Košarka

Video: Spursi tijesno slavili u Portlandu, Love i Timberwolvesi iznenadili Pacerse

Ivor Krapac • četvrtak, 20.02.2014.
Video: Spursi tijesno slavili u Portlandu, Love i Timberwolvesi iznenadili Pacerse
Foto: EPA

U NBA ligi će u četvrtak najviše pozornosti izazvati posljednji rok za razmjene igrača u aktualnoj sezoni, a večer prije toga, odigrano je 11 utakmica. San Antonio Spursi su pobjedom u Portlandu ponovno pokazali da se mogu snaći i oslabljeni, Minnesota Timberwolvesi su kod kuće zaskočili Indiana Pacerse, a Houston Rocketsi su u Los Angelesu bili uvjerljivi protiv domaćih Lakersa, u prvom gostujućem nastupu Dwighta Howarda protiv nekadašnjeg kluba...

Iako nije bilo Tonyja Parkera i Tima Duncana, a otprije nedostaje Kawhi Leonard, San Antonio Spursi (40-15) proslavili su treću pobjedu zaredom. Spursi su u noći sa srijede na četvrtak po našem vremenu došli do gostujućih 111:109 protiv Portland Trail Blazersa (36-18), koji sve više gube korak u Zapadnoj konferenciji, trenutno na petom mjestu.

Kao i večer ranije u gostujućem slavlju protiv Los Angeles Clippersa, i u Portlandu je Spurse vodio Patty Mills. Australac se istaknuo s 29 poena, 24 u drugom poluvremenu, dok je prvi u pratnji bio Talijan Marco Belinelli (20 poena, četiri skoka). Damian Lillard je s 31 poenom, šest asistencija i četiri skoka vodio Blazerse, kojima je zbog ozljede prepona nedostajao LaMarcus Aldridge. Nije bilo ni Joela Freelanda ni Meyersa Leonarda.

Utakmicu su obilježili usponi i padovi obje momčadi, uz odluku u završnici. Malo manje od dvije minute do kraja na semaforu je stajalo 101:101, da bi se Spursi potom odvojili do 107:101 i zapečatili pobjedu s po dva pogođena slobodna bacanja Dannyja Greena i Marca Belinellija za +5 manje od 15 sekundi prije završne sirene.

Predvođeni Kevinom Loveom, koji se istaknuo s 42 poena i 16 skokova, Minnesota Timberwolvesi (26-28) su kod kuće sa 104:91 svladali Indiana Pacerse (41-13), vodeće na Istoku. Pacersi su već u prvoj četvrtini gubili s 14 razlike i niti jednom nisu bili u vodstvu, a domaćima nije smetalo što su im nedostajali starteri Nikola Peković i Kevin Martin, koji i dalje pauziraju zbog ozljeda.

Gosti iz Indianapolisa su se rano u četvrtoj četvrtini približili na samo -5 (82:77), ali s odvajanjem Timberwolvesa do 94:79 sredinom završne dionice, više nije bilo puno dvojbi kome će pripasti pobjeda.

Corey Brewer i J.J. Barea pridružili su se Loveu s po 12 poena za domaću momčad, dok se Ricky Rubio istaknuo sa 17 asistencija, dodajući i šest poena i sedam skokova. Paul George bio je jedini izrazito raspoloženi igrač Pacersa, s 35 poena i 11 skokova, ali i sedam izgubljenih lopti.

Dwight Howard je prvi put u dresu Houston Rocketsa (37-17) igrao gostujuću utakmicu protiv Los Angeles Lakersa (18-36), u Staples Centeru dočekali su ga zvižduci, kako se moglo i predvidjeti, no ni njemu ni suigračima to nije previše smetalo. Rocketsi su s visokih 134:108 došli do svoje osme pobjede zaredom, dok su Lakersi pretrpjeli osmi uzastopni domaći poraz, produživši negativni klupski rekord u toj kategoriji.

Blake novi član Warriorsa

Umjesto s dosadašnjim suigračima u Staples Centeru, Steve Blake proveo je srijedu pripremajući se za put iz Los Angelesa u Oakland. Lakersi su ga u razmjeni poslali u Golden State Warriorse, koji traže širinu na vanjskim pozicijama, a u suprotnom smjeru otišli su Kent Bazemore i MarShon Brooks.

Lakersi su do posljednje pobjede pred svojim navijačima došli još 3. siječnja, sa 110:99 protiv Utah Jazza, a Howard ih je na povratku "počastio" s 20 poena, 13 skokova i tri blokade. James Harden pokazao je najviše, s 29 poena, 11 asistencija, šest skokova i četiri osvojene lopte, dok je Chandler Parsons imao 18 poena i pet skokova.

Domaća momčad ponovno je bila oslabljena nizom ozljeda. Među ostalima, izostali su Pau Gasol i Steve Nash, a dakako, otprije i Kobe Bryant, dok su najviše pokazali Wesley Johnson (24 poena, sedam skokova) i Kendall Marshall (20 poena, 16 asistencija).

Chicago Bullsi (28-25) sve jasnije potvrđuju da su se prilagodili životu bez Derricka Rosea i Luola Denga. Bullsi su trenutno u pozitivnom nizu, a četvrtu pobjedu zaredom ubilježili su na zahtjevnom gostovanju, s 94:92 protiv Toronto Raptorsa (29-25).

Domaća momčad je u završnici prve četvrtine već bila u dvoznamenkastom minusu, a deset poena razlike za Bullse stajalo je na semaforu i devet i pol minuta do kraja utakmice. Poslije 76:66 u korist gostiju, sve je ipak postalo puno zanimljivije.

Kyle Lowry je tricom donio Raptorsima približavanje na 91:89 minutu i pol do završne sirene, a domaći su deset sekundi do kraja bili i na samo -1 (93:92) i imali šansu za preokret. No, Jimmy Butler blokirao je pokušaj DeMara DeRozana za dvicu dvije sekunde prije završetka susreta, da bi potom na drugoj strani pogodio jedno od dva slobodna bacanja i time postavio konačni rezultat. DeRozan je sa sirenom probao zabiti s pola terena, nije ušlo.

Carlos Boozer je s 20 poena i osam skokova vodio Bullse, a Kirk Hinrich i D.J. Augustin pridružili su se s po 19 poena. Jimmy Butler imao je 16 poena, po šest skokova i asistencija, dok se Joakim Noah istaknuo s 13 asistencija, uz osam poena i četiri skoka. DeMar DeRozan ubilježio je 32 poena i pet skokova, a Kyle Lowry 16 poena, sedam asistencija i pet skokova za Raptorse.

Dvoboj momčadi koje su trenutno na pozicijama koje vode u doigravanje na Istoku dogodio se i u Atlanti. Washington Wizardsi (26-28) su sa 114:97 nadjačali domaće Hawkse (25-28), koji su pretrpjeli sedmi uzastopni poraz. Wizardsi su slavili na gostujućem parketu Hawksa prvi put poslije 11 poraza u nizu, s prekidom negativne serije koja je trajala od siječnja 2008. godine.

John Wall upisao je 21 poen, 12 asistencija i pet skokova, Trevor Ariza 19 poena i devet skokova, Bradley Beal 19 poena, šest asistencija i pet skokova, a Marcin Gortat 14 poena, 12 skokova i dvije blokade za goste iz Washingtona.

Paul Millsap (21 poen, 11 skokova, četiri asistencije) i Elton Brand (20 poena, 11 skokova) vodili su Hawkse, kojima sve teže ide bez Ala Horforda. U srijedu ponovno nisu mogli računati ni na Makedonca Peru Antića, koji je propustio 12. utakmicu zaredom zbog ozljede desnog gležnja.

Charlotte Bobcatsi (25-30) su drugi put u dvije večeri pokazali previše za Detroit Pistonse (22-32) i time povećali prednost pred momčadi iz Detroita u borbi za posljednje mjesto koje vodi u doigravanje. Bobcatsi su trenutno osmi, a Pistonsi deveti u Istočnoj konferenciji.

U utorak u Detroitu završilo je sa 108:96 za Bobcatse, a dvoboj u srijedu u Charlotteu donio je još veću razliku, sa 116:98 za domaću momčad. Al Jefferson istaknuo se s 29 poena i osam skokova, a Kemba Walker s 24 poena, 16 asistencija i pet skokova u dresu Bobcatsa, dok je Brandon Jennings s 20 poena i šest asistencija vodio Pistonse. Jennings je pri kraju susreta izgubio živce, uz isključenje u pretposljednjoj minuti zbog prepiranja sa sucima.

Cleveland Cavaliersi (22-33) nastavili su pozitivni niz poslije poraza od oslabljenih Los Angeles Lakersa početkom mjeseca, u susretu u kojem su Lakersi pri kraju imali samo četvoricu raspoloživih igrača i "prisilnog petog" Roberta Sacrea, koji je igrao sa šest osobnih pogrešaka, pod prijetnjom tehničke za svaku narednu. U klubu iz Clevelanda su nakon toga otpustili glavnog menadžera Chrisa Granta - i u međuvremenu samo pobjeđuju, s produženjem serije s domaćih 101:93 protiv Orlando Magica (16-40).

Cavaliersima je to bila šesta pobjeda u nizu, a u dolasku do slavlja najviše je pokazao Kyrie Irving, koji je imao 22 poena i po sedam skokova i asistencija. Tristan Thompson istaknuo se double-doubleom, sa 16 poena i 14 skokova, dok su Arron Afflalo (23 poena) i Nikola Vučević (20 poena, 12 skokova) vodili goste s Floride.

Nadu u odlazak u doigravanje još uvijek na životu drže i New York Knicksi (21-33), koji su s 42 poena Carmela Anthonyja došli do gostujućih 98:91 protiv New Orleans Pelicansa (23-30). J.R. Smith imao je 19 poena i pet skokova za Knickse, dok je Eric Gordon s 28 poena vodio Pelicanse.

Gosti iz New Yorka igrali su bez ozlijeđenih Amar'ea Stoudemirea i Andree Bargnanija, a u trećoj četvrtini ostali su bez Imana Shumperta, kojem je stradalo lijevo koljeno. Pretpostavlja se da je Shumpert pretrpio istegnuće medijalnog križnog ligamenta, što bi moglo utjecati na glasine da će biti razmijenjen prije posljednjeg roka u četvrtak, u slučaju da je ozljeda ozbiljnija.

Brooklyn Netsi (25-27) proslavili su prvu pobjedu u Salt Lake Cityju od 2008. godine. Netsi su sa 105:99 prekinuli četiri utakmice dugi niz gostujućih poraza od Utah Jazza (19-34), a najviše su zabili Joe Johnson (27 poena, šest asistencija, tri osvojene lopte) i Andray Blatche (25 poena, šest skokova). Deron Williams, bivši razigravač Jazza, ubilježio je 19 poena i sedam asistencija. Alec Burks imao je 23 poena i šest skokova, a Enes Kanter dodao je 18 poena i 10 skokova za domaće.

Paul Pierce propustio je čitavu četvrtu četvrtinu u dresu Netsa zbog problema s artritisom i nožnim palcem, a pored toga, gosti su bili s kraćom klupom poslije razmjene obavljene ranije u srijedu. Jason Terry i Reggie Evans poslani su u Sacramento Kingse, dok će se momčadi iz Brooklyna uskoro pridružiti Marcus Thornton.

Dosadašnja Thorntonova momčad pretrpjela je poraz na domaćem parketu. Kingsi (18-36) su u Sacramentu sa 101:92 izgubili od Golden State Warriorsa (32-22), koji su riješili utakmicu s deset poena prednosti (26:16) u četvrtoj četvrtini.

David Lee zabio je 23 poena i tome dodao 11 skokova, dok je Klay Thompson upisao 18 poena, pet asistencija i tri osvojene lopte za Warriorse. Andrew Bogut nije bio u akciji zbog ozljede lijevog ramena, ali i Kingsi su bili oslabljeni u reketu, s izostankom DeMarcusa Cousinsa, kojega muči ozljeda lijevog kuka. Isaiah Thomas bio je najraspoloženiji u dresu domaćina, s 26 poena i sedam asistencija, ali i sedam izgubljenih lopti.

Phoenix Sunsi (32-21) imali su dovoljno energije za dolazak do domaće pobjede nakon što su u utorak na velikoj nadmorskoj visini igrali produžetak i slavili na gostovanju kod Denver Nuggetsa. Sunsi su u srijedu sa 100:94 svladali Boston Celticse (19-36), uz vodeće uloge Markieffa Morrisa (18 poena), Gorana Dragića (17 poena, šest asistencija, dvije blokade) i Geralda Greena (17 poena, pet skokova).

Sunsi su i dalje bez Erica Bledsoea, kojega nema još od kraja 2013. godine zbog ozljede koljena, ali to ih previše ne usporava.

Rajon Rondo ubilježio je 18 poena, deset asistencija i sedam skokova, Brandon Bass 18 poena, osam skokova i dvije blokade, a Jeff Green 17 poena i pet skokova za Celticse.

NBA, 19.2.2014., rezultati:
Charlotte Bobcats - Detroit Pistons 116:98
Cleveland Cavaliers - Orlando Magic 101:93
Toronto Raptors - Chicago Bulls 92:94
Atlanta Hawks - Washington Wizards 97:114
Minnesota Timberwolves - Indiana Pacers 104:91
New Orleans Pelicans - New York Knicks 91:98
Phoenix Suns - Boston Celtics 100:94
Utah Jazz - Brooklyn Nets 99:105
Portland Trail Blazers - San Antonio Spurs 109:111
Sacramento Kings - Golden State Warriors 92:101
Los Angeles Lakers - Houston Rockets 108:134

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • johnny00820.02.2014. u 17:00
    svaka cast ove sezone na nba izvjestajima, stvarno su iscrpni i jako dobro napisani, i jos najvaznije, dosta brzo nakon tekme ;) keep up the good work ;)
    johnny008
  • nido20.02.2014. u 13:03
    Bravo Krapac!
    nido