Ostali sportovi

U Sukošanu odigran posljednji Masters sezone

Sportnet • ponedjeljak, 24.02.2014.
U Sukošanu odigran posljednji Masters sezone

Vlatka Lešić iz Varaždina i Boris Krčmar iz Zagreba ukupni su pobjednici Masters serije Hrvatskog pikado saveza za sezonu 2013/14. Četvrti i posljednji ovosezonski masters odigran je u Sportskoj dvorani Osnovne škole Sukošan, a okupilo se oko 200 pikadista iz svih dijelova Hrvatske koji su se borili za pozicije koje osiguravaju izravan plasman na Pojedinačno prvenstvo Hrvatske koje će se početkom travnja održati u Sesvetama.

Turnir u Sukošanu obilježila je Jasna Šegvić koja je slavila u sve tri discipline u konkurenciji dama. Splićanka koja je posljednjih nekoliko godina redovito među najboljim hrvatskim pikadisticama, odličnim je igrama izborila i status reprezentativke te nastupila na EP 2012. u Antalyji, ali na HPS mastersima je slavila tek jednom, i to u svom debitantskom nastupu u rujnu 2010. godine u Kaštelima. U Sukošanu je to obilato nadoknadila i ugrabila sva tri zlata. Da stvar bude slađa, u sva tri finala stigla je iz repasaža, što znači da je u finalu morala svoje protivnice pobijediti dva puta kako bi nadoknadila taj hendikep.

U obje pojedinačne discipline, 501 MO i Cricketu, sudarala se s Vlatkom Lešić, najboljom našom igračicom koja je osigurala naslov ukupne pobjednice Masters serije i prije posljednjeg turnira, a vodeća je i u ukupnom poretku Europske masters serije. Šegvić je upisala tri pobjede i jedan poraz. Treće zlato dodala je u disciplini parova u kojoj je slavila zajedno s klupskom suigračicom iz ekipe Bila Boja Rinom Radun.

Boris Krčmar, najbolji svjetski igrač elektroničkog pikada, osvojio je dva zlata (501 MO i parovi) i srebro (Cricket) te zahvaljujući tome na ukupnoj listi pretekao Ivicu Cavrića i tako dodao svoj ukupno šesti naslov pobjednika Masters serije HPS-a, po čemu je apsolutni rekorder. Jedini koji mu je uspio parirati u Sukošanu bio je Vladimir Lešić koji ga je dva puta pobijedio u Cricketu, te jednom u parovima.

No, najviše razloga za zadovoljstvo imali su domaći igrači koji su, nošeni sjajnom podrškom navijača, osvojili čak četiri medalje i tako ostvarili najveći uspjeh u kratkoj povijesti Pikado saveza Zadarske županije. Posebno spominjanje zaslužuju Šime Buterin, član Pikado kluba Novi Bokanjac koji je osvojio broncu u disciplini Cricket, a bolji od njega bili su samo Krčmar i Lešić, te Tomislav Markić (PK Novi Bokanjac) i Božo Smolić (PK Barba) koji su priredili najveće iznenađenje osvajanjem srebra u disciplini parova.

U konkurenciji igrača 2. kategorije slavio je mladi Zagrepčanin Tomislav Vlašić, dok je naslov ukupnog pobjednika Masters serije očekivano završio u rukama Zadranina Matea Iveljića. Kod igrača 3. kategorije turnir je osvojio Tino Babić iz Runovića, a naslov ukupnog pobjednika je osvojio Mirko Presečki iz Zagreba. Kod juniora je slavio je Valentino Šivalec iz Sv. Križa Začretje, dok je ukupni pobjednik Zagrepčanin Tomislav Vlašić.

SENIORKE - 501 MO:
1. Jasna Šegvić
2. Tanja Perić
3. Vlatka Lešić

SENIORKE CRICKET:
1. Jasna Šegvić
2. Vlatka Lešić
3. Darija Balen

SENIORKE PAROVI - 501 MO:
1. Jasna Šegvić & Rina Radun
2. Josipa Spahija & Branka Antonia Stričan
3. Josipa Radić & Maja Tešija

SENIORI 1. KATEGORIJA - 501 DO:
1. Boris Krčmar
2. Alan Ljubić
3. Ivica Cavrić

SENIORI 2. KATEGORIJA - 501 MO:
1. Tomislav Vlašić
2. Ante Vranjeka
3. Ante Toni Frleta

SENIORI 3. KATEGORIJA - 501 SO:
1. Tino Babić
2. Goran Salopek
3. Toni Miše

SENIORI CRICKET:
1. Vladimir Lešić
2. Boris Krčmar
3. Šime Z. Buterin

SENIORI PAROVI - 501 MO:
1. Boris Krčmar & Alan Ljubić
2. Tomislav Markić & Božo Smolić
3. Vladimir Lešić & Zvonimir Lešić

JUNIORI U-18 - 501 SO (9):
1. Valentino Šivalec
2. Tomislav Vlašić
3. Matija Strepački

UKUPNI POBJEDNICI MASTERS SERIJE 2013/14.

SENIORKE: Vlatka Lešić (Varaždin)
SENIORI 1. KATEGORIJA: Boris Krčmar (Zagreb)
SENIORI 2. KATEGORIJA: Mateo Iveljić (Zadar)
SENIORI 3. KATEGORIJA: Mirko Presečki (Zagreb)
JUNIORI: Tomislav Vlašić (Zagreb)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!