Ostali sportovi

Gavrilović slavljem u derbiju ostao jedini stopostotan, Kraljevčanima bod kod prvaka

Sportnet • ponedjeljak, 17.02.2014.
Gavrilović slavljem u derbiju ostao jedini stopostotan, Kraljevčanima bod kod prvaka

Vikend za nama donio nam je oglede 2. kola domaće elitne Premijer hrvačke lige u kojima smo vidjeli i međusobne oglede momčadi koje pretendiraju na naslov prvaka. U subotu je u Petrinji aktualni viceprvak Gavrilović ugostio Sesvete koje su u prvom kolu ostvarile iznimno vrijednu pobjedu protiv varaždinske Vindije dok je Vindija ugostila Sesvetski Kraljevec...

Gavrilović - Sesvete 6:2

U derbiju drugog kola Prve premijer lige Gavrilović je uvjerljivo svladao Sesvete rezultatom 6:2, te bitno povećao izglede za osvajanje naslova prvaka. Ovaj hrvački spektakl pratilo je nešto više od dvjestotinjak gledatelja koji su bučno nosili svoje hrvače.

Domaći hrvači su se na najbolji način odužili vjernoj publici pobijedivši Sesvete koje su, bez obzira na ostvareni rezultat, imale velike šanse da meč preokrenu u svoju korist. Bio je to meč pun neizvjesnosti i napetosti u kojoj su presudili volja, htijenje i usredotočenost ka pobjedi.

Gavrilović je otvorio meč vrlo uvjerljivom pobjedom u kategoriji 59 kg u kojoj je Boris Baniček za samo pola minute došao do pobjede tušem nad Tinom Pušićem. U kategoriji 66 kg Matej Marjanović je donio drugu pobjedu Gavriloviću pobijedivši Kristijana Galovića u dvije runde rezultatom 13:8, nakon teške i vrlo neizvjesne borbe u kojoj Galović nije uspio zadržati početnu prednost i vodstvo iz prve runde.

Kristijan Šimatić u kategoriji 71 kg bio je zaslužan za novo vodstvo Gavrilovića pobijedivši tehničkim tušem Mislava Kukasa rezultatom 9:1. Kukas je prvu rundu dobio rezultatom 1:0, da bi Šimatić već do polovice druge runde uz dva atraktivna bacanja za četiri boda došao do pobjede.

Za četvrtu uzastopnu pobjedu Gavrilovića u ovom meču pobrinuo se Robert Sigur koji je tušem pobijedio vrlo dobrog Ivana Zirduma. Nakon početnog vodstva Sigura u prvoj rundi Zirdum je uspio izjednačiti na 2:2 u vrlo napetoj i neizvjesnoj borbi. U nastavku je presudilo Sigurovo iskustvo koje je rezultiralo pobjedom prije isteka druge runde.

Nakon četiri uzastopne pobjede u ovom meču, uslijedile su kategorije u kojima su Sesvete imale svoje favorite predvođene braćom Đok i Šavukom. U kategoriji 80 kg Sesvete su došle i do prve pobjede u meču u kojoj je Mario Đok u dvije runde na bodove 4:1 svladao Danijela Krizmanića. Za drugu pobjedu Sesvećana pobrinuo se mladi i perspektivni Filip Huklek koji je na bodove 4:3 pobijedio Ivana Barišića u dvije runde.

U kategoriji 98 kg susrela su se dva velika rivala Tomislav Lavrić i Hrvoje Šavuk koji su pod velikim pritiskom ušli u borbu o kojoj je ovisio i konačni ishod meča. Nakon prve runde niti jedan hrvač nije ostvario prednost, da bi u nastavku Šavuk ostvario prvo vodstvo dobivši dva puta po bod. Trideset sekundi prije kraja meča Tomislav je odlučno ušao u zahvat i dobio dva boda koja su mu osigurala pobjedu u ovoj borbi i ukupnu pobjedu Gavrilovića.

Borba u kategoriji 130 kg bila je još jedna hrvačka poslastica ovog meča u kojoj je Stjepan Lavrić prije isteka prve runde tuširao Antona Đoka i postavi konačni rezultat susreta Gavrilović – Sesvete 6:2. Stjepan je, nakon osvojenog zlata na prošlotjednom FILA turniru Zagreb Open, ovom pobjedom dokazao kako je trenutno najbolji naš hrvač u ovoj kategoriji.

Trener Gavrilovića Franjo Pereković nakon susreta je izjavio: "Čestitam mojim hrvačima na borbenosti i ovom velikom uspjehu. Pobjeda nad Sesvetama nimalo nije bila laka i sam rezultat malo govori o tome kako je gotovo svaka borba bila napeta i neizvjesna do samog kraja. Korak smo bliže naslovu prvaka kojeg čekamo već punih deset godina, ali nema opuštanja jer nas u sljedećem kolu čeka susret s vrlo dobrim Sesvetskim Kraljevcem."

Sudac susreta Davor Petanjek odlično je vodio ovaj meč kako i doliči sucu najviše međunarodne kategorije.

Slatina - Lika 4:4

Istoga dana, u subotu, novak u elitnom razredu Slatina ugostila je zagrebačku Liku. Bio je to dvoboj momčadi koje zasad ne pokazuju snagu za ulazak u borbu za naslov prvaka, a u drugom kolu i jedni i drugi došli su do svog prvog boda ove sezone.

Dragan Menčik pobjedom bez borbe, te Slaven Bačanljija donijeli su prednost od 2:0 nakon početnih kategorija domaćima. Lika je preokrenula na 3:2 pobjedama Stefana Matošića (71 kg), Marija Bogdanovića (75 kg), te Filipa Zelića (80 kg). Sljedeće dvije borbe donose novi rezultatski preokret i vodstvo Slatini – slavili su Nebojša Nikšić (85 kg) te Matej Jelavić (98 kg). Ipak, u najtežoj kategoriji, Marka Klementa svladao je hrvač Like Ivan Kralj donijevši tako bod zagrebačkoj momčadi te ukupnih 4:4.

Vindija - Sesvetski Kraljevec 4:4

Sesvetski Kraljevec upotpunio je tercet gostovanja klubova iz metropole u nedjelju. Domaćin im je bio aktualni prvak Vindije, a pred 200-tinjak gledatelja iz Varaždina su Kraljevčani odnijeli bod. Domaća momčad ove je sezone, za razliku od prošle, oslonjena na vlastite hrvače, dok su pojačani Kraljevčani sada potpuno ravnopravni Varaždincima. Počelo je dobro za Vindiju, pobjedama Frankola nad Gruberom (59 kg), te lakše no očekivanim trijumfom odličnog Benjamina Šokmana nad Stjepićem (66 kg).

"Sada smo oslonjeni na vlastite snage, za razliku od prošle sezone, no i dalje smatram da smo legitimni kandidati za naslov. Nismo najbolje ušli u sezonu, poraženi smo u Sesvetama, ali sezona je još duga i uz mnogo rada možemo ostati u samom vrhu. Mislim da je Gavrilović ove sezone favorit za osvajanje naslova, no nama ostalima, dakako, nije zabranjeno boriti se s njima. Mislim da bi za moju momčad bilo još slađe obraniti naslov s domaćim hrvačima no što je bilo osvojiti titulu prošle godine", rekao je Benjamin Šokman nakon svog trijumfa.

Zatim je prvu pobjedu Kraljevčanima donio Danijel Janečić ekspresno i atraktivno svladavši Težaka u kategoriji do 71 kilograma. Upravo je Janečić bio jedan od najvažnijih kotačića u Vindijinom osvajanju naslova prošle godine.

"Moram priznati da mi je bilo pomalo čudno boriti se protiv dojučerašnjeg kluba, no tako je to. Bilo mi je lijepo s Varaždincima i ponosan sam na naš prošlogodišnji naslov, no sada sam pojačao redove Kraljevca, kluba kojeg sam uvijek simpatizirao i volio, te mi je drago da im pomažem u borbi za sam vrh domaćeg klupskog hrvanja. Mislim da smo i danas protiv Vindije pokazali da možemo napraviti puno ove sezone te je sada sve na nama. Treba raditi i trenirati maksimalno predano i uvjeren sam da će pravi rezultati doći. Što se borbe za naslov tiče, tu smo, hrvamo se, a nekakve konkretnije pokazatelje odnosa snaga vidjet ćemo kada sezona još malo uzme maha", rekao je popularni „Janko“.

Jedan od naših ponajboljih hrvača, Tonimir Sokol, ponovno je povećao prednost Vindije na dva razlike pobjedom nad velikim potencijalom domaćeg hrvanja, Filipom Šačićem u kategoriji do 75 kg.

No, još jedan „klinac koji dolazi“, 17-godišnji Stipo Kopljar, u svom je drugom seniorskom nastupu u ligi za Kraljevec, donio još jednu pobjedu u kategoriji „do 80“. I u sljedeće dvije kategorije (85 kg i 98 kg) slavili su gosti (Tomislav Mičuda i Frano Grebenar), te su tako došli do prednosti 4:3, odnosno zapravo do boda, jer u kategoriji do 130 kilograma Vindijin Dejan Šokman nije imao protivnika.

Na kraju, dakle, 4:4, u odličnom varaždinskom meču s kojeg ističemo i sjajne uvodne borbe hrvača u mlađim kategorijama koje su garancija za još bolju hrvačku budućnost.

Nakon dva kola Gavrilović vodi s maksimalnim učinkom od 4 boda, a slijede Sesvetski Kraljevec s 3, Sesvete s 2, te Vindija, Lika i Slatina sa po jednim osvojenim bodom. U derbiju 3. kola Sesvetski Kraljevec će ugostiti Gavrilović, dok su Sesvećani u svojoj dvorani protiv Slatine te Vindija koju će ugostiti Lika veliki favoriti u ostala dva dvoboja.

Autori: Renato Lavrić i Marko Šorli

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!