Zimski sportovi

Dekanich osigurao Medveščakov bod u praškoj Tipsport Areni

Sportnet • nedjelja, 02.03.2014.
Dekanich osigurao Medveščakov bod u praškoj Tipsport Areni
Foto: Davor Sajko

U pretposljednjoj utakmici i na pretposljednjem gostovanju osnovnog dijela sezone Medveščak je upisao poraz od Leva, ali iz Praga ne odlazi praznih ruku nego s bodom. Susret Lavova i Medvjeda završio je u produžetku tijesnim rezultatom 2:1.

HC Lev Prag - KHL Medveščak Zagreb 2:1 (1:1, 0:0, 0:0, 1:0)

Kontinentalna hokejska liga
Prag - Tipsport Arena. Gledatelja 5124. Suci: Kulakov, Ciplakov, Parfjonov, Goljak.

Strijelci:
0:1 MED Ryan (Jessiman, 12)
1:1 LEV Novotny (Maenpaa, Azevedo, 15)
2:1 LEV Thornberg (Jaakola, Zackrisson, 62)

HC LEV PRAG: Vehanen, Engren, Jaakola, Gragnani, Maenpaa, Novotny, Azevedo, Zackrisson, Vrana, Ridderwall, O'Byrne, Repik, Kapanen, Ullstrom, Sevc, Cingel, Nemec, Sekac, Thörnberg, Nakladal, Pacovsky, Matai.

KHL MEDVEŠČAK ZAGREB: Dekanich, Brust, O'Connor, Klubertanz, Popovic, Linglet, Thomas, Nyström, Švarny, Glumac, Murray, Cheechoo, Vesce, Ryan, Murley, Martinović, Kane, Jessiman, Foster, Bjorkstrand, Ellison, Katic.

Isključenja: Lev 14, Medveščak 16
Udarci na gol: Lev 47, Medveščak 23.

Obje su momčadi počele susret s visokim tempom pokušavajući čim prije osigurati prvi gol koji bi osigurao blagu prednost, ali bilo je i kazni. U četvrtoj minuti dvominutne kazne zbog grube igre dobili su Saša Martinović s Medveščakove strane i Petr Vrana s Levove.

Osam minuta kasnije prvi put se zatresla mreža u praškoj Tipsport Areni. Nepažnju Levove obrane iskoristili su Hugh Jessiman i Michael Ryan. Jessiman, koji se nalazio par metara ispred vratara Petrija Vehanena, ispucao je pak prema mreži kojeg je Vehanen blokirao, ali samo na tren. Naime, odmah do vratara Leva našao se Ryan koji je bez problema realizirao odbijanac. Nakon Medveščakovog vodstva domaćini su počeli još više "gristi" te su u 15. uz pomoć Jirija Novotnyja izjednačili na 1:1.

U drugoj trećini Lev je bio puno opasniji. Prema Marku Dekanichu igrači iz Praga uputili su pak čak 19 puta, no vratar Medveščaka ponovio je ono što je u petak napravio u Moskvi protiv CSKA. Ostao je potpuno koncentriran na svaku pločicu i svaki udarac pretvorio samo u pokušaj.

Zahvaljujući Dexu i nepromijenjenom rezultatu iz prve trećine, u posljednjoj su i Medvjedi i Lavovi kretali s iste točke. No, ni ona nije odlučila pobjednika budući da je Dex, koji je u 60 minuta skupio 43 obrane, opet stajao poput neuništive stijene ispred Medveščakovog gola. Susret je stoga otišao u produžetak, a nakon minute i 58 sekundi igre Martin Thornberg osigurao je domaćinima dva boda.

S kojeg će mjesta Medvjedi početi doigravanje i hoće li prve dvije utakmice igrati na domaćem ili gostujućem ledu, odlučit će susret u Bratislavi protiv Slovana.

Tekst: www.medvescak.com

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Lovro-ZG03.03.2014. u 23:03
    tužan si sa svojim komentarima...
    Lovro-ZG
  • Obrisan korisnik03.03.2014. u 20:21
    a ako izbije rat, ništa od play-offa
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.03.2014. u 10:26
    Ako CSKA pobijedi zadnju utakmicu u 60. minuta, onda i Medveščak mora učiniti to isto, jer mu pobjeda u produžetku/penalima (2 boda) ne bi bila dovoljna (CSKA ima veći broj pobjeda - 24 u odnosu na Medveščak - 23)
    Obrisan korisnik
  • Vjeran03.03.2014. u 09:02
    Ne znam što se to događa ali Sportnet sve češće radi greške koji ga približavaju mnogim drugim portalima. Medveščak više nikako ne može biti 4. i tako osigurati utakmicu "viška" na domaćem ledu. A to se znalo odmah nakon utakmice. Jedino otvoreno pitanje jest hoće li Medvjedi u PO sa 6. mjesta (i... [više na forumu]
    Vjeran
  • Obrisan korisnik03.03.2014. u 08:36
    Da nije bilo Dekanicha ne bi ni taj jedan uzeli...tako da je još dobro i ispalo. Dobijemo sutra Slovan i imati ćemo priliku za uzvrat Levu...
    Obrisan korisnik