Zimski sportovi

Sandro Viletta olimpijski pobjednik u superkombinaciji, Ivica Kostelić srebrni!

Josip Tolić • petak, 14.02.2014.
Sandro Viletta olimpijski pobjednik u superkombinaciji, Ivica Kostelić srebrni!
Foto: EPA

Završena je muška olimpijska superkombinacija u Roza Hutoru. Ivica Kostelić osvojio je svoju treću srebrnu medalju u ovoj disciplini i četvrtu ukupno u karijeri! Natko Zrnčić-Dim završio je na desetom mjestu.

Ivica Kostelić olimpijski je viceprvak u superkombinaciji! Nakon kombinacijskog srebra u Torinu 2006. te istog postignuća u Vancouveru prije četiri godine, uz srebro u slalomu, najbolji hrvatski skijaš nastavio je niz i dohvatio svoje četvrto odličje na Zimskim olimpijskim igrama u karijeri, a 11. za Hrvatsku.

Pogleda li se zaostatak za pobjednikom, Švicarcem Sandrom Vilettom, koji iznosi malene 34 stotinke, jasno je kako nije mnogo nedostajalo do zlata. Ivica je pred Vilettom imao 71 stotinku bolje vrijeme u spustu, no u slalomu je djelovao rezervirano i kao da nije pustio skiju do kraja.

"S obzirom na to kakva je sezona, ovo je za nas velika nagrada. Imati takvu konstantu kroz osam godina. Mnogi su se promijenili na postolju, ali ja sam ostao", komentirao je Kostelić rasplet utrke u kamere HTV-a.

Iako nikad nije bio na pobjedničkom postolju u ovoj disciplini u karijeri, 28-godišnji Viletta pokazao je najbolju formu u ključnom trenutku i, prije svega zahvaljujući sjajnoj slalomskoj vožnji, upisao svoje prvo olimpijsko odličje.

"Staza je popustila, tu nema dileme, no vrijeme koje sam postigao u slalomu ne odgovara mojoj kvaliteti. Rekao mi je tata da sam cijelo vrijeme vozio u grču, nisam imao dobar osjećaj, ali na kraju sam dobro izračunao", dodao je Profesor.

Pomalo neočekivano, baš kao i Viletta, medalju brončanog sjaja dohvatio je Talijan Christof Innerhofer s 47 stotinki slabijim vremenom. Izvan pobjedničko postolja ostali su brončani iz utrke spusta Kjetil Jansrud, ali i Slovak Adam Žampa, koji je s 28. pozicije nakon spusta zahvaljujući najboljoj slalomskoj vožnji napredovao do petog mjesta.

Natko Zrnčić-Dim također nije dao svoj maksimum u slalomu i u cilj je ušao iza Žampe. Na kraju je njegovo vrijeme od 2:47,06 bilo dovoljno za deseto mjesto i 1,86 sekundi zaostatka za Vilettom. Priliku je također propustio u slalomu gdje je prokockao prednost pred Slovakom, ali i u spustu, gdje je mogao bolje voziti, ponajprije u gornjem dijelu.

"Ma zadovoljan sam. Deseto mjesto na Olimpijskim igrama je ipak dosta visoko i nisam nezadovoljan, u svakom slučaju", priznaje Natko koji se složio da je priliku propustio u obje vožnje superkombinacije te dodao: "Danas su praktički tri moja dosta dobra prijatelja na postolju. Čestitam im od srca."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik15.02.2014. u 11:47
    sretno Ivice u slalomu ,a o kKostelićevih nikad ništa nije iznenađenje
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.02.2014. u 11:45
    nepostoji takav sjaj kao sjaj ivićine medalje
    Obrisan korisnik
  • Mithrandir15.02.2014. u 11:29
    Svaka čast profesore!!!! Sve čestitke Ivici i Gipsu, a i Prdeku na vrlo dobrom 10-om mjestu.........I ne treba više ništa reč, samo ću citirat Ivicu: "Mnogi su se u ovih 8 godina izmijenili na postolju, a ja sam još uvijek ovdje"
    Mithrandir
  • Obrisan korisnik15.02.2014. u 01:26
    i kladim se da ivica uzima medalju u slalomu-kostelići su borci a gips zna pogoditi vrijeme za idealnu formu bravo ivo naklon do poda
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.02.2014. u 01:24
    pa moronu hirsher nema muda spustiti se niz spust stazu,možda to na tv izgleda lagano ali i nije baš lol treba stisnuti pa se baciti na glavu dole
    Obrisan korisnik