Rukomet

Dvoršek: "Meškov i bivši Zagrebaši dolaze se dokazati, no i mi želimo dobar rezultat"

Zvonka Keliš, Danijela Lemaić • ponedjeljak, 24.02.2014.
Dvoršek: "Meškov i bivši Zagrebaši dolaze se dokazati, no i mi želimo dobar rezultat"

Rukometaši CO Zagreba nisu imali mnogo vremena za odmor nakon subotnjeg slavlja nad St. Petersburgom te se sada okreću SEHA ligi u sklopu koje im u utorak u zagrebačku Arenu stiže uvijek neugodan bjeloruski Meškov Brest koji će zajedno sa svojim bivšim Zagrebašima pokušati ponovno uzeti puni plijen hrvatskome prvaku. Riječ, dvije o nadolazećem dvoboju stoga su kazali Zagrebov trener Boris Dvoršek te mladi Luka Šebetić.

Hrvatski i regionalni rukometni prvak okončao je ove subote svoj ovosezonski europski put te se od najelitnijeg europskog rukometnog natjecanja oprostio slavljem nad ruskim St. Petersburgom, dok je posljednje mjesto u osmini finala Lige prvaka ugrabila ekipa ukrajinskog Motor Zaporožja. Svega nekoliko dana nakon subotnjeg razočaranja vrijeme je da se momčad CO Zagreba okrene svome regionalnome putu u sklopu čijeg 14. kola je očekuje itekako težak i zanimljiv dvoboj s bjeloruskim Meškov Brestom te nastavak puta prema Final Fouru SEHA lige.

Šebetić: "Očekujem pobjedu i ništa manje od toga"

Mladi desni vanjski CO Zagreba Luka Šebetić u posljednje vrijeme vrijeme itekako dobro pokazuje što sve zna i umije te stoga protiv Meškova najavljuje sigurno slavlje svoje momčadi: "Očekujem pobjedu i ništa manje od toga. Meškov je vrlo jaka ekipa, vrlo dobro nas poznaje jer ima puno igrača koji su igrali u Zagrebu, ali poznajemo i mi njih. Tamo smo izgubili iako smo trebali pobijediti, ali odigrali smo loše. Stoga se nadam kako ćemo u utorak slaviti."

Nastavio je potom Zagrebov igrač: "Špiler je pokretač, imaju novog lijevog i desnog vanjskog, novog pivota, Markotić je u sjajnoj formi. Mislim da su najjači na sredini, malo manje igraju na krila. Moramo paziti da nam ne vuku kontre."

"Bilo je lijepo vidjeti veliki broj navijača protiv St. Petersburga te se nadam kako će doći u istom broju podržati nas i na utakmici protiv Meškova", za kraj je kazao Šebetić.

Dan uoči ogleda s Bjelorusima trener CO Zagreba Boris Dvoršek stoga je kazao: "Svjesni smo da je teška utakmica pred nama te da i nama i njima treba pobjeda za Final Four. Mi na tablici izgledamo sigurni, naime, prvi smo, ali definitivno nam trebaju još najmanje dvije pobjede ako želimo zadržati to vodeće mjesto", kazao je Dvoršek te nadodao: "Utakmicu u utorak mi moramo dobiti, u ovom trenutku smo zaboravili Ligu prvaka, to je iza nas i fokusirani smo na SEHA ligu. Trenirali smo ujutro i čeka nas još jedan trening."

Nastavio je potom Zagrebov strateg o momčadi koja je na svome terenu, u sklopu petoga kola SEHA lige uzela puni plijen protiv Zagrebaša (21:19): "Znamo gdje nam prijeti opasnost Meškova i da je to ekipa koja je jača nego u prvom dijelu sezone. Doveli su Malinovića i Stojkovića koji je vrhunski pivot. Posloženi su i u dobroj su formi, to je ekipa koja je doma dobila Metalurg i sigurno da u Zagreb dolazi po pobjedu kako bi osigurala put na završnicu regionalne lige."

U Zagreb se ovoga utorka tako vraćaju brojni bivši Zagrebaši koji bi mogli dobro namučiti svoje donedavne klupske kolege: "Također, Meškov se dolazi dokazivati jer tu ima puno igrača koji su upravo iz Zagreba otišli u Meškov, na čelu s trenerom Babićem koji se sigurno želi dokazati protiv nas, a tu su još Sršen, Špiler, Pešić... No, mi smo spremni i željni dobrog rezultata nakon ispadanja iz Lige prvaka."

"Znamo s čim možemo iznenaditi Meškov i volio bih da ljudi dođu u velikom broju jer je to zaista derbi utakmica SEHA lige. Tamo smo izgubili 21:19 stoga želim što bolju utakmicu kako bi zadržali to prvo mjesto koje držimo", zaključio je Dvoršek.

Foto: Matija Hećimović

SEHA liga, skupina A

1Motor Zaporožje 10314:274+4024
2Vardar Skoplje 10319:291+2824
3Prešov 10262:242+2015
4Vojvodina 10269:265+415
5Nexe Našice 10299:268+3112
6BSU 10235:358-1230

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

SEHA liga, skupina A

1Motor Zaporožje 10314:274+4024
2Vardar Skoplje 10319:291+2824
3Prešov 10262:242+2015
4Vojvodina 10269:265+415
5Nexe Našice 10299:268+3112
6BSU 10235:358-1230

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!