Zimski sportovi

Video: Buffalu druga pobjeda, poraz Habsa

Željka Jurkas • četvrtak, 27.02.2014.
Video: Buffalu druga pobjeda, poraz Habsa

Četiri susreta odigrana su u NHL-u sa srijede na četvrtak. Dvije utakmice pune preokreta i golova i dvije s minimalnim učincima odlučivane na samom kraju. Kingsi su napokon našli napad, a Nucksi način kako pobijediti...

U zanimljivoj utakmici prepunoj golova i preokreta konačno slavlje je pripalo Sabersima. Dvadeset i dvije sekunde u produžetku, Matt D'Agostini vidio je grešku obrane Bruinsa - Loui Eriksson ostavio je pak, a Zdeno Chara se nije stigao na vrijeme vratiti i udarcem ispod desne noge Chada Johnsona Buffalo je slavio drugi put u dva dana. Domaćini su uzimali vodstvo u prvoj te ponovno u drugoj trećini, da bi u trećoj momčad Bostona prvi puta došla u vodstvo koje manje od minute prije kraja Matt Moulson pretvara u izjednačenje. Moulson se na taj način iskupio za skrivljeni powerplay na kojem su Bruinsi došli u vodstvo. "Od naše momčadi se više očekuje i mi smo danas trebali trebali pobijediti. Imali smo utakmicu pod kontrolom i napravili greške na kojima su zabili", kratak je bio trener Bruinsa Claude Julien.

Detroit Red Wingsi spadaju u jednu od top tri momčadi koje su pogođene ozljedama ove sezone. Iako mi je roster daleko od zdravog i potpunog, sve se kreće prema boljem. U gostima kod Canadiensa poveli su sredinom prve powerplay golom Todda Bertuzzija. Rezultat se održao do samoga kraja utakmice. Dvadeset i devet sekundi prije isteka vremena Brian Gionta donio je razlog za slavlje Bell Centru. Utakmica je otišla u produžetak, a dvadeset i osam sekundi prije isteka Gustav Nyquist uzeo je drugi bod za goste. "Mislim da smo sve dobro odigrali, pa i zadnju minutu utakmice. Bilo je jako tijesno. Bilo bi bolje da smo više pucali, ali osim toga, bio je to susret dvije momčadi koje su išle čvrsto i tražile pak tako da mjesta baš i nije bilo. Mislim da smo odigrali dobro, s dobrom strukturom", rekao je za službene stranice trener Wingsa Mike Babcock.

Više od zabrinjavajućeg broja poraza u zadnjim utakmicama prije Olimpijskih igara, momčad Los Angeles Kingsa mučila je nemogućnost zabijanja golova. U zadnjih jedanaest susreta ukupno petnaest puta zatresli su protivničku mrežu. Ako je suditi prema nastupu na Igrama i prvoj utakmici nakon njih, Kingsi su pronašli rješenje. Ukupno šest puta zatresla se mreža iza leđa Jean-Sebastiena Giguera, od čega je strijelac dvaput bio Anže Kopitar. "Mislim da smo dobro igrali. Bili smo u zaostatku od dva, ali na kraju, uspjeli smo doći do bodova. Nisu najlakše izboreni, ali uzet ćemo ih", rekao je Kopitar za klupske stranice. Colorado se na domaćem ledu nije lako predao i sve do kraja druge trećine držao vodstvo zahvaljujući powerplay jedinici koja je čak triput našla put preko Martina Jonesa. Kingsi su uzeli kratko vodstvo u prvoj trećim golom sezone Robyna Regehra na asistenciju Kopitara. Colorado je u dva navrata zabio dva uzastopna gola i pri rezultatu 4:2, Kingsi se vraćaju golovima Kopitara i Jeffa Cartera unutar dvije minute. Kopitar donosi pobjednički gol na powerplayu, a Justin Williams zabija u praznu mrežu.

Ulaskom u olimpijsku stanku Vancouver Canucksi su doživjeli najgori niz poraza od 1999. Povratak kapetana Henrika Sedina koji je zbog ozljede rebara propustio nastup u Sočiju, i veliki odmor pokazali su se kao pun pogodak za posrnulu momčad. Ugostili su vodeću momčad Centralne divizije i uzeli oba boda jedinim golom na sredini treće trećine. Jannik Hansen pobjegao je obrani St. Louisa, uhvatio odlično dodavanje Toma Sestita i prevario Jaroslava Halaka. "Ovo je jako velika pobjeda za nas odmah nakon pauze i možemo se dobro osjećati oko svoje igre. Bluesi su jedna od najkompletnijih momčadi Lige, igrali smo dobro s njima ove sezone i to smo ponovili večeras", rekao je nakon utakmice kapetan domaćina H. Sedin.

NHL:
Buffalo Sabres – Boston Bruins 5:4 produžetak
Montreal Canadiens – Detroit Red Wings 1:2 produžetak
Colorado Avalanche – Los Angeles Kings 4:6
Vancouver Canucks – St. Louis Blues 1:0

Foto: Wikipedia, Michael Miller

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!