Tenis

Ante Pavić prokockao previše šansi i doživio poraz u prvom kolu Marseillea

Vedran Babić • utorak, 18.02.2014.
Ante Pavić prokockao previše šansi i doživio poraz u prvom kolu Marseillea
Foto: FaH

Hrvatski tenisač Ante Pavić propustio je iskoristiti veliku priliku za najveću pobjedu karijere. U prvom kolu ATP turnira u Marseilleu poražen je od šestog nositelja Edouarda Roger-Vasselina u tri seta...

I u trećem nastupu u glavnom ždrijebu ATP turnira Ante Pavić doživio je poraz. Nakon Newporta prošle godine i Zagreba ove, 24-godišnjak iz Ogulina poražen je i u Marseilleu. Bolji je od njega bio šesti nositelj Edouard Roger-Vasselin 3:6, 7:6 (5), 7:5 poslije dva sata i 13 minuta igre.

Pavić (237.) ima za čime žaliti jer je u tie breaku drugog seta vodio 5-4 i imao dva servisa, a u trećem nije realizirao ni jednu od čak šest break prilika. Paviću nisu pomogla ni 23 asa.

Pavić je prvi set osvojio za samo 26 minuta. Servirao je odlično, a na servisu suparnika bio je puno opasniji. Roger-Vasselin je kod 1:2 spasio break loptu, no kod 3:4 nije se uspio izvući. Pavić je poveo 5:3, a u sljedećem je gemu zadržao svoj servis s četiri uzastopna poena nakon 0-30. U prvom je setu Pavić na svojem početnom udarcu izgubio samo pet poena.

36. tenisač svijeta u drugom je setu počeo više pritiskati Pavićev servis te je napravio break za vodstvo 5:3. Pavić je, međutim, odmah nadoknadio izgubljeni servis i to uz pomoć Roger-Vasselina, koji je na 30-30 napravio dvostruku pogrešku. Kod 4:5 Pavić je spasio set-loptu te je nedugo zatim izborio tie break.

Prvih osam poena 13. igre osvojili su igrači na servisu (4-4), a onda je Pavić prvi došao do prednosti. Poveo je 5-4 i imao dva servisa. No izgubio je oba i Roger-Vasselin je na svojem servisu iskoristio drugu set-loptu.

Usprkos tijesno izgubljenom drugom setu, Pavić se nije dao smesti. U trećem je setu servirao fantastično sve do kobnog 11. gema. Prokockao je čak šest break lopti (četiri kod 1:0 i dvije kod 3:2), dok je Roger-Vasselin iskoristio jednu od dvije koje je imao kod 5:5. U tom gemu Pavić nije iskoristio tri gem-lopte.

ATP Marseille, 1. kolo:
A. Pavić (Hrvatska, Q) - Roger-Vasselin (Francuska, 6) 6:3, 6:7 (5), 5:7

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisATP Tour
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik18.02.2014. u 20:44
    stvarno bezveze poraz :/
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.02.2014. u 19:32
    velika steta za njega...al dobro,napredak je ocit i neka tako nastavi i mogli bi uskoro imati i 4-tog dobrog tenisaca....
    Obrisan korisnik