Košarka

Valencia poražena na svom parketu od Unicsa u izravnoj borbi za prvo mjesto

Branimir Korać • utorak, 18.02.2014.
Valencia poražena na svom parketu od Unicsa u izravnoj borbi za prvo mjesto

Susretom Valencije i Unicsa započelo je odigravanje posljednjeg kola druge faze natjecanja po skupinama u Eurokupu. Ovaj dvoboj izravno je odlučivao o prvom mjestu u skupini, a iz njega je na kraju kao pobjednik izašao Unics...

Perasovićeva Valencia nije uspjela na svom parketu svladati vrlo dobri Unics. Valencia je trebala pobjedu sa sedam ili više poena razlike kako bi završila kao prva u skupini i potisnula Unics na drugo mjestu, ali na kraju je upisala poraz.

Rusi su slavili sa 76:73 i to ponajviše zahvaljujući sjajnom otvaranju utakmice. Prvu četvrtinu su dobili s vrlo visokih 31:15 i Valencia je morala puno raditi za povratak u susret.

Uspjela je Perasovićeva momčad do kraja treće četvrtine stići do poravnanja polaganjem Paua Ribasa za 61:61 i tražila je željenih plus sedam u posljednjoj četvrtini. Međutim gosti su spriječili bilo kakvo približavanje domaćina toj prednosti, u nekoliko navrata Valencia je došla na plus tri, ali nije se uspjela još više odvojiti. Čak štoviše, u završnici je dodatno pala i Eidson i Harangody su odveli goste do pobjede 76:73.

Još jednom je uvjerljivo najbolji pojedinac kod Unicsa bio Andrew Goudelock koji je ubacio 25 poena (9/18), a u domaćem sastavu Bojan Dubljević je upisao 20 poena (7/15) i 12 skokova.

Rezultati, skupina O:
Valencia Basket – Unics Kazan 73:76

Konačni poredak:
1. Unics Kazan 5-1
2. Valencia 3-3
3. Telenet Oostende 2-3
4. Stelmet Zielona Gora 1-5

Foto - Miguel Angel Polo, valenciabasket

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!