Rukomet

Thüringer "jednom nogom" u Budimpešti, Midtjylland s pobjedom ostao u utrci

Jelena Bagarić • nedjelja, 02.03.2014.
Thüringer "jednom nogom" u Budimpešti, Midtjylland s pobjedom ostao u utrci
Foto: EPA

Nedjeljni ogledi skupine 1 mogli su nam vrlo lako dati dva nova sudionika Final Foura u Budimpešti, no samo je jedna ekipa opravdala ulogu favorita. Thüringer je i u gostima bio bolji od Sävehofa i time je došao na pola puta do Budimpešte. U korist im je išao i poraz Vardara koji je izgubio od Midtjyllanda. Dankinjama je ova pobjeda omogućila da ostanu u utrci za plasman među najbolje četiri ekipe Europe.

IK Sävehof – Thüringer HC 26:32 (13:16)

Prvo mjesto u skupini 1 su nakon upisane pobjede i kiksa Vardara zauzele rukometašice Thüringera. Prije jednotjedne stanke na domaćem su terenu pobijedile Sävehof, a isti učinak ostvarile su i danas u gostima. Iako su nešto sporije krenule u utakmicu, u nastavku su slomile otpor Šveđanki i zakoračile prema Final Fouru.

Rukometašice Sävehofa odlično su otvorile utakmicu i povele su s 4:1, međutim kratko je trajala njihova sreća pozitivnim rezultatom. Gošće su napravile seriju od tri pogotka i došle do izjednačenja. Nedugo nakon ponovo su napravile seriju od tri pogotka koja ih je dovela do rezultata 9:12. To im je omogućilo mirnu završnicu prvog dijela, pa su na odmor otišle s tri pogotka prednosti.

Iako su se Šveđanke borile da ostanu u utakmici, rukometašice Thüringera vješto su održavale svoju prednost od tri pogotka. Međutim, nakon što je Sävehof malo popustio, prednost je skočila na velikih sedam pogodaka u 49. minuti (20:27). Već tada je bilo jasno da će Njemice iz ovog susreta odnijeti pobjedu. Do kraja su samo minimalno uspjele ublažiti poraz, a Thüringer je na svoj konto zabilježio važnu pobjedu.

U pobjedničkoj ekipi istaknule su se Franziska Mietzner i Nadja Nadgornaja koje su postigle po šest pogodaka. Slijedi ih Alexandrina Cabral Barbosakoja je upisala jedan manje. U redovima Sävehofa ponovo je najbolja bila Ida Oden s devet postignutih pogodaka. Oden je ujedno postigla i najviše pogodaka u dosadašnjem dijelu Lige prvakinja, čak 64.

FC Midtjylland – WHC Vardar SCBT 25:24 (15:9)

Veoma važnu pobjedu izborio je Midtjylland koji je na domaćem terenu bio bolji od Vardara. Dankinjama je trebala pobjeda kako bi ostale u konkurenciji za prolazak među četiri najbolje ekipe ovogodišnjeg izdanja Lige prvakinja. Vardar je tako ispustio veliku šansu da bude siguran u prolaz koji će sada morati tražiti u preostala dva kola.

U prvom susretu prije dva tjedna Vardar je slavio s jednim pogotkom prednosti, a sada je isto učinio i Midtjylland. Bolje je utakmicu otvorio Vardar koji je na krilima Maje Zebić došao do rezultata 2:4. Međutim, baš Zebić ubrzo je dobila dva isključenja u kratkom periodu što su odlično iskoristile Dankinje i prešle u uvjerljivo vodstvo, 12:7. Do kraja poluvremena su održale prednost pa ju čak i malo povećale.

U nastavku je Midtjylland čuvao stvorenu prednost iz prvog poluvremena. Stine Jörgensen bila je nerješiva enigma za obranu Vardara, a na vratima je također bila odlična Sabine Englert. Ipak, rukometašice Vardara nisu se predale. Dvojac Lekić i Dembele "izrežirale" su kasni povratak u meč ekipe Vardara, no vremena više nije bilo. Fie Woller postigla je još dva, a zatim je minutu prije kraja Jörgensen pogodila za 25:23 i time riješila pitanje pobjednika u ovom susretu.

Odličnu utakmicu odigrala je Jörgensen koja je postigla osam pogodaka dok je Woller dodala pet. Kod Vardara je najbolja bila Lekić sa sedam postignutih pogodaka. Maja Zebić upisala je četiri pogotka . Vardar će u idućem kolu imati težak zadatak budući da ide u goste prvoplasiranom Thüringeru, dok Dankinje idu nešto sjevernije, na gostovanje kod Sävehofa.

Liga prvakinja - Grupa 1

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Sävehof26:32Thüringer HC
Midtjylland25:24Vardar SCBT
1Vardar SCBT 6154:142+128
2Midtjylland 6152:147+57
3Thüringer HC 6157:156+17
4Sävehof 6149:167-182

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Liga prvakinja - Grupa 1

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Sävehof26:32Thüringer HC
Midtjylland25:24Vardar SCBT
1Vardar SCBT 6154:142+128
2Midtjylland 6152:147+57
3Thüringer HC 6157:156+17
4Sävehof 6149:167-182

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!