Rukomet

Dvoršek: "Favoriti smo protiv Umaga u utakmici Kupa, vjerujem u pobjedu svojih igrača"

Danijela Lemaić • ponedjeljak, 03.03.2014.
Dvoršek: "Favoriti smo protiv Umaga u utakmici Kupa, vjerujem u pobjedu svojih igrača"

Rukometaše Croatia osiguranja Zagreb, nakon poraza u sklopu 15. kola SEHA Gazprom South Stream Lige od Tatran Prešova, ove srijede čeka utakmica osmine finala Kupa Hrvatske kada u Kutiju šibica dolazi ekipa Umaga. Uoči dvoboja riječ, dvije su rekli trener Boris Dvoršek i vratar Ivan Stevanović.

Hrvatski rukometni prvak nakon nastupa u Ligi prvaka i odrađenih 16 utakmica u sklopu Regionalne lige kreće u pohod na još jedan naslov Kupa Hrvatske. Prvi na putu k tome u osmini finala naći će mu se rukometaši Umaga koje je u prošlogodišnjem polufinalu CO Zagreb uvjerljivo svladao 39:23.

"Ritam je stvarno žestok, naime, imali smo Ruse i Bjeloruse nakon čega smo putovali u Prešov, sada nas čeka Kup, zatim za vikend Vojvodina, potom ponovno Kup pa Vardar. Utakmice se igraju svaki treći dan i ne stignemo trenirati kako treba i pripremiti se za svakog protivnika kako bi trebali", bile su prve riječi trenera Borisa Dvoršeka.

Ozljede zadesile Zagrebaše

Ozljeda zgloba Zagrebovog lijevog vanjskog Stipe Mandalinića nije mogla doći u gorem trenutku te iz Kluba predviđaju kako će morati pauzirati dva mjeseca: "Do sada nismo imali problema s ozljedama, ali sada se to malo promijenilo. Mandalinić ima slomljenu kost u pucačkoj ruci negdje u zglobu i vrlo vjerojatno će morati pauzirati šest do osam tjedana tako da ga gotovo sigurno neće biti na Final Fouru SEHA lige".

Trener Dvoršek je pojasnio tko još ima problema sa zdravljem u redovima CO Zagreba te tko će dobiti priliku istrčati na teren Kutije šibica: "Imamo problema s Ivićem koje će vrlo vjerojatno morati na operaciju zubiju i Obranović ima probleme s abdomenom, ali se nadam da će biti spremni za dvoboje. Priliku će dobiti Mihić i Brozović, koji se u posljednjih par utakmica nisu skidali, a dalje ćemo igrati kao što smo igrali do sada."

Nakon ispadanja u grupnoj fazi najelitnijeg europskog klupskog natjecanja pred aktualnim regionalnim prvakom sada su još dvije utakmice Regionalne lige prije završnice u Novom Sadu, kao i utakmice Kupa Hrvatske nakon čega slijedi i Liga za prvaka. Zagrebov strateg zna kako je osvajanje naslova hrvatskog prvaka i Kupa prioritet ove momčadi: "Nas obavezuje Kup i povratak u Hrvatsku, možemo reći, iz međunarodnih natjecanja. Naš je cilj osvojiti Kup i tko god nam se nađe na putu mi ga moramo pobijediti."

"Umag je ekipa s kojom smo se susretali u pripremama i znamo kako igra. U ovom dvoboju mi smo favoriti i moramo ići po pobjedu. Susret s ekipom Borisa Lisice neće biti samo trening utakmica za moje momke, naime, od svojih igrača tražim da s jednakim žarom igraju protiv Veszprema, Brest Meškova, ali i protiv Umaga", prokomentirao je Dvoršek igrače Umaga koji se u Premijer ligi trenutno nalaze na sedmom mjestu te je istaknuo kako je CO Zagreb favorit ove utakmice.

Za kraj je trener Zagrebaša pozvao sve da dođu na utakmicu osmine finala Kupa Hrvatske: "Veselimo se što je utakmica u našoj Kutiji šibica i nadam se da će ljudi doći u što većem broju podržati dečke u lovu na još jednu pobjedu."

"Atmosfera u svlačionici je odlična kao i uvijek iako nas je poraz protiv Tatran Prešova malo poljuljao. Nismo zadovoljni ostvarenim jer smo 50 minuta bili bolji od svog domaćina. Sada nam je najbitnije da se odmorimo koliko možemo i spremimo za Umag kako bi sigurno prošli dalje", kazao je čuvar Zagrebove mreže Ivan Stevanović, koji je u posljednjoj utakmici protiv Tatran Prešova upisao 11 obrana.

Foto: Matija Hećimović

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • tomahawk9204.03.2014. u 09:46
    lako je biti siguran u pobjedu kad u ekipi imaš jednu veličinu kao što je joso valčić,vanserijsko krilo šprema kojeg bi trebalo biti stid što nosi isto prezime ko i brat mu koji je istinska veličina.....samo naprijed zagreb,dogodine umjesto tatinih sinova,zetova i ostalih kupite još jedno 3-4... [više na forumu]
    tomahawk92
  • Obrisan korisnik03.03.2014. u 20:17
    ovo je sprdačina od kluba.
    Obrisan korisnik
  • ruby03.03.2014. u 19:23
    Zbilja pomalo dosadne izjave trenera i njegovih igrača. Tamo gdje ste trebali pokazati svoju snagu i znanje niste i sad se bahatite na jadnom Umagu . Da ne ponižavam nikoga , ali taj Umag je izgubio i od posljednje Moslavine tako da ne znam čemu tolike najave oko te utakmice kupa.
    ruby
  • mb30003.03.2014. u 18:59
    Dvorsek Bota veliki trener za male tekme hrabrost se stice ne nasljeđuje se.
    mb300
  • Polagano03.03.2014. u 18:26
    Bio sam za Dvoršeka,ali me totalno razočaral.Kuknjava,sam kuknjava,alibi,rezultat je bitan sam Bota,sve ostalo nebitno.Kak mi se čini na kraju kad te ovaj Gobac bu steral,ni djecu više bu ne treniral.Poletio si,skuliraj se malo,puste izjave,alibiji,toga nam je više puna kapa.Sad pričaš kak ste... [više na forumu]
    Polagano