Košarka

Repeša uoči utakmice odluke: "Lijep izazov za našu mladu momčad"

Ivor Krapac • utorak, 18.02.2014.
Repeša uoči utakmice odluke: "Lijep izazov za našu mladu momčad"
Foto: Bruno Karadža

Poslije pobjede nad Crvenom zvezdom u derbiju 20. kola ABA lige, Cedevita se okrenula posljednjem nastupu u drugom krugu Eurokupa. Momčad Jasmina Repeše će se u šestom kolu skupine P boriti za prolazak u osminu finala u srijedu u Vilniusu, gdje će se sresti s Lietuvos Rytasom Ace Petrovića...

Košarkaši Cedevite spremni su za dvoboj koji izravno odlučuje o putniku u osminu finala Eurokupa. Zagrebački Crveni će u srijedu s početkom u 18 sati po našem vremenu u Vilniusu igrati protiv Lietuvos Rytasa, kojeg s klupe vodi bivši Cedevitin trener Aco Petrović, a uoči utakmice odluke, u taboru Zagrepčana vesele se izazovu koji je pred njima.

Cedevita odlučuje sama o sebi. Pobjeda osigurava nastavak natjecanja, a poraz znači ovosezonski oproštaj od Europe.

"Ovo je definitivno bitna utakmica za obje momčadi. Onaj tko pobijedi, prolazi dalje", rekao je Jasmin Repeša u najavi susreta, a prenijela je Cedevitina službena web-stranica: "Rytas ima prednost domaćeg terena. Oni su startali u grupu kao favoriti jer su došli iz Eurolige, a dosad su imali oscilacije, identično kao i mi. Eto, u jednoj utakmici odlučit će se tko ide dalje."

Repeša u srijedu neće moći računati na Antu Delaša, kojem je u nedjelju protiv Crvene zvezde neugodno stradalo plućno krilo, zbog ozljede skočnog zgloba u nedjeljnom susretu neće biti kapetana Marina Baždarića, dok otprije nedostaje Marko Tomas. No, trener vjeruje da će dodatno povući oni koji su na raspolaganju.

"Baš u ovome momentu kada imamo velik broj utakmica u kratkom vremenu sigurno je da nam to može kreirati problem. Međutim, u dosadašnjem dijelu sezone imali smo već situacije kad smo igrali sa skraćenim rosterom i reagirali kako treba", istaknuo je Repeša: "Ne treba tražiti nikakve alibije. Mislim da ovaj fond igrača koji imamo u jednoj utakmici može odgovoriti bez problema, ali sam malo zabrinut za duži period."

Osim domaće momčadi željne prolaska u osminu finala, Cedevitu će u Litvi dočekati i "vruća" atmosfera, najvjerojatnije s punom Siemens Arenom, koja za košarkaške utakmice može primiti 11.000 gledatelja. "To je jedan lijep izazov za našu mladu momčad, koja je ove godine na 'vrućim' gostujućim terenima već pokazala da može", opisao je trener Zagrepčana: "Mislim da možemo igrati sa svima. Bitno je da budemo konzistentni u svim segmentima. U držanju koncentracije, produktivnosti na terenu i u svim fazama igre, u obrani i u napadu."

"Mislim da ćemo utakmicu pripremiti dobro, ali trebamo biti konzistetni. To je najbitnije za momčad kao što je naša", zaključio je Jasmin Repeša.

Lov na treću gostujuću pobjedu u isto toliko Cedevitinih nastupa u ovom dijelu natjecanja najavio je i Luka Babić, koji se također veseli punoj dvorani i lijepoj atmosferi u Vilniusu. U pogledu unaprijed na ono što slijedi, Babić se prvo osvrnuo na nedjeljnu pobjedu nad Crvenom zvezdom, koja može biti smjernica za srijedu.

"Zvezda je momčad slagana za Euroligu. Oni su već pobijedili Rytas u Vilniusu s 20-ak razlike i mislim da nam je to dobra utakmica kako moramo igrati", kazalo je 22-godišnje Cedevitino krilo, misleći na gostujuću pobjedu Crvene zvezde nad Lietuvos Rytasom u drugoj polovici prosinca u prvom krugu Eurolige, kada su Beograđani slavili s 99:75.

U potrazi za osminom finala, Babić se prisjetio jedne od dviju gostujućih pobjeda u drugom krugu, kada su također bili pogođeni ozljedama: "U Zaragozi smo bili bez prva dva playa i odigrali smo najbolje baš kada je trebalo. Pokušat ćemo bez Delaša i 'Bažde'. Bili smo već u takvim situacijama i ne preostaje nam ništa nego se skupiti i odigrati zajednički."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik19.02.2014. u 16:43
    Kladim se u sličicu Bobana Marjanovića da će ih Cedevita dobit.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.02.2014. u 18:40
    Sretno
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.02.2014. u 15:58
    aco-repeša 8:2, tako nešto... vrlo zanimljiv h2h
    Obrisan korisnik
  • Zdren18.02.2014. u 15:31
    To će Aco pustiti.
    Zdren
  • Obrisan korisnik18.02.2014. u 15:24
    repesa a da ti budes konzistentan i prestanes prodavat maglu ?
    Obrisan korisnik