Zimski sportovi

Jansrud ponovno razveselio Norvežane, Kosteliću tri boda u superveleslalomu

Josip Tolić • nedjelja, 02.03.2014.
Jansrud ponovno razveselio Norvežane, Kosteliću tri boda u superveleslalomu
Foto: EPA

Norvežanin Kjetil Jansrud pobijedio je u superveleslalomskoj utrci za Svjetski skijaški kup voženoj u Kvitfjellu, dok je najbrža u ženskoj spustaškoj konkurenciji u Crans Montani bila Austrijanka Andrea Fischbacher. Ivica Kostelić osvojio je 28. mjesto i tri boda.

Pretposljednji superveleslalom sezone Svjetskog skijaškog kupa za skijaše u Kvitfjellu u Norveškoj pripao je domaćem adutu Kjetilu Jansrudu koji je najbrži bio i u petak na skraćenoj utrci spusta. Švicarac Patrick Küng s 26 stotinki zaostatka bio je drugi, a Austrijanac Matthias Mayer (+0,33) trećeplasirani.

Ivica Kostelić sa startnim brojem 30 osvojio je 28. mjesto (+1,79), dok je Natko Zrnčić-Dim završio 36. (+2,12).

U konkurenciji superveleslalomaša Aksel Lund Svindal obranio je Mali kristalni globus osvajanjem četvrte pozicije, dok u ukupnom poretku ima 77 bodova prednosti ispred Marcela Hischera koji će svoju priliku za smanjenje zaostatka dočekati idući vikend. U Kranjskoj Gori vozi se veleslalom i slalom.

Kod skijašica u švicarskoj Crans Montani vozio se deveti od deset ovosezonskih spustova. Andrea Fischbacher i Anna Fenninger (+0,15) donijele su dvostruku pobjedu Austriji, a za Fischbacher to je prvo pobjedničko postolje nakon više od četiri godine. Na treće se mjesto probila Slovenka Tina Maze, olimpijska pobjednica u ovoj disciplini iz Sočija (+0,47).

Vodeća spustašica svijeta u ovom trenutku Maria Höfl-Riesch zauzela je devetu poziciju čime je pružila matematičku priliku Anni Fenniger da u finalnoj utrci u Lenzerheideu uzme Mali kristalni globus u ovoj disciplini. Njemica trenutno ima 504 boda, a Austrijanka zaostaje 80.

Isti je raspored na vrhu i u ukupnom poretku gdje je Fenninger pretekla ozlijeđenu Tinu Weirather i s 951 osvojenim bodom za Höfl-Riesch zaostaje 157 bodova. Idući vikend na rasporedu su dva veleslaloma i slalom u Äreu u Švedskoj.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!