Rukomet

Karlovac u Challenge Cupu poražen od Metaloplastike

Jelena Bagarić • subota, 15.02.2014.
Karlovac u Challenge Cupu poražen od Metaloplastike

U prvoj utakmici osmine finala Challenge Cupa Karlovac je gostovao kod Metaloplastike iz Šapca. Nažalost, rukometaši Karlovca u toj utakmici nisu uspjeli doći do pobjede. S 26:22 bili su bolji igrači Metaloplastike te si time stvorili solidnu prednost pred uzvrat u Karlovcu za tjedan dana.

Pred 2000 svojih gledatelja Metaloplastika je došla do prve pobjede nad Karlovcem u Challenge Cupu. Karlovčani su odigrali borbeno i čvrsto, no nisu iskoristili svoje prilike koje bi im omogućile povoljniji rezultat pred uzvrat u Karlovcu.

Na poluvremenu Karlovčani su zaostajali samo dva pogotka, 11:9, a u nastavku su domaći igrali još bolje i poveli sa sedam pogodaka. No, rukometaši Dinka Đankovića serijom od pet pogodaka vratili su se u susret. Kod rezultata 24:22 imali su sedmerac koji ih je mogao dovesti na samo pogodak zaostatka, no nisu ga uspjeli realizirati.

Igrači Slavka Novakovića do kraja su upisali još dva pogotka i time osigurali četiri pogotka prednosti pred uzvrat. U pobjedničkoj ekipi Metaloplastike istakao se Miloš Dragaš koji je postigao 13 pogodaka. Kod Karlovca najbolji je bio Vuko Borozan s devet postignutih pogodaka.

“Igrali smo protiv fizički izuzetno jake momčadi i na kraju sam vrlo zadovoljan rezultatom. Odigrali smo jako dobro obranu i strpljivo u napadu. Ostvarili smo povoljan rezultat uoči uzvrata, no i dalje ne mogu reći da smo favoriti u tom dvoboju,“ rekao je trener Dinko Đanković za Radio Mrežnicu.

Uzvrat se igra u subotu, 22. veljače u sportskoj dvorani Mladost u Karlovcu.

Challenge Cup, osmina finala, prva utakmica:
RK Metaloplastika Šabac – HRK Karlovac 26:11 (11:9)

Foto: Igor Čeprukovski

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik16.02.2014. u 21:40
    jaka im prednost.. kad će u Karlovcu biti 5+
    Obrisan korisnik