Zimski sportovi

Bodovi pripali Dinamu, Medvjedima nova prilika u Moskvi

Sportnet • srijeda, 26.02.2014.
Bodovi pripali Dinamu, Medvjedima nova prilika u Moskvi
Foto: Davor Sajko

Medvjedi su nastavak sezone počeli u Rigi kod Dinama. Drugi međusobni susret ovih dvaju suparnika završio je ponovo pobjedom Dinama i ponovo rezultatom 5:1. Bodovi su pripali Dinamu, a Medvjedi će novu priliku za osvajanje "trice" imati već u petak u Moskvi protiv CSKA.

"Utakmicu su definirali trenuci koje je Dinamo, za razliku od nas, iskoristio i time osigurao bodove. Shorthanded gol u drugoj trećini, kao i onaj gol iz bulija, dva su momenta koja su podigla Dinamo. Ako pogledamo svih pet golova, za shorthanded gol, gol iz bulija i četvrti gol iz powerplaya mi smo krivi. Neke situacije smo morali odigrati bolje, ali izgubili smo previše bitaka", rekao je trener Medveščaka Mark French osvrnuvši se na identičan rezultat kao onaj iz prve utakmice koja je odigrana u rujnu 2013. u Domu sportova:

"Teško je uspoređivati te dvije utakmice, čak ni trećine nisu tekle isto, ali bilo je nekih sličnosti između njih."

Medvjede je u Rigi dočekao okrnjena momčad Dinama kojoj su nedostajala šestorica igrača (pet ozlijeđenih, jedan suspendiran), a među ozlijeđenima su se našli i najbolji strijelci Kyle Wilson i Miks Indrasis. Unatoč tome, očekivao ih je težak susret jer je upravo Dinamo jedan od onih klubova protiv kojih se zagrebački oklopnici bore za što bolje mjesto na ljestvici Zapadne konferencije i prednost domaćeg leda u doigravanju, a i većina Riginih igrača nastupila je na netom završenim Olimpijskim igrama. Medvjedi su susret u Areni Riga otvorili golom. Nakon samo minute i 48 sekundi igre Mark Popovic i Matt Ellison namjestili su pak Charlesu Lingletu koji je doklizao do Dinamove mreže, probio se kroz gužvu koja je nastala ispred Mikaela Tellqvista i osigurao vodstvo. Tijekom prve trećine igrači Medveščaka bili su opasniji od domaćina, omjer udaraca na gol bio je 9:4 u njihovu korist, ali vratara Dinama više nije propustio niti jedan pak u mrežu.

"Prvu trećinu smo odigrali dobro, poveli smo rano. No, u drugoj i trećoj smo napravili nekoliko pogrešaka. Trenutak kada je Dinamo zabio gol iz situacije manje bio je jedan od odlučujućih, kao i gol iz bulija. Već dugo nismo primili takve golove. Proanalizirat ćemo ovu utakmicu i pripremiti se dobro za iduću. Ovo su nam važni susreti i ne smijemo si u ovom trenutku dopustiti ovakve stvari", izjavio je Matt Ellison.

U drugoj trećini, nakon što su u 31. minuti Medvjedi pokušali sa šest igrača doći do dva gola razlike i nakon što je Marcel Hascak u istoj toj minuti zaradio dvominutnu kaznu, uslijedio je preokret. Dinamo je bez obzira na situaciju s igračem manje u 32. uspio izjednačiti uz pomoć Marcela Hosse, dok je pak branič Medveščaka Mark Popovic dobio 10 minuta kazne. Pet minuta kasnije Roberts Bukarts povisio je na 2:1. "Dinamo je igrao dobro i iskoristio je prilike koje su mu se otvorile, dok mi neke svoje zadatke nismo dobro odradili. Nakon što smo dobro odigrali prvu trećinu, u drugoj je Dinamo dobio zamah onim shorthanded golom", rekao je Jonathan Cheechoo.

U posljednjoj trećini domaćini su nastavili ono što su počeli u drugoj dionici te su do kraja susreta nanizali još tri gola. Marcel Haščak u 48., Sandis Ozolins u 54. iz powerplaya te Lauris Darzins u 59. pogotkom u praznu mrežu.

Spomenimo još kako su navijači Dinama u susretu s Medveščakom pokušali srušiti rekord u najglasnijem navijanju u dvorani koji su Medveščakovi navijači postavili u siječnju u Areni Zagreb. Navijači Medveščaka dostigli su jačinu od 130.02 decibela, ali navijači Rige nisu je uspjeli nadmašiti.

KONTINENTALNA HOKEJSKA LIGA

DINAMO RIGA - KHL MEDVEŠČAK ZAGREB 5:1 (0:1, 2:0, 3:0)

RIGA - Arena Riga. Gledatelja 7350. Suci: Bjelov, Gusev, Koršak, Černišev.

STRIJELCI:

0:1 MED Linglet (Ellison, Popovic, 2)
1:1 DIN Hossa (Bicevskis, 32) SH1
2:1 DIN Bukarts (Dzerins, 37)
3:1 DIN Haščak (Szczechura, Nizivijs, 48)
4:1 DIN Ozolins (Darzins, 54) PP1
5:1 DIN Darzins (Szczechura, 59) EN

DINAMO RIGA: Tellqvist, Sedlaček, Begovs, Ozolinš, K. Redlihs, Sotnieks, Skvorcovs, J. Redlihs, Nizivijs, Džerinš, Robinson, Szczechura, Cipulis, Bukarts, Haščak, Pujacs, Hossa, Darzins, Upitis, Bicevskis.

KHL MEDVEŠČAK: Brust, Dekanich, O'Connor, Klubertanz, Popovic, Linglet, Thomas, Nyström, Švarny, Glumac, Murray, Cheechoo, Vesce, Ryan, Murley, Kane, Letang, Iggulden, Foster, Bjorkstrand, Ellison, Katic.

ISKLJUČENJA: Dinamo 22, Medveščak 16.

UDARCI NA GOL: Dinamo 20, Medveščak 28.

Autor: http://www.medvescak.com/

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!