Rukomet

Dinamo iz Minska bankrotirao, postoji mogućnost potpunog gašenja

Ivan Blažević • petak, 28.02.2014.
Dinamo iz Minska bankrotirao, postoji mogućnost potpunog gašenja
Foto: EPA

Rukometni klub Dinamo Minsk zbog velikih je financijskih problema proglasio bankrot i istupio iz svih natjecanja. Bjeloruski klub samo je jedan u nizu takvih koji su u posljednjih nekoliko godina uslijed krize bili primorani poduzeti ove krajnje nepoželjne mjere.

Uprava aktualnog rukometnog prvaka Bjelorusije i osvajača bjeloruskog kupa Dinama iz Minska, proglasila je bankrot i raskinula ugovore sa svim igračima kluba, među kojima je i hrvatski reprezentativac Ivan Ninčević.

Vijest je objavljena na službenoj stranici kluba, a kao razlog se navode nestabilna financijska situacija koju bez adekvatne potpore sponzora, koja nije bila idealna, jednostavno nisu mogli riješiti na drukčiji način. Dinamo će tako odmah istupiti iz domaćeg prvenstva i kupa, dok su u Ligi prvaka zapeli već u grupnoj fazi i ispali iz natjecanja.

Što će se u bliskoj budućnosti dogoditi s klubom, još je uvijek upitno, međutim, Dinamo Minsk iduće sezone sigurno neće moći nastupati na međunarodnim natjecanjima, a postoji i mogućnost da klub bude u potpunosti ugašen.

Bjeloruski prvak samo je jedan u nizu klubova koji su u posljednjih nekoliko godina uslijed financijske krize bankrotirali. Protekle sezone ista stvar dogodila se Atletico Madridu, a sezonu prije na isti su način kapitulirali danski Kopenhagen te bivši klub Ivana Balića, španjolski Portland San Antonio.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • tomahawk9228.02.2014. u 21:48
    ima li naznaka gdje će iko od njih osim slovenaca,ima zanimljiv igrača tipa ninčević,šeljmenko,rutenka,babičev,mikel,pejanovic..?
    tomahawk92