Zimski sportovi

Video: Hat trick Pavelskog i Franzena, shutout Quicka i Kuempera

Željka Jurkas • petak, 28.02.2014.
Video: Hat trick Pavelskog i Franzena, shutout Quicka i Kuempera

Samo četiri momčadi NHL-a imale su odmor u četvrtak navečer. U dvanaest odigranih susreta, s prosjekom golova većim od šest po utakmici, tri su utakmice otišle u produžetak, dva vratara su zaključala svoje mreže, Washington je našao svoj napad, Predatorsi su napravili preokret, Sharski i Wingsi se raspucali, a Rangersi zadržali Hawkse...

Tri gola unutar manje od tri minute u prvoj trećini bila su dovoljna New Jersey Devilsima da svladaju Columbus. Dva od ta tri gola bila su na powerplayu, a na kraju druge došao je i short handed Adama Henriquea, pa se može reći da su specijalne jedinice dobro odradile svoj posao. Columbus je dvaput našao put do mreže Coreyja Schneidera. “Ovo je velika pobjeda nakon pauze, pogotovo nad Columbusom s kojim smo toliko blizu na ljestvici. Dat će nam dodatno samopouzdanje i sad samo trebamo nastaviti na tome do kraja sezone“, izjavio je Henrique.

New York Islandersi su bez kapetana Johna Tavaresa izgledali dosta dobro i s(p)retno na kraju prve trećine imali minimalnu prednost nad Torontom. Čak pet golova palo je u zadnjoj trećini, da bi na kraju u produžetku Lubomir Višnovsky ostavio oba boda na ledu Nassau Coliseuma. “Dali smo im tri gola. U NHL-u ne možete pobijediti ako date nekome tri gola. Potpuni pokloni. Možemo biti sretni što smo uzeli bod“, nezadovoljan je na kraju bio trener Leafsa Randy Carlyle.

New York Rangersi uspjeli su izdržati završni nalet Chicaga, Cam Talbot dozvolio je tek jedan gol dvanaest sekundi prije isteka vremena, a golovi Dericka Brassarda sredinom prve i Richa Nasha četiri minute prije kraja bili su dovoljni. “Bilo nam je važno pobijediti u prvoj utakmici nakon pauze, i k tome još Chicago. Očito, kraj nije onakav kakav smo htjeli, ali generalno mislim da smo igrali pametno. Prije stanke smo igrali dobro i odlično je što se taj osjećaj vratio nazad“, rekao je Marc Staal.

U momčad San Josea vratio se Logan Couture i zamalo zabio svoj prvi hat trick. Treći gol su nakon pregleda snimke proglasili nevažećim, no s dva svoja, dva gola Raffija Torresa (kojemu su ovo prvi golovi sezone) i hat trickom Joe Pavelskog, Couture i momčad ne mogu biti nezadovoljni. “Puno dečki je izgledalo dosta svježe. Imali smo par dobrih prilika, nekoliko golova i ispada da je danas sve ulazilo“, rekao je za klupske stranice Pavelski. Čak jedanaest igrača upisalo je barem bod u utakmici u kojoj su na kraju prve trećine domaćini Flyersi imali prednost.

Njihov ukupno stoti međusobni susret obilježilo je puno golova, preokret i na kraju pobjeda Habsa u ispucavanju kaznenih udaraca u Consol Energy Centru. Nakon početnog vodstva gostiju, Pensi su do kraja prve trećine vratili rezultat na svoju stranu i u idućih četrdeset minuta Montreal je stalno stizao minimalni zaostatak. Peter Budaj na vratima Habsa izgledao je pomalo nesigurno, no kako je vrijeme prolazilo stjecao je sve više sigurnosti da bi na kraju obranio sva tri kaznena udarca Pittsburgha, dok je Marc-Andre Fleury išao u suprotnom smjeru te konačno obranio jedan od dva pokušaja Montreala. “Očekivao sam više. Pustio sam pet golova i onda još kazneni udarac... nisam bio na pravom mjestu. Nisam dobro stajao, ne znam, razočaravajuće“, rekao je Fleury koji inače ove sezone ima najviše pobjeda u NHL-u te je u zadnje četiri sezone najuspješniji vratar u shootoutu. Carey Price, prvi vratar Habsa od srijede ujutro je na poštedi zbog ozljede donjeg dijela tijela.

Johan Franzen hat trickom u jučerašnjem susretu s Ottawom potvrdio je da voli zabijati u Canadian Tire Centru. Ovo mu je ukupno devet golova u zadnja tri gostovanja kod Senatorsa: “Volim ovdje igrati. Erik Karlsson i ja smo odrasli u istom gradiću, i uvijek je posebno i zabavno doći i igrati protiv njega. Drago mi je da smo ga spriječili da se upiše na semafor.“ Wingsi u niti jednom trenu nisu dozvolili sumnju tko će odnijeti pobjedu. S četiri primljena gola u prvoj i dodana dva u drugoj, Senatori su uspjeli provući tek jedan pak iza leđa Jonasa Gustavssona.

Washington Capitalsi dobili su nazad svoje glavne zvijezde željne dokazivanja i brisanja gorkog okusa Olimpijskih igara. Nicklas Backstrom i Alex Ovečkin zabili su svaki po gol i upisali po dvije asistencije u BB&T Centru gdje su Panthersima dozvolili potpuni povratak i gotovo izgubili bodove. Backstromov je razbio prvo izjednačenje, a Ovečkinov drugo te ujedno posljednje. “Ovo danas je bilo dobro za njega. Mislim da je cijela ta linija igrala dobro i na kraju veliki pobjednički gol Ovija. Ovo je jako dobar početak da nas sve malo pokrene“, komentirao je trener Capsa Adam Oates.

U utakmici u Nashvilleu, igra specijalnih jedinica krenula je u odličnom smjeru za goste. Nakon ranog vodstva , kapetan Marty St. Louis zabio je svoj drugi gol na utakmici na prvom dodijeljenom powerplayu. No, od druge trećine specijalne momčadi Predatorsa kreću u akciju i s tri powerplay gola i odlično odrađenim penalty killom rade preokret i dolaze do pobjede. “Mislim da smo jako dobro micali pak i uvijek dolazili iz pozadine, i vraćao nam se pri odbijanju, što dovodi do umornih braniča pri čemu je puno lakše stvoriti akciju. Sveukupno, napravili smo dobar posao“, rekao je Patric Hornquist, strijelac pobjedničkog gola za službene stranice.

“Uzet ćemo dva boda, okrenuti se drugim utakmicama i nastojati biti bolji i vještiji“, zaključak je pobjedničkog kapetana Andrewa Ladda što dovoljno govori o igri obiju momčadi. S neriješenim rezultatom od dva gola u svakoj mreži, trebalo je četiri kruga kaznenih udaraca da se dođe do pobjednika. Na kraju je Ondrej Pavelec, koji je kroz igru skupio 34 obrane, zaustavio tri pokušaja Coyotesa, dok je Mike Smith zaustavio samo prva dva.

Tyler Seguin zabio je prvi, a kapetan Jamie Benn asistirao na drugom i zabio treći gol za pobjedu nad Carolina Hurricanesima. Kari Lehtonen bio je odličan na vratima i pustio tek jedan pak, onaj kapetana Erica Staala na početku zadnje trećine. “Mislim da smo odlično odigrali. Izašli smo jako u prvoj i stisnuli ih. Nakon prvog gola, samo smo nastavili nadograđivati“, izjavio je najbolji pojedinac susreta, Benn. Cody Eakin dodao je još na samom kraju gol u praznu mrežu.

Jonathan Quick vratio se među vratnice nakon povratka iz Sočija i obranio svih 25 udaraca za svoj četvrti shutout sezone. “Nisam igrao od subote tako da samo imao puno vremena odmoriti se. Vratar mora napraviti obrane da bi momčad mogla pobijediti. Samo to sam pokušavao napraviti. I pobijedili smo“, rekao je Quick čijem učinku na vratima su kapetan Dustin Brown i Dwight King dodali svaki po jedan gol.

“Ovo je bila ružna utakmica. Nevjerojatno je bilo za vidjeti kako igrači padaju bez da je itko oko njih, dodavanja iza leđa... Vidjelo se da se radi o dvije momčadi koje se vraćaju s odmora“ komentirao je trener Oilersa Dallas Eakins za The Canadian Press. U cijeloj toj situaciji bolje se snašla momčad iz Minnesote čiji je vratar Darcy Kuemper s 21 obranom upisao svoj drugi shutout. S druge strane leda Ben Scrivens na isti broj udaraca pustio je tri paka. Mikael Granlund ostao je u olimpijskoj formi, a kroz zadnje dvije trećine po gol su dodali Stephane Veilleux i Dany Heatley.

NHL
New Jersey Devils – Columbus Blue Jackets 5:2
New York Islanders – Toronto Maple Leafs 5:4 produžetak
New York Rangers – Chicago Blackhawks 2:1
Philadelphia Flyers – San Jose Sharks 3:7
Pittsburgh Penguins – Montreal Canadiens 5:6 kazneni udarci
Ottawa Senators – Detroit Red Wings 1:6
Florida Panthers – Washington Capitals 4:5
Nashville Predators – Tampa Bay Lightning 3:2
Winnipeg Jets – Phoenix Coyotes 3:2 kazneni udarci
Dallas Stars – Carolina Hurricanes 4:1
Calgary Flames – Los Angeles Kings 0:2
Edmonton Oilers – Minnesota Wild 0:3

Foto - Wikipedia, Ivan Makarov

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!