Ostali sportovi

Odlične vijesti iz Praga, Blanka Vlašić ponovno skače preko dva metra

Branimir Korać • utorak, 25.02.2014.
Odlične vijesti iz Praga, Blanka Vlašić ponovno skače preko dva metra
Foto: EPA

U Pragu je danas održan dvoranski miting na kojem je nastupilo i nekoliko hrvatskih natjecatelja. Blanka Vlašić pokazala je da je na pravom putu povratka odnijevši pobjedu u skoku u vis s preskočena dva metra...

Odlične vijesti došle su iz Praga gdje je Blanka Vlašić nastupala na tamošnjem dvoranskom mitingu. Iako je još uvijek u fazi povratka nakon ozljede, Vlašić se pobjedom priključila biranom društvu s preskočena dva metra.

Hrvatska rekorderka slavila je s preskočenih 200 centimetara ispred drugoplasirane Ane Šimić koja je preskočila 190 centimetara. Osim Vlašić, ove sezone su preko dva metra išle samo Maria Kučina, Kamila Stepaniuk i Ruth Beitia i njezin nastup je sjajna vijest uoči Sopota.

Na 60 metara za atletičare najbrži je bio Kim Collins koji je u finalu istrčao brzih 6.49. Collins je tako postao jedan od rijetkih atletičara koji su se ove sezone spustili ispod 6.50, a slavio je s tri stotinke boljim vremenom od Dwaina Chambersa i s četiri stotinke bržim rezultatom od Chambersovog sunarodnjaka Richarda Kiltyja.

Kod atletičarki na istoj dionici s novim rekordom mitinga u vremenu 7.17 slavila je Gabonka Milama Ruddy Zang ispred Jamajčanke Aleen Bailey i Britanke Desiree Henry.

Mateo Ružić nastupio je na neuobičajenoj dionici od 500 metara i zauzeo je treće mjesto s rezultatom 1:02.21 iza Čeha Pavela Maslaka i Britanca Conrada Williamsa.

Solidan rezultat ostvarila je Britanka Jennifer Meadows na 800 metara istrčavši 2:01.67 i na taj način svladavši Lenku Masnu u finišu sa 16 stotinki prednosti.

Svoju najbržu utrku ove sezone istrčao je Dayron Robles koji je na 60 metara s preponama ostvario vrijeme 7.51 i uvjerljivo slavio s devet stotinki prednosti ispred Grka Konstantinosa Douvalidisa.

Na istoj dionici kod atletičarki vrlo brza bila je Tiffany Porter sa 7.91 što je drugi rezultat sezone, druga je bila Belgijka Eline Berings, a dobar nastup upisala je naša Andrea Ivančević koja je zauzela treće mjesto s državnim rekordom 8.14.

U skoku u vis za atletičare ponovno je briljirao Ivan Uhov koji je preskočio 2.42 i tako postavio europski dvoranski rekord. Pokušao je Uhov srušiti i Javiera Sotomayora koji drži svjetski rekord s 2.43, ali sva tri puta je rušio na 2.44.

Kvalitetni rezultati ostvareni su i u muškom troskoku gdje je s najboljim skokom sezone od 17.32 pobjedu odnio Kubanac Pedro Pablo Pichardo.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik05.03.2014. u 21:26
    Samo hrabro naprijed Blanka!:)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.02.2014. u 23:57
    "Želim samo skakati, centimetri nisu bitni." :)
    Obrisan korisnik
  • oKRamxII25.02.2014. u 22:46
    Ivančević nije išla samo osobni rekord već i državni rekord, slobodno i to napišite.
    oKRamxII
  • Obrisan korisnik25.02.2014. u 22:34
    bravo Blanka!
    Obrisan korisnik