Nogomet

Video: Puljić zabio za pobjedu Genta kod Standarda, Pranjić strijelac u remiju Panathinaikosa

Branimir Korać • nedjelja, 23.02.2014.
Video: Puljić zabio za pobjedu Genta kod Standarda, Pranjić strijelac u remiju Panathinaikosa
Foto: EPA

Ante Puljić i Danijel Pranjić upisali su se ove nedjelje među strijelce i to u važnim susretima svojih momčadi. Gent je gostovao u Liegeu kod Standarda, a Puljić je zabio za pobjedu dok je Pranjić doveo Panathinaikos u vodstvo u remiju protiv Ergotelisa...

Serija od 16 utakmica Standarda bez poraza u belgijskom prvenstvu prekinuta je u Liegeu gdje je Standard ugostio momčad Genta. Vodeća momčad belgijskog prvenstva očekivala je novu pobjedu, sedmu u nizu, međutim gosti iz Genta priredili su iznenađenje.

Za to je zaslužan hrvatski stoper Ante Puljić koji je ove zime iz Lokomotive preselio u Gent te je sada u 89. minuti glavom pogodio za 3:2 Genta i neočekivanu pobjedu.

Puljić je odradio svih 90 minuta, a osim postignutog pogotka, zaradio je i žuti karton u završnici prvog dijela.

Inače, sve je krenulo prema planu za Standard koji je poveo u 15. minuti golom De Sarta, međutim vrlo brzo gosti su stigli do preokreta. Prvo je Kanu autogolom poravnao na 1:1 da bi Lepoint donio vodstvo Gentu.

Standard je u rezultatskom minusu bio sve do 86. minute kada je golom Mujangija iz kaznenog udarca poravnao na 2:2, no već tri minute kasnije Puljić zabija za iznenađujući rasplet.

Dobar posao odradio je i Danijel Pranjić u Panathinaikosu, međutim njegov pogodak nije bio dovoljan za tri boda protiv Ergotelisa i održavanje koraka s trećeplasiranim Atromitosom.

Hrvatski reprezentativac je doveo svoju momčad u vodstvo u 20. minuti krasnim udarcem iskosa, a pogodak ide na dušu gostujućem vrataru Stojkoviću.

Međutim domaćin nije zadržao vodstvo, u početnim minutama drugog poluvremena Badibanga je poravnao na 1:1 i donio bod Ergotelisu.

Pranjić i Gordon Schildenfeld odradili su svih 90 minuta za Panathinaikos dok je Mladen Petrić u 66. minuti zamijenio Karelisa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!