Zimski sportovi

Norvežanke na postolju, Vedrana Malec na 53. mjestu

Ivan Blažević • subota, 22.02.2014.
Norvežanke na postolju, Vedrana Malec na 53. mjestu
Foto: EPA

U današnjem skijaškom trčanju za žene na 30 kilometara naša predstavnica Vedrana Malec nije se uspjela približiti medalji. Zlato je osvojila Norvežanka Marit Bjoergen, a naša Vedrana za njom je kasnila gotovo 14 minuta i u svom prvom velikom maratonu karijere završila na 53. mjestu.

Naša predstavnica na skijaškom trčanju, Vedrana Malec(23), svoj je posljednji nastup u Sočiju završila na 53. mjestu, predzadnjem od svih učesnica koje su završile utrku.

Norveška je, međutim, imala velikog razloga za slavlje što se tiče njenog konta osvojenih medalja. Naime, njihove predstavnice zauzele su sva tri mjesta na postolju, čime je Norveška ostala u samom vrhu poretka u ukupnom broju osvojenih medalja na ovim Olimpijskim igrama.

Na 30 kilometara pobjedu je ostvarila najveća favoritkinja Marit Bjoergen koja je s prolaznim vremenom od 1:11:05.2 završila na prvom mjestu i uzela zlatnu medalju. Drugo je mjesto osvojila njena sunarodnjakinja Therese Johaug, zakasnivši za Bjoergen nešto više od dvije sekunde, što joj je donijelo srebro. Treće mjesto i brončana medalja pripali su još jednoj Norvežanki, Kristin Stoermer Steiri, koja je za drugoplasiranom Johaug zakasnila dvadesetak sekundi.

Norveška se u ukupnom poretku po broju osvojenih medalja nalazi na drugom mjestu, sa njih 25. Ispred njih je, zahvaljujući današnjim uspjesima, izbila Rusija sa ukupno 29 medalja, dok se na trećem mjestu nalazi Kanada sa 24 medalje, samo jednom manje od Norveške.

Našu Vedranu Malec sutra čeka posljednja obaveza, kada će na zatvaranju Olimpijskih igara nositi hrvatsku zastavu.

Rezultati natjecanja:
1. Marit Bjoergen, Norveška, 1:11:05.2
2. Therese Johaug, Norveška, 1:11:07.8
3. Kristin Stoermer Steira, Norveška, 1:11:28.8
4. Kerttu Niskanen, Finska, 1:12:26.9
5. Eva Vrabcova-Nyvtlova, Češka, 1:12:27.1
.......

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!