Zimski sportovi

Video: Kingsi nastavili seriju pobjedom protiv Canadiensa, Blue Jacketsi znaju s Maple Leafsima

Branimir Korać • utorak, 04.03.2014.
Video: Kingsi nastavili seriju pobjedom protiv Canadiensa, Blue Jacketsi znaju s Maple Leafsima
Foto: Ana Legradi

Četiri susreta bila su na rasporedu noćas u NHL-u, a u najzanimljivijem, onom u Los Angelesu, tijesno je slavio domaćin. Sve četiri utakmice završene su u 60 min uta i u sva četiri dvoboja pobjednik je slavio s golom prednosti...

Los Angeles Kingsi nastavljaju s dobrim igrama. U Staples Centreu upisali su petu uzastopnu pobjedu svladavši Montreal Canadiense s 2:1. Canadiensi su po prvi put od 2011. godine gostovali u Los Angelesu i vraćaju se poraženi nakon zanimljivih 60 minuta. Presudio im je pogodak Jeffa Cartera, njegov 250. u karijeri, koji je u ranoj fazi druge trećine donio Kingsima prednost 2:1. Inače, domaćin je poveo preko Jakea Muzzina već u drugoj minuti, ali je goste u utakmicu vratio PK Subban poravnavši na 1:1.

"Nismo mogli ostvariti pravi pritisak i to je razlog ovog poraza. Najvećim dijelom susreta nismo mogli doći do protivničkog gola kako smo željeli. Moramo čestitati Kingsima na odlično obavljenom poslu u obrani, ali isto tako moramo pronaći način kako lakše ulaziti u prilike", rekao je Brian Gionta.

Serija od sedam uzastopnih domaćih pobjeda Maple Leafsa je prekinuta, a zasluge za to odnose Columbus Blue Jacketsi. Blue Jacketsi su u prošlom susretu ove dvije momčadi slavili sa 6:0 i još jednom su pokazali koliko su neugodan protivnik Torontu slavivši s 2:1. 31 obrana Jamesa Reimera nije bila dovoljna Maple Leafsima koji su sredinom druge dionice u kratkom razdoblju primili dva gola. Dalton Prout je svojim prvim ovosezonskim golom načeo mrežu domaćina, a na 2:0 povisio je već tri minute kasnije Artem Anisimov. Četiri i pol minute prije kraja Mason Raymond je smanjio na 2:1, ali do preokreta nije došlo.

"Imali smo lošu drugu trećinu i to nas je odvelo u poraz. Nismo se držali plana igre, bili smo mekani s pakom u posjedu i napravili smo previše pogrešaka. Kada igrate protiv momčadi s ovako dobrom tranzicijom iz obrane u napad, to nije nešto što bi poželjeli", rekao je branič Maple Leafsa Cody Franson.

Minnesota je stigla do vrlo važne pobjede na svom ledu protiv Calgaryja. Wild je u borbi za pozicije u doigravanju i ovaj susret mu je puno značio. Calgary s druge strane nije u dobroj poziciji, treba mu velika serija pobjeda za prolazak u doigravanje, a ona nije započeta u St. Paulu. Kyle Brodziak, Jared Spurgeon i Zach Parise bili su strijelci za domaćina dok su za goste pogađali Mike Cammalleri i Mark Giordano.

"Ako napravite pogrešku protiv ovakvih protivnika, pak će završiti u mreži. Jako mi je žao zbog momčadi jer su dečki naporno radili cijelu večer", rekao je Reto Berra kojem na dušu ide pogodak Brodziaka za 1:0.

Istim rezultatom završen je ogled Dallasa i Buffala iz kojeg su Starsi izašli kao pobjednici. Obrana Buffala ponovno je bila propusna, ovaj put ga je u igri držao s 36 obrana Jhonas Enroth, ali nije bilo dovoljno. Dvostruki strijelac za Buffalo bio je Tyler Ennis, ali Dallas je imao više raspoloženih igrača i preko Jordieja Benna, Alexa Goligoskija i Alexa Chiassona stigao je do pobjede. Pobjednički pogodak Starsi su postigli u powerplayu i to nakon što su u proteklih sedam utakmica imali užasnu realizaciju igrača više 1/26.

NHL:
Los Angeles Kings - Montreal Canadiens 2:1
Toronto Maple Leafs - Columbus Blue Jackets 1:2
Minnesota Wild - Calgary Flames 3:2
Dallas Stars - Buffalo Sabres 3:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!