Zimski sportovi

Video: Penguinsi se nisu snašli na Soldier Fieldu, Canadiensima kanadski dvoboj

Branimir Korać • nedjelja, 02.03.2014.
Video: Penguinsi se nisu snašli na Soldier Fieldu, Canadiensima kanadski dvoboj

Winter Classic na američki način odigran je u Chicagu gdje su Blackhawksi ugostili Pittsburgh Penguinse, ali dvoboj nije opravdao epitet derbija ponajviše zbog skromnog nastupa Pensa. Zanimljivije je bilo u drugom jakom dvoboju večeri u kojem je Montreal u produžetku svladao Toronto...

Chicago Blackhawksi ugostili su na stadionu Chicago Bearsa Pittsburgh Penguinse i visoko slavili s 5:1. Blackhawksi su se puno bolje snašli u teškim uvjetima, snijeg je padao i dodatno prekrivao led i domaćin je bio puno s(p)retniji u neuobičajenom ugođaju.Penguinsi su stigli do trećeg uzastopnog poraza i nije im pomoglo niti 35 obrana Marc-Andrea Fleuryja.

Na vratima Blackhawksa stajao je dobri Corey Crawford koji je ubilježio 31 obranu i tako pomogao svojoj momčadi na putu do pobjede. Nakon dvije trećine domaćin je već bio u komotnoj situaciji, vodio je 3:0 golovima Patricka Sharpa, Jonathana Toewsa i Krisa Versteega, a nadu Pensima dao je James Neal u 47. minuti. Međutim ona je trajala kratko, sedam minuta kasnije Brian Bickell je zabio za 4:1, a svojim drugim golom Toews je zaključio priču.

“Osjećali smo se kao da možemo zabiti pogodak kada god smo imali pak u posjedu. Igrali smo jako dobro i u svojoj i u protivničkoj trećini i bili smo prepuni samopouzdanja“, komentirao je Toews.

U kanadskom dvoboju oslabljeni Montreal Canadiensi odnijeli su pobjedu protiv Toronto Maple Leafsa. Bez Ryana Whitea, Careya Pricea, Brandona Prusta i Michala Bournivala slavili su nakon produžetka 4:3 uz još jedan siguran nastup Petera Budaja koji kvalitetno mijenja Pricea.

U zanimljivom dvoboju preokreta nije nedostajalo. Poveli su Canadiensi golovima Alexa Galchenyuka i Maxa Paciorettyja da bi Toronto preokrenuo s dva gola Jamesa Van Riemsdyka i jednim Phila Kessela. Ipak PK Subban na sredini posljednje dionice donosi produžetak domaćinu gdje Pacioretty minutu i pol prije isteka vremena osigurava pobjedu 4:3.

“Peter je bio nevjerojatan, u posljednje tri utakmice nas je držao u igri i nanizao je dosta ključnih obrana. To je ono najbolje što golman može napraviti. On je jedan od vratara koji najviše rade i drago mi je što mu je rad nagrađen. Žao mi je zbog pogotka Toronta za 3:2, bio sam uz Kessela, Bozak je odradio dobar posao i nisam vidio pak do posljednje sekunde“, rekao je Pacioretty.

Washington Capitalsi pobjednički napuštaju Boston gdje su slavili s 4:2. Nedostajao im je Martin Erat koji se pokušao zagrijati i pomoći svojoj momčadi, ali i bez njega je sve funkcioniralo jako dobro. Raspoložen je bio Braden Holtby s 36 obrana, Alex Ovečkin je postigao dva pogotka i Bruinsi su ostali bez bodova.

Loše je domaćin ušao u utakmicu i to su iskoristili Ovečkin s dva i Joel Ward s jednim golom koji su odveli Capitalse na 3:0. Iz takvog zaostatka nije se lako vratiti iako je domaćin bio blizu. Uspio je smanjiti golovima Patricea Bergerona i Shawna Thorntona, ali sredinom posljednje dionice Eric Fehr je povisio na 4:2 i zaključio priču.

“Ovo definitivno nije bila naša najbolja utakmica. Puno stvari smo mogli napraviti bolje i drugačije i iz ove utakmice imamo dosta toga za naučiti“, tvrdi Zdeno Chara.

Uz 33 obrane Stevea Masona od kojih niz ključnih u posljednjoj trećini, Philadelphia je otišla do pobjede protiv New York Rangersa 4:2. Rangersima se u rotaciju vratio Derek Dorsett nakon oporavka od loma fibule, ali izostao je onaj pravi veliki pritisak u ključnim trenucima.

Domaćin je u kratkom roku sredinom prve trećine stigao do 2:0 golovima Vincenta Lecavaliera i Seana Couturiera da bi se Rangersi vratili pogocima Chrisa Kreidera i Derricka Brassarda. Međutim samo su minutu i pol bili u egalu, Wayne Simmonds je vratio prednost na stranu Flyersa da bi Luke Schenn tri i pol minute prije kraja ubio svaku neizvjesnost.

“Ovo je vrlo lijepa pobjeda, ali nisam izašao na led razmišljajući kako je ovo dvoboj Stevea Masona protiv Henrika Lundqvista. Želio sam pomoći Flyersima da pobjede Rangerse i to sam i napravio“, rekao je odlični Mason.

Nakon burne prošle utakmice između Islandersa i Devilsa, ova je bila bez većih uzbuđenja. Puno raspoloženiji Devilsi glatko su slavili sa 6:1, a uz dosta slab napadački nastup gostima je za nešto više trebao raspoložen vratar. Međutim nisu ga imali, Evgeni Nabokov je lako primio četiri gola i povučen je s leda pri visokih 5:1 za Devilse. Pogotke za pobjednika zabili su Adam Henrique, Jaromir Jagr, Ryane Clowe, Marek Zidlicky, Mark Fayne i Eric Gelinas. S ovim pogotkom Jaromir Jagr je ušao u klub 700 po broju golova u NHL karijeri kao sedmi kojem je to uspjelo. Jedini gol za Islanderse postigao je Kyle Okposo.

Columbus Blue Jacketsi zaigrali su i protiv Floride bez ozlijeđenog Fjodora Tjutina, no to se nije ovaj put toliko osjetilo. Napad je odradio dobar posao i Floridi je malo značila 31 obrana Scotta Clemmensena. U završnici susreta gosti su zaigrali bez vratara i primili dva gola na prazan gol i tako uvjerljivo izgubili. Strijelci za Columbus bili su RJ Umberger, Cam Atkinson, David Savard, Artem Anisimov, Nick Foligno i Matt Calvert dok su strijelci za goste bili Shawn Matthias, Nick Bjugstad i Sean Bergenheim.

Predvođeni s 39 obrana Ondreja Paveleca Winnipeg Jetsi odnijeli su pobjedu s gostovanja kod Nashvillea gdje su slavili 3:1. Puno efikasniji i učinkovitiji gosti slavili su golovima Ollija Jokinena, Andrewa Ladda i Devina Setoguchija dok je kratko nadu domaćinu smanjivši na 2:1 dao Simon Moser, svojim prvim golom u dresu Predatorsa.

Slična utakmica dogodila se u Dallasu gdje je Tampa na sličan način slavila protiv Starsa. Ovdje je bilo 4:2, Ben Bishop je zaustavio domaćina s 39 obrana, a mrežu Lehtonena su punili probuđeni Martin St. Louis dvaput te po jednom Nate Thompson i Sami Salo. Pogotke za Starse postigli su Antoine Roussel i Vernon Fiddler.

Los Angeles Kingsi izgledaju puno bolje nakon olimpijske pauze i stigli su do ukupno četvrte uzastopne pobjede. Ovaj put su svladali Carolinu s 3:1 riješivši pitanje pobjednika u posljednjoj dionici. Nakon prvih 20 minuta bilo je 1:1, a po pogodak na svakoj strani su postigli Mike Richards i Andrej Sekera. U posljednjoj dionici domaćin je bolju igru okrunio golovima Aleca Martineza i Justina Williamsa.

Sean Monahan bio je junak Calgary Flamesa u dvoboju starih kanadskih rivala. Flamesi su slavili 2:1 u produžetku u Edmontonu, a Monahan je postigao oba pogotka. Strijelac za Oilerse bio je David Perron.

NHL:
Chicago Blackhawks – Pittsburgh Penguins 5:1
Montreal Canadiens – Toronto Maple Leafs 4:3 (OT)
Boston Bruins – Washington Capitals 2:4
Philadelphia Flyers – New York Rangers 4:2
New York Islanders – New Jersey Devils 1:6
Columbus Blue Jackets – Florida Panthers 6:3
Nashville Predators – Winnipeg Jets 1:3
Dallas Stars – Tampa Bay Lightning 2:4
Los Angeles Kings – Carolina Hurricanes 3:1
Edmonton Oilers – Calgary Flames 1:2 (OT)

Foto: Wikipedia, Resolute

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!