Tenis

Đoković rutinski krenuo u obranu naslova u Dubaiju, Del Potro ponovno ozlijeđen

Vedran Babić • utorak, 25.02.2014.
Đoković rutinski krenuo u obranu naslova u Dubaiju, Del Potro ponovno ozlijeđen
Foto: EPA

Kompletirani su svi mečevi prvog kola ATP turnira u Dubaiju. Branitelj naslova Novak Đoković lako je apsolvirao Denisa Istomina, a u drugom su mu se kolu pridružili, između ostalih, Tomaš Berdych i Jo-Wilfried Tsonga. Drugi nositelj Juan Martin Del Potro bio je prisiljen predati zbog novih problema s ručnim zglobom...

Drugi tenisač svijeta Novak Đoković nastavio je svoju dominaciju u međusobnim susretima s Denisom Istominom. Đoković je slavio 6:3, 6:3 pa tako sada vodi 5-0 protiv Uzbekistanca. Srpski je tenisač realizirao tri break lopte od 12, a Istomin nije iskoristio ni jednu od četiri.

"Nije bilo lako kao što rezultat pokazuje. Morao sam se dobro potruditi za svoje gemove. Servis me jako dobro služio u drugom setu i pomogao mi je dobiti puno jeftinih poena. Naravno, kada ne igrate 4-5 tjedana, to se osjeti na terenu. Puno sam trenirao nastojaći poboljšati svoju igru i sve će doći na svoje mjesto prije ili kasnije", izjavio je Đoković, inače četverostruki osvajač Dubaija.

U drugom će kolu Đoković igrati protiv nezgodnog Španjolca Roberta Bautiste Aguta.

Drugi nositelj Juan Martin Del Potro ponovno je u problemima. Nakon što je izgubio prvi set protiv Somdeva Devvarmana 7:6 (3), bio je prisiljen predati zbog bolova u lijevom ručnom zglobu.

"Zglob me jako boli i svi znaju što mi se dogodilo prije četiri godine sa zglobom druge ruke. Danas je bilo jako teško igrati, dao sam sve od sebe. Jako je teško igrati na takav način, sa sliceovima. Ne mogu biti igrač kakav želim", tužan je bio Del Potro, koji je posljednje dvije godine gubio u polufinalu. Podsjetimo, Argentinac je skoro cijelu 2010. godinu propustio zbog ozljede desnog ručnog zgloba.

Indijac Devvarman, koji je za nastup dobio pozivnicu organizatora, sada ima dobru priliku za plasman u treće kolo. Sljedeći mu je protivnik, naime, još jedan vlasnik pozivnice, Malek Jaziri. Tunižanin je s 0:6, 6:4, 7:6 (4) izbacio Nizozemca Igora Sijslinga pritom spasivši čak pet meč-lopti kod 5:6 u trećem setu.

Trećepostavljeni Tomaš Berdych rutinski je sa 6:3, 6:4 porazio kvalifikanta Mariusa Copila iz Rumunjske. Čeh je po jednom u svakom setu oduzeo servis suparniku, a za pobjedu mu je bilo potrebno čak sedam meč-lopti. Lanjski finalist u drugom će kolu igrati protiv Sergija Stahovskog, koji je eliminirao Ivana Dodiga.

Peti nositelj Jo-Wilfried Tsonga svladao je Victora Hanescua 6:2, 6:4, dok je šestopostavljeni Mihajl Južni bio bolji od Michala Przysieznog 6:3, 6:4.

Drugo su kolo izborili još James Ward, Radek Štepanek, Lukaš Rosol i Nikolaj Davidenko.

ATP Dubai, 1. kolo:
Đoković (Srbija, 1) - Istomin (Uzbekistan) 6:3, 6:3
Ward (VB, WC) - Gabašvili (Rusija) 2:6, 6:4, 7:6 (6)
Južni (Rusija, 6) - Przysiezny (Poljska) 6:3, 6:4
Štepanek (Češka) - Russell (SAD) 5:7, 6:3, 6:1
Rosol (Češka) - Brands (Njemačka) 7:6 (4), 6:4
Tsonga (Francuska, 5) - Hanescu (Rumunjska) 6:2, 6:4
Davidenko (Rusija) - Golubev (Kazahstan) 7:6 (6), 6:4
Berdych (Češka, 3) - Copil (Rumunjska, Q) 6:3, 6:4
Jaziri (Tunis, WC) - Sijsling (Nizozemska) 0:6, 6:4, 7:6 (4)
Devvarman (Indija, WC) - Del Potro (Argentina, 2) 7:6 (3), predaja Del Potra

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisTop temaATP Tour
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik26.02.2014. u 09:20
    sodarling
    Obrisan korisnik
  • Archie Bronson26.02.2014. u 03:59
    Izbaci uljeza: Ančić, Del Potro, Federer, Soderling, Rios, Coria, Mečir.
    Archie Bronson
  • Obrisan korisnik25.02.2014. u 21:56
    Del Potro bi morao žrtvovati 6 mjeseci i riješiti zglob operativnim zahvatom, druge mu izgleda nema, ako se Anjuhica odlučila na operaciju lakta u najosjetljivjim sportskim godinama kad je svaki dan napretka zlata vrijedan, onda bi i Del Potro morao istim putem makar oporavak trajao i duže.
    Obrisan korisnik