Zimski sportovi

Video: Zapad postao još jači, minimalna pobjeda Ducksa

Željka Jurkas • subota, 01.03.2014.
Video: Zapad postao još jači, minimalna pobjeda Ducksa
Foto: EPA

U četiri susreta NHL-a u petak navečer samo je Wild u gostima uspio izboriti pobjedu. Dvije najjače momčadi Zapada odmjerile su snage u Anaheimu, Buffalo je nastavio niz pobjeda protiv Sharksa, a Colorado nastavlja držati korak s vodećim momčadima Centralne divizije...

Prva velika razmjena igrača prije kraja roka odigrala se ravno prije početka susreta Sabresa i Sharksa. Dugo se očekivalo i špekuliralo gdje će prvi vratar Buffala otići. St. Louis Bluesi su se ovim potezom samo potvrdili kao jedni od glavnih pretendenata na naslov u već izrazito jakoj i kompetitivnoj Zapadnoj konferenciji. U paketu s Ryanom Millerom, koji je u organizaciji proveo dvanaest godina, ide i ovosezonski kapetan Steve Ott, a u Buffalo će stići vratar Jaroslav Halak, napadač Chris Stewart, mladi napadač odabran u drugom krugu Drafta 2013. William Carrier, prvi odabir na Draftu 2015. i uvjetni treći odabir na Draftu 2016. “Ovaj čovjek [Miller] je najbolji vratar na svijetu. On je bio naš najbolji igrač, naš MVP u jako teškoj sezoni u Buffalu. Za mene puno znači što mogu ići s njim jer znam koliko je odličan. Obojica želimo ispuniti očekivanja“, rekao je Ott.

S 36 obrana Jhonasa Enrotha i četiri pogotka u mreži Antti Niemija Sabersi, zadnja momčad Lige su u drugom navratu ove sezone pobijedili četvrtu momčad Zapada. “O kojoj god sezoni da je riječ, oni imaju naš broj. Igraju dobro protiv nas, što više da kažem“, bilo je sve što je prokomentirao kapetan Sharksa Joe Thornton koji je upisao asistenciju na drugi gol i time i dalje drži drugo mjesto lige. Zadnja trećina donijela je odluku o pobjedniku nakon neriješenog rezultata nakon prve dvije. Dva pogotka iz igre, Briana Flynna i Matta Moulsona i jedan u praznu mrežu bili su dovoljni.

Semjon Varlamov se u velikom stilu vratio među vratnice Colorada nakon Olimpijskih igara. U prvom startu obranio je četrdeset udaraca, a oba gola koja je pustio bila su na powerplayu. P.A. Parenteau i Gabriel Landeskog pobrinuli su se da i Avalancheova specijalna momčad upiše pozitivan rezultat, a Nate Guerin i Paul Stastny zabili su u zadnjoj trećini pri izjednačenom broju igrača. “Uvijek se sve svede na zadnje dvadeset i dvije utakmice. Moramo naći način da skupimo što više bodova“, komentirao je dvostruki strijelac Coyotesa, Shane Doan.

Dvije velike pobjede u dva dana za drugog vratara Wilda Darcyja Kuempera. Nakon shutouta Edmontona, u sedam krugova kaznenih udaraca zaustavio je sve pokušaje Vancouver Canucksa dok Justin Fontaine nije uspio prevariti Eddija Lacka. “Bio sam u ovim situacijama dok sam odrastao i na svim nivoima na kojima sam učio. Trudio sam se koristiti to iskustvo. Očito, ovo je viši nivo“, rekao je Kuemper za klupske stranice. Oba gola na utakmici pala su u prvoj trećini. Ryan Kesler zabio je short handed, a Zach Parise devet minuta kasnije powerplay gol.

Ducksi su zadnja momčad koja se vratila na led nakon stanke. Ranim golom Andrewa Cogliana pobijedili su drugu momčad Zapada u okršaju koji je pokazao čvrstu, fizičku igru, a Jonas Hiller je zaustavio svih osamnaest udaraca koji su našli put prema mreži. “To je način kako se pobjeđuje. Platiš cijenu, ako nećeš blokirati udarce, nećeš biti uspješan. Winniks i Beleskeys su se postavljali ravno na putanje i to je veliki dio i razlog pobjede. Lovejoy je danas bio jako aktivan i zavlačio im se pod kožu“, sažeo je najvažnije dijelove igre trener Ducksa Bruce Boudreau kojemu je ovo 300. pobjeda u NHL-u.

NHL
Buffalo Sabres – San Jose Sharks 4:2
Colorado Avalanche – Phoenix Coyotes 4:2
Vancouver Canucks – Minnesota Wild 1:2 kazneni udarci
Anaheim Ducks – St. Louis Blues 1:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!