost koja donosi težak dvoboj s mađarskim Veszpremom: "Svaka utakmica u Ligi prvaka nam je važna i u svakoj idemo po pobjedu, no realni smo i znamo da je Veszprem puno bolja momčad koja nas je dobila kod kuće te da je ona glavni kandidat za Final Four i osvajanje Lige prvaka. Također, činjenica je da će i neki od naših igrača po prvi puta igrati u atmosferi kakva vlada u Veszpremu, naime, bit će tamo sedam tisuća vatrenih navijača i fenomenalno navijanje."

"Nemamo što izgubiti, samo možemo puno dobiti. Idemo tamo grist, borit se i dokazivati se na velikoj sceni te postići što bolji rezultat. Zdravi smo i spremni, odradili smo sada dvije utakmice, sada se moramo regenerirati i odraditi trening. Dečki će dati sve od sebe, naša je ekipa mlada i željna dokazivanja, a budući da igramo protiv bolje ekipe nemamo pritisak pobjede, već samo onaj kojeg sebi sami stvaramo, dakle, da želimo igrati dobro. Veszprem nam je prilika da pokažemo svoju kvalitetu", pojasnio je sve Dvoršek.

Otkrio je potom trener aktualnog hrvatskog i regionalnog prvaka koje su ključne vrline Veszprema: "Za njihovu je igru jako važno hoće li igrati Nagy ili ne, a čini se da ove subote neće jer je u domaćem prvenstvu obnovio ozljedu. U njihovoj obrani leži najveća snaga jer tu nema slabih mjesta. Veszprem ima poseban sustav igre za jedno poluvrijeme i poseban za drugi dio susreta."

Kazao je potom Dvoršek i ponešto o šansama njegove ekipe da iznenadi Mađare: "Ukoliko su Mađari motivirani, napaljeni i ozbiljni naše šanse nisu velike, no trebamo se potruditi i odigrati dugačke napade, raditi manje tehničkih pogrešaka, imati visok postotak realizacije, ne smijemo razbraniti Alilovića, dok u napadu moramo zaustaviti njihovu kontru i polukontru i tu treba zaustaviti Chemu Rodrigueza."

"Chema će tako dobiti flastera, bit će to ili Mihić ili Šprem na jednoj strani, odnosno, Horvat ili Matulić na drugoj, i oni će ga pokušati spriječiti. U obrani mi moramo igrati kao u prvih 15 minuta drugoga poluvremena protiv Motora, raditi faulove, imati dublji izlazak na Ilića budući da nema Nagyja, znamo i njihove dvije, tri taktičke situacija koje stalno rade. Također je važno da nam Sulić ne radi nereda u obrani, a mi ćemo se ovoga puta fokusirati na 6-0 obranu i gurati ih u leđa iako su Mađari fizički dobra ekipa", nastavio je potom Dvoršek s receptom za Veszprem te je zaključio kako se mnogo toga mora poklopiti kako bi CO Zagreb mogao parirati svome novome suparniku.

Foto: Matija Hećimović

Liga prvaka, skupina A

1Kiel 14410:379+3122
2Aalborg Handball 14430:382+4819
3Paris Saint-Germain 14431:412+1917
4Kielce 14413:402+1116
5RK Zagreb 14373:373014
6Szeged 14401:414-1313
7Kolstad 14393:401-811
8Eurofarm Pelister 14333:421-880

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Liga prvaka, skupina A

1Kiel 14410:379+3122
2Aalborg Handball 14430:382+4819
3Paris Saint-Germain 14431:412+1917
4Kielce 14413:402+1116
5RK Zagreb 14373:373014
6Szeged 14401:414-1313
7Kolstad 14393:401-811
8Eurofarm Pelister 14333:421-880

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • ruby14.02.2014. u 15:15
    Šanse su vam 1%. S ovom ekipom u rangu ste Partizana . Puno morate žaliti za Špilerom koji je bio 30% ekipe.
    ruby
  • Obrisan korisnik13.02.2014. u 15:19
    Sere mi se kad vidim Josa na slici
    Obrisan korisnik