Nogomet

Osijek hrabro i bez pritiska na Kantridu

Mario Katušić • srijeda, 19.02.2014.
Osijek hrabro i bez pritiska na Kantridu
Foto: Ivana Strahija

Došao je napokon i taj dan, nakon tri odgode susreta, napokon će se odigrati prva utakmica četvrtfinala Kupa između Rijeke i Osijeka. Ekipe su različitih raspoloženja nakon posljednjeg prvenstvenog kola i domaći će sigurno htjeti isprati ljagu poraza, dok gosti vjeruju da mogu kazniti nervozu koja će biti prisutna kod ekipe Rijeke.

Trener Osijeka Ivica Kulešević došao je do svoje prve pobjede na kormilu Osijeka i to na jedan impresivan način. Po prvi puta u 22 prvenstvena kola može se reći da su Bijelo-plavi nekoga „razbili“, a čak i važnije od tri boda je činjenica da je poraslo samopouzdanje i da su se igrači uvjerili u svoje mogućnosti. Sada slijede dvije utakmice na Kantridi, a prva je ova današnja Kup utakmica.

Teren na Kantridi bio je prepreka odigravanju posljednjih susreta, a kakvo je sada stanje probali smo saznati od trenera gostiju: „Nismo bili na stadionu, no dobili smo informaciju da će uvjeti biti dovoljno dobri za odigravanje utakmice. Nadamo se da danas više neće biti kiše, a za usporedbu, mislimo da će teren biti otprilike kao onaj u Zadru u pretprošlom kolu. Dakle, očekuje nas teška bitka po teškom terenu.“

Budući da je teška borba koja predstoji u prvenstvu ipak važnija od ove Osijek neće zaigrati u svom udarnom sastavu, no to ne znači da će se predati, Kulešević vjeruje kako će prilika biti samo poticaj igračima koji nisu u prvom planu. Tako će od prve minute zaigrati Ivan Aleksić na lijevom krilu, Frane Vitaić bi se trebao naći na poziciji kapetana Kurtovića, dok će priliku u napadu od prve minute dobiti Nikola Mandić i Josip Barišić koji su „skuhali“ posljednji gol u nedjelju.

U sastavu nema Marka Dugandžića koji je odigrao sjajnu utakmicu u nedjelju protiv Slavena, no Kulešević je i to objasnio: „Probat ćemo iskoristiti recept iz juniora gdje je Marko ulazeći s klupe redovito postizao pobjedonosne pogotke i odlučivao utakmice. Vjerujemo da bi tako moglo biti i danas.“. Još je pridodao nešto o taktici kojoj misle parirati Rijeci: „Igrači Rijeke će sigurno biti nabrijani, ali i nervozni. Probat će što prije riješiti utakmicu, a to će im automatski unositi dodatnu nervozu što im duže budemo uspijevali parirati. Mi tu nervozu namjeravamo iskoristiti te preko protuudara doći do naših prilika i na kraju ih iskoristiti.“

Utakmica između Rijeke i Osijeka odigrat će se u 17 sati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Colchoneros19.02.2014. u 16:36
    Kule odustao si od kupa? Možda i pametno pa da izborite 8.mjesto u prvenstvu i siguran opstanak.
    Colchoneros
  • Obrisan korisnik19.02.2014. u 15:11
    ovo Rijeka mora dobit 2-3 razlike da se iskupe.......
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.02.2014. u 14:47
    naprijed Osjece, ajde možemo Rijeku smrvit
    Obrisan korisnik