Zimski sportovi

Kostelić odličan šesti na posljednjem treningu kombinacijskog spusta, Zrnčić-Dim 15.

Josip Tolić • četvrtak, 13.02.2014.
Kostelić odličan šesti na posljednjem treningu kombinacijskog spusta, Zrnčić-Dim 15.
Foto: EPA

Na posljednjem treningu spusta za superkombinaciju koja se vozi u petak hrvatski su skijaši ostvarili odlična vremena. Ivica Kostelić zauzeo je šesto, a Natko Zrnčić-Dim 15. vrijeme.

Hrvatski olimpijci Ivica Kostelić i Natko Zrnčić-Dim pružili su vrlo dobar uvod u najiščekivaniji dan Zimskih olimpijskih igara u Sočiju za Lijepu našu.

Na posljednjem treningu spusta za superkombinaciju koja se vozi u petak Kostelić je sa startnim brojem 19 ostvario odlično šesto vrijeme sa zaostatkom od 79 stotinki za najbržim, Čehom Ondrejom Bankom koji je 3219 metara dugu stazu na Roza Hutoru prošao u vremenu 1:54,32.

Ni drugi hrvatski adut za medalju Natko Zrnčić-Dim nije bio daleko od najboljih. Sa startnim brojem 17 podijelio je 15. vrijeme s Austrijancem Romedom Baumannom (+2,15).

Od konkurenata za najviša odličja valja izdvojiti sedmo vrijeme Švicarca Carla Janke (+0,81), 11. Amerikanca Teda Ligetyja (+1,46) te 12. Francuza Alexisa Pinturaulta (+1,80).

Objavljeni su i startni brojevi za kombinacijski spust. Natko Zrnčić-Dim ima startni broj 18, odmah nakon Janke i Pinturaulta, dok će Kostelić iz kućice krenuti 21., prije Ligetyja. Utrku koju postavlja talijanski trener Helmuth Schmalzl otvorit će mladi Norvežanin Aleksander Aamodt Kilde.

Početak prve vožnje s prvotno planiranih 8 sati po srednjoeuropskom vremenu organizatori su pomaknuli sat ranije, na 7 sati. Druga, slalomska vožnja na rasporedu je u 12:30. Obje vožnje moći ćete pratiti u izravnom tekstualnom prijenosu na Sportnetu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • vlacng13.02.2014. u 18:10
    Zadnja prilka za olimpijsko zlato,drži se Ivo...
    vlacng