Rukomet

Larvik propustio priliku za prvu pobjedu, Györi bolji od Krima

Jelena Bagarić • nedjelja, 16.02.2014.
Larvik propustio priliku za prvu pobjedu, Györi bolji od Krima

U nedjelju su kompletirani susreti trećeg kola glavne faze Lige prvakinja. Do sad su sve ekipe međusobno igrale jedna protiv druge, a uzvrati koji će odrediti putnike u Budimpeštu igrat će se 1. i 2. ožujka. U ogledima skupine 2 Györi je bio bolji od oporavljenog Krima, dok su Budućnost i Larvik podijelili bodove u dramatičnoj završnici.

Györi Audi ETO KC – Krim Mercator 27:24 (14:12)

Rukometašice Györa nakon remija s Budućnosti u prvom kolu, upisale su drugu uzastopnu pobjedu. Na svom terenu slavile su protiv Krima koji ih je dobro namučio. Krimovke su u prošlom kolu doživjele težak poraz kod Budućnosti, ali u nedjelju su pružile odličan otpor aktualnim osvajačicama Lige prvakinja.

za razliku od utakmice u Podgorici gdje su u prvom poluvremenu postigle samo pet pogodaka, rukometašice Krima protiv Györa dobro su otvorile utakmicu. Držale su priključak skoro cijelo prvo poluvrijeme no je jednom trenutku Györi se uspio odvojiti na pet pogodaka prednosti (13:8). No, u tim trenucima dobro je branila povratnica nakon ozljede i hrvatska reprezentativka Jelena Grubišić. Krim je tako do isteka 30. minute uspio smanjiti svoj zaostatak pa je Györi na poluvremenu imao samo dva pogotka prednosti.

I u nastavku je slovenska ekipa držala rezultatski priključak, a u 47. minuti stigle su na samo pogodak zaostatka, 20:19. Međutim, zadnjih deset minuta rukometašice Tone Tiselja nisu uspjele završiti u visokom tempu koji su nametnule rukometašice Györa. Za mađarsku ekipu su uglavnom zabijale Katarina Bulatović, Eduarda Amorim i Anita Görbicz. U 53. minuti prednost Györa narasla je na četiri pogotka, a to više rukometašice Krima nisu uspjele sustići.

U redovima aktualnih osvajačica Lige prvakinja istakle su se Bulatović i Amorim sa šest postignutih pogodaka. Kod poraženog Krima također šest pogodaka zabila je Andrea Penezić, a slijedi ju Katarina Krpež dodala je pet. Györi s ovom pobjedom drži vrh tablice skupine 2 s bodom više od Budućnosti.

Budućnost – Larvik 19:19 (8:7)

Drugi remi u glavnoj fazi lige prvakinje upisale su rukometašice podgoričke Budućnosti koje su podijelile bodove s Larvikom. Norveškom sastavu ovo je prvi bod u dosadašnja tri kola. Imale su šansu rukometašice Larvika i za pobjedu u Morači, ali je Linn Kristin Riegelhuth Koren promašila okvir vrata nakon što je ulovila odbijanac.

Bolje su utakmicu otvorile gošće koje su u sedmoj minuti preko Gro Hammerseng – Edin povele s 1:3. Nakon serije greška, Budućnost je zbila svoje redove i serijom od četiri pogotka, koju je završila Milena Knežević pogotkom iz sedmerca , preokrenula rezultat na svoju stranu (5:3). Pogoci su teško padali pa je Larvik tek u 20. minuti uspio poravnati na 5:5. Do kraja poluvremena Budućnost je još jednom povela s dva pogotka, Larvik se ponovo vratio, ali Cristina Neagu u 28. minuti zabila je za 8:7 i s tim rezultatom se i otišlo na odmor.

Za razliku od prvog, drugo su bolje otvorile rukometašice Budućnosti. Nakon dva izjednačenja vezale su tri pogotka i u 38. minuti došle do tri pogotka prednosti što je ujedno bila i njihova najveća prednost u susretu. U 39. minuti Dragana Cvijić zabila je za 13:10, no nakon toga uslijedio je pad u igri domaće ekipe. Devet minuta bile su bez pogotka, a to je Larvik odlično iskoristio te se serijom od šest pogodaka prednost od tri pogotka preselio na svoju stranu. Najviše neprilika stvarale su Budućnosti Nora Mörk i Gro Hammerseng – Edin. Budućnost se nije predala, pa je u 56. minuti preko Kinge Byzdre došla do izjednačenja (17:17).

Nove probleme za Budućnost donijela je Mörk koja je izborila sedmerac i isključenje Dragane Cvijić pa je Budućnost u završnici igrala s igračem manje. Nakon realiziranog sedmerca Larvik je s igračem više uspio primiti pogodak. Majda Mehmedović zabila je za 19:19 45 sekundi prije kraja. Larvik je u napadu propustio šansu za pogodak, promašile su Mörk i Riegelhuth, a s druge strane je Neagu pet sekundi prije kraja promašila gol.

Odlična je kod Budućnosti bila Clara Woltering koja je obranila 15 protivničkih udaraca. U igri su se istakle Neagu s pet i Knežević s četiri postignuta pogotka. Prvo ime Larvika bila je Mörk s osam pogodaka, a Cecilija Leganger na vratima skupila je 12 obrana od čega dva sedmerca.

Liga prvakinja - Grupa 2

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Györi27:24Krim Mercator
Budućnost19:19Larvik HK
1Györi 6160:147+1310
2Budućnost 6150:126+249
3Larvik HK 6134:147-133
4Krim Mercator 6133:157-242

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Liga prvakinja - Grupa 2

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Györi27:24Krim Mercator
Budućnost19:19Larvik HK
1Györi 6160:147+1310
2Budućnost 6150:126+249
3Larvik HK 6134:147-133
4Krim Mercator 6133:157-242

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!